Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Gică Popescu, căpitan la Barcelona! Povestea numirii ”Baciului” ca lider al catalanilor: ”De azi el este căpitanul!” Guardiola și Bakero au rămas cu gura căscată

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 24 iunie 2021, 14:09

Gică Popescu, căpitan la Barcelona! Povestea numirii ”Baciului” ca lider al catalanilor: ”De azi el este căpitanul!” Guardiola și Bakero au rămas cu gura căscată

AS.ro

Gică Popescu, căpitan la Barcelona

Gică Popescu, căpitan la Barcelona! ”Baciul” a dezvăluit cum a ajuns liderul catalanilor. Johan Cruyff a fost cel care a decis să-l numeacă pe fostul intrenațional român căpitan. Decizia a fost una surprinzătoare, atât pentru Popescu, cât și pentru Guardiola și ceilalți spanioli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În fotbal, cât dai, atât primești, cred că și în viață este la fel. În șase luni de când am semant cu Barcelona, am devenit căpitan de echipă. După alte șase luni, am devenit primul căpitan al echipei. Bakero era primul căpitan, Guardiola însemna enorm pentru Barcelona.

Când ne-am reunit, Cruyff ne-a strâns într-o cameră alăturată vestiarului și a zis că are să ne facă un anunț. Ne-a zis că de azi, al doilea căpitan de echipă este Popescu, după Bakero. Am înmărmurit. Nu știam nimic, ne uitam unii la alții. Nu avea nimeni curaj să deschidă gura”, a dezvăluit Gică Popescu la AS.ro LIVE.

Gică Popescu, căpitan la Barcelona

Johan Cruyff era privit ca un Dumnezeu de jucătorii de la Barcelona. ”Dacă el zicea că masa asta neagră este verde, ne juram cu toții că e verde”, își amintește Gică Popescu. ”Baciul” își amintește că era căpitanul a trei baloane de aur: Ronaldo, Figo, Stoichkov.

Dacă Cruyff spunea că masa asta este verde, era verde. Nu zicea nimeni vedeți că e neagră. Toată lumea jura că e verde. Când ne-am dus în vestiar, toată lumea era așa. A fost un șoc pentru mine. După șase luni, să devin al doilea căpitan. Jucam foarte bine. Cred că a fost cel mai bun an al meu, din întreaga carieră. Aveam o încredere incredibilă.

Reclamă

Dacă erai Guardiola și erai crescut acolo, și aveai patru Ligi câștigate, nu te uitai ciudat, pe bună dreptate. Fiecare antrenor are modul lui de a vedea vestiarul, vrea un jucător care să coordoneze vestiarul. Era un vestiar greu, greu de tot. În al doilea an al meu, când am fost căpitan aveam 17 internaționali A. Aveam trei baloane de aur acolo Ronaldo, Figo și Stoichkov”, a mai povestit Popescu la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:18 AEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30) în AntenaPLAY! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos (19:30) 19:18 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Gol anulat pentru Louis Munteanu. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso Vezi toate știrile
Citește și