Închide meniul
VIDEO

Golul lui Gianluca Vialli care a întristat România! I-a interzis lui Dinamo semifinalele Cupei Cupelor. Mircea Rednic: „Nu pot să-l uit!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 ianuarie 2023, 12:31

Golul lui Gianluca Vialli care a întristat România! I-a interzis lui Dinamo semifinalele Cupei Cupelor. Mircea Rednic: „Nu pot să-l uit!

Gianluca Vialli, gol memorabil în Dinamo - Sampdoria, în 1989

Gianluca Vialli, într-un meci pentru Sampdoria / Profimedia

Gianluca Vialli a înscris un gol memorabil pentru Sampdoria împotriva lui Dinamo, în 1989, în semifinalele Cupei Cupelor. Fostul mare atacant italian a decedat vineri la 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 1989, Dinamo a ajuns în sferturile Cupei Cupelor, după ce trecuse de Kuusysi Lahti (6-0 la general) și Dundee United (2-1). În sferturi a dat peste Sampdoria, unde evolua Gianluca Vialli.

Gianluca Vialli, gol memorabil în Dinamo – Sampdoria, în 1989

Primul meci s-a jucat la București și Dinamo a condus cu 1-0 până în minutul 90, când a egalat Vialli. În retur, s-a terminat 0-0 și italienii s-au calificat grație golului marcat în deplasare, iar Sampdoria avea să piardă finala, 0-2 cu Barcelona.

Mircea Rednic, care evolua pentru Dinamo la acea vremea, nu și-a scos din cap reușita lui Vialli nici până în prezent. „Puriul” se consideră vinovat pentru golul încasat de Dinamo.

Reclamă

„Îmi amintesc perfect acel meci, de fapt, nu pot să-l uit, pentru că am greşit la gol. Faza m-a surprins, mă aşteptam să degajeze Sandu Nicolae, iar după centrare eu şi Andone nu ne-am sincronizat şi Vialli a înscris. Şi acum regret, dacă eram mai atenţi, poate evitam golul şi sigur ne calificam.

Oricum, calificarea am pierdut-o la Bucureşti, am avut foarte multe ocazii, am avut om în plus, ce mai, a fost vina noastră. Este păcat, Dinamo avea atunci o generaţie de excepţie, acea generaţie merita mai mult. Dar şi Sampdoria era o formaţie plină de vedete, nu-i mai amintesc decât pe Vialli, Cerezo, Victor, Dossena sau Pagliuca„, a spus Mircea Rednic, în 2009, conform jurnalul.ro.

Ioan Andone, un alt jucător al lui Dinamo din acea perioadă, își amintește cu amărăciune de acel Dinamo – Sampdoria.

Reclamă 4 / 0/3

„Și cum ne-au eliminat! Am avut 1-0 la București, ne-a egalat Vialli pe final. A greșit Alexandru Nicolae, a vrut să degajeze în lung de linie și a băgat-o în centru, le-a dat-o italienilor. În retur, care s-a jucat la Cremona, a fost 0-0, a ratat Răducioiu o ocazie mare de tot. Eu n-am jucat în retur, eram suspendat”, a spus Ioan Andone, în 2019, conform gsp.ro.

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani

Vineri, 6 ianuarie, Gianluca Vialli a încetat din viață, după o luptă de șase ani cu cancerul.

„Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani în care a înfruntat boala cu curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul acesto ani. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre”, a anunţat familia fostului mare fotbalist, potrivit gazzetta.it.

Starea fostului mare atacant s-a agravat în ultima lună. Era internat într-un spital din Londra, iar familia i-a fost alături până în ultima clipă. Pe 20 decembrie, presa din Italia anunța că mama lui Vialli, în vârstă de 87 de ani, a fost chemată la spital, ca să fie alături de fiul ei.

În 2020, Gianluca Vialli anunța că s-a vindecat de cancer, dar boala i-a recidivat în decembrie 2021.

Cine a fost Gianluca Vialli

Vialli a făcut parte din staff-ul selecționerului Roberto Mancini la EURO 2020, când Italia a devenit campioană mondială. Renunțase recent la postul pe care îl ocupa la echipa națională pentru a continua tratamentul împotriva cancerului.

Ca jucător, Vialli a strălucit mai întâi la Sampdoria alături de Mancini, „geamănul său”, ducând clubul blucercato la titlul de campioană a Italiei (1991) şi victorie în Cupa Cupelor Europei (1990) dar şi în finala Ligii Campionilor ( 1992).

Reclamă

Vialli a plecat apoi la Juventus (1992-1996), apoi la Chelsea (1996-1999). La sfârşitul carierei, a fost pentru scurt timp jucător-manager al lui Chelsea şi antrenor la Watford, înainte de a fi antrenor secund al echipei Italiei din 2019, când se lupta deja cu cancerul pancreatic.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și