Close

Guvernul Ungariei investeşte din nou în sportul românesc! Ce proiecte de zeci de milioane de euro pregătesc ungurii. Anunţul făcut de Eduard Novak, Ministrul Sportului

Publicat: 9 ianuarie 2022, 17:14

Guvernul Ungariei a investit sume importante în sportul din ţara noastră, iar investiţiile vor continua şi în viitorul apropiat. Peter Szijjarta, ministrul de Externe maghiar, a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferinţe de presă.

Reclamă
Eduard Novak, Ministrul Sportului

Eduard Novak,, în timpul unei conferințe de presă / ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Guvernul Ungariei investeşte din nou în sportul românesc

Până acum, ungurii au investit aproximativ 84 de milioane de euro în sportul românesc, potrivit index.hu. Sepsi sau Csikszereda se numără printre echipele care au fost ajutate în procesul de dezvoltare.

Reclamă

Guvernul lui Viktor Orban nu se opreşte aici, iar investiţiile vor continua. Ungurii vor să construiască o academie de fotbal în Satu Mare, dar şi un cămin pentru academia de hochei de la Cârţa, din judeţul Harghita.

„Sportul este unul dintre principalele mijloace de păstrare şi construire a identităţii şi mândriei naţionale”, a declarat Peter Szijjarta, ministrul de Externe maghiar, la o conferință de presă la care a participat şi Eduard Novak, ministrul Sportului din România.

„Guvernul Ungariei este un partener de încredere pentru dezvoltarea sportului în România. Guvernul maghiar a finanţat deja o serie de dezvoltări de infrastructură sportivă, iar acest lucru va continua să se întâmple şi în viitor. De asta m-a asigurat Peter Szijjarta”, a spus şi Eduard Novak.

Reclamă
Citește și:

„Care e Steaua istorică?” Eduard Novak a dat verdictul

Eduard Novak, ministrul Sportului din România, spune că, pentru el, „adevărata Steaua” este echipa din Liga 1 a lui Gigi Becali.

„Am crescut cu Steaua, cu Boloni, cu Hagi. De când cu scandalul ‘Cine e Steaua?’, deja am pierdut firul. Eu acolo am închis totul. Care e Steaua istorică? FCSB. Dar n-am zis-o ca ministru!„, a spus Eduard Novak pentru prosport.ro.

FCSB a făcut cerere oficială să fie lăsată să joace în Ghencea meciurile de pe teren propriu. CSA a venit cu răspunsul la solicitarea lui Gigi Becali.

„Militarii” au stabilit că orice club poate juca în Ghencea, inclusiv FCSB, după analizarea fiecărei situații în parte. Există însă și o excepție. Prioritatea au meciurile CSA-ului, fie că vorbim despre echipa de fotbal sau despre alte discipline.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
9
aug.
23:35
Mircea Lucescu, moment de magie în preliminariile Ligii Campionilor. Preluare perfectă cu călcâiul a antrenorului român
9
aug.
23:15
Daniel Oprița, băgat în depresie la CSA Steaua: „Sunt niște energii negative la echipă! Nu știu dacă se rezolvă ceva”
9
aug.
23:10
Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!”
9
aug.
22:34
Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'”
9
aug.
22:30
Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!”
9
aug.
22:10
Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea
9
aug.
21:50
CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri
9
aug.
21:37
Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!”
9
aug.
21:28
Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!”
9
aug.
20:52
FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!”
Pe același subiect
Eduard Novak, în timpul unui interviu
Alte Sporturi • 8 aug., 12:01
Eduard Novak va fi demis! Motivele pentru care ministrul Sportului va părăsi guvernul
Eduard Novak, în timpul unui interviu
Fotbal • 23 iul., 23:27
Eduard Novak, la inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc: „Pot fi ministru fără să renunţ la limba maternă şi Ţinutul Secuiesc!”
Eduard Novak. în timpul unui interviu
Liga 1 • 13 iul., 16:00
Regula „celor 40%” a lui Eduard Novak poate fi amânată. Anunţul făcut de Mihai Covaliu. „Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive”
Close