Închide meniul

Unde va juca Giorgio Chiellini, după despărţirea istorică de Juventus. Fundaşul a semnat deja cu noua echipă

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 iunie 2022, 11:36

Unde va juca Giorgio Chiellini, după despărţirea istorică de Juventus. Fundaşul a semnat deja cu noua echipă

Giorgio Chiellini va evolua la Los Angeles FC, În MLS

Giorgio Chiellini, campion european/ Profimedia

Giorgio Chiellini va evolua pentru Los Angeles FC, în MLS, după despărţirea de Juventus. Fundaşul italian a semnat cu americanii un contract pe un singur sezon, şi se va afla la prima experienţă în afara Italiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Giorgio Chiellini este unul dintre jucătorii emblematici din istoria lui Juventus. Fundaşul naţionalei Italiei evolua pentru „Bătrâna Doamnă” din 2005, când era transferat de la Fiorentina. Los Angeles FC, noua echipă a lui Giorgio Chiellini, a terminat pe primul loc în Conferinţa de Vest, din Liga Americană de fotbal.

Giorgio Chiellini va evolua la Los Angeles FC, după despărţirea de Juventus

Giorgio Chiellini este noul jucător al lui Los Angeles FC. Italianul a semnat cu echipa americană luni, după cum anunţă oficialii pe site-ul clubului.

„LAFC a anunţat astăzi transferul legendarului fundaş italian Giorgio Chiellini. Va fi prezentat într-o conferinţă de presă miercuri dimineaţa”, anunţă site-ul oficial al celor de la Los Angeles FC.

Reclamă

Giorgio Chiellini este nerăbdător să debuteze pentru noua sa echipă, şi totodată recunoscător pentru toţi anii petrecuţi la Juventu.

„Am simţit foarte mult acest nou capitol în cariera mea, şi le sunt recunoscător celor de la LAFC pentru această oportunitate. Sunt, de asemenea, recunoscător şi pentru toţ anii pentrecuţi la Juventus şi abia aştept să câştig mai multe trofee în Los Angeles”, a spus Giorgio Chiellini, pentru noul său club.

Reclamă 4 / 0/3

Giorgio Chiellini pleacă de la Juventus ca fiind al treilea cel mai longeviv jucător din istoria clubului, după Gianluigi Buffon, care a petecut 19 ani în tricoul „Bătrânei Doamne”, şi Alessandro del Piero, care de asemenea a stat 19 sezoane la Torino.

Oficialii lui Los Angeles FC, fericiţi după transferul lui Giorgio Chiellini

Managerul general al celor de Los Angeles FC este de părere că transferul lui Giorgio Chiellini la echipa americană va fi unul benefic, dată fiind experienţa fundaşului central.

„Cred că este unic. Ceea ce am văzut în Giorgio este experienţa sa unică, capacitatea sa de a fi un lider, abilitatea de a fi un exemplu în fiecare zi”, a declarat directorul general al Los Angeles FC.

La Los Angeles FC, Giorgio Chiellini va face parte dintr-o echipă încărcată de tineri. De la înfiinţarea din 2014, Los Angeles FC s-a focusat pe transferurile unor jucători de perspectivă, astfel Giorgio Chiellini va deveni veteranul formaţiei.

Giorgio Chiellini, jucător legendar pentru Juventus

Giorgio Chiellini este fără doar şi poate unul dintre jucătorii emblematici din istoria lui Juventus. Acesta a venit la club în 2005, după un sezon petrecut la Fiorentina. De atunci, Chiellini a bifat 561 de prezenţe, în toate competiţiile pentru bianconeri. Totodată, acesta a marcat 36 de goluri şi a contribuit cu pasă decisivă la alte 25. În 17 sezoane petrecute la Torino, Chiellini a câştigat 9 trofee de campion în Serie A şi 5 Cupe ale Italiei.

Pe lângă Juventus, Giorgio Chiellini a fost indispensabil şi în echipa naţională a Italiei. Alături de squadra azzurra, Chiellini a devenit campion european în 2020, fiind chiar căpitanul echipei. De asemenea, a fost desemnat cel mai bun fundaş al competiţiei. La naţională, Chiellini a debutat în 2004, şi a bifat 117 prezenţe, marcând 8 goluri.

Giorgio Chiellini s-a retras din naționala Italiei

Giorgio Chiellini s-a retras din naționala Italiei și face un anunț important pentru Squadra Azzurra. ”Această echipă va avea nevoie de sprijin”, susține căpitanul italienilor, înainte ca aceștia să facă schimbul de generații.

Reclamă

Meciul cu Argentina 0-3, Finalissima 2022, a fost ultimul pentru fundașul de 37 de ani care recent s-a despărțit și de Juventus.

”Știam că va fi un meci greu în această seară. Normal, am sperat că vom câștiga un trofeu, dar asta nu va anula ce am reușit în trecut. După cum am spus și la conferința de presă, aștept o perioadă dificilă.

Ne așteaptă o schimbare de generații, un final de eră și sper ca toată Italia va fi alături de această echipă, pentru că ea va avea mare nevoie de încurajare”, a spus Chiellini, citat de RAI Sport.

 

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB Vezi toate știrile
Citește și