Închide meniul
EXCLUSIV

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois: „Portarii nu au şanse să câştige Balonul de Aur!”. Ce a spus „Eroul de la Sevilla” despre clasarea din 1986

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 octombrie 2022, 18:38

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois: „Portarii nu au şanse să câştige Balonul de Aur!. Ce a spus „Eroul de la Sevilla despre clasarea din 1986

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois: "Portarii nu au şanse să câştige Balonul de Aur!"

Helmut Duckadam este legenda Stelei / AS.ro

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois, care a răbufnit după ce a fost decernat Balonul de Aur. Legenda Stelei e convins că este aproape imposibil ca un portar să mai fie desemnat cel mai bun jucător al anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lev Yashin este singurul goalkeeper care a primit Balonul de Aur. A reuşit performanţa spectaculoasă în 1963. În urmă cu opt ani, Manuel Neuer a mai prins TOP 3, dar trofeul a ajuns la Cristiano Ronaldo. Lionel Messi a încheiat atunci pe poziţia a doua.

Helmut Duckadam îi dă dreptate lui Thibaut Courtois după ce a fost acordat Balonul de Aur

Karim Benzema a fost desemnat Balonul de Aur 2022. A fost urmat de Sadio Mane şi Kevin De Bruyne. Thibaut Courtois, coechipierul lui Benzema de la Real Madrid, a ocupat locul 7.

În 1986, Duckadam a încheiat pe poziţia a 8-a după un sezon în care a făcut minuni şi a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni. Igor Belanov, de la Dinamo Kiev, a primit trofeul. Gary Lineker şi Emilio Butragueno au completat podiumul.

„Din punctul meu de vedere, anul acesta Karim Benzema a meritat şi pe bună dreptate l-a luat. Un jucător care într-adevăr a demonstrat în acest an că merită acest titlu.

Reclamă

Eu nu mi-am dat seama în acea perioadă. Mă bucur că am reuşit o clasare bună în 1986, dar nici prin gând nu îmi trecea să câştig Balonul de Aur. Îmi pare rău, am văzut şi interviul lui Courtois şi are dreptate.

Neuer, portarul de la Bayern şi al naţionalei Germaniei, care a câştigat Campionatul Mondial, a câştigat Cupa Campionilor… într-un an a câştigat tot ce era de câştigat, era favorit, dar binenîţeles că au luat Messi sau Ronaldo. Portarii sau fundaşii, din păcate, nu au şanse. Se votează atacanţii. De asta toată lumea vrea să se facă atacant şi nu portar, pentru că acolo ieşi în evidenţă”, a declarat Helmut Duckadam în exclusivitate pentru Antena Sport.

Thibaut Courtois a “explodat” de nervi la gala Balonului de Aur!

Goalkeeper-ul Realului i-a criticat aspru pe cei care au votat pentru că, în viziunea lui, n-au luat în calcul contribuția sa uriașă din sezonul 2022/2023, în care “galacticii” au devenit campioni în La Liga și au cucerit trofeul UEFA Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

Reacția furioasă a lui Thibaut Courtois a venit după ce coechipierul său, Karim Benzema, a câștigat în premieră Balonul de Aur.

“Mi se pare imposibil să câștigi Balonul de Aur! Câștigi titlul în Spania, câștigi UEFA Champions League, echipa ta câștigă datorită paradelor tale… și totuși te afli abia pe locul șapte.

În Top 10 nu a fost inclus nici măcar un fundaș. Cel puțin anul acesta au inventat trofeul pentru cel mai bun portar”, a spus Thibaut Courtois, după gala de decernare a Balonului de Aur, citat de Sphera Sports.

Thibaut Courtois a câștigat trofeul Yashin în 2022, acordat celui mai bun portar din Europa

Thibaut Courtois a câștigat, luni, trofeul Yashin 2022, acordat celui mai bun portar din Europa, în cadrul galei pentru Balonul de Aur, desfășurată la Paris.

Thibaut Courtois i-a învins în lupta pe trofeu pe brazilienii Alisson, locul doi, și Ederson, locul trei.

Inițial, după ce a primit trofeul, portarul belgian a ținut un discurs în care le-a mulțumit atât familiei, cât și celor de la Real Madrid.

„Vreau să le mulțumesc colegilor mei de la Real Madrid. Să fac parte din această echipă… Anul trecut a fost uimitor, mai ales pentru mine. Sunt mândru că am câștigat acest trofeu cu toți portarii minunați de acolo.

Reclamă

Vreau să mulțumesc și familiei mele, este ușor când lucrurile merg bine, dar mai greu când lucrurile nu merg atât de bine și ei sunt primii care te ajută”, a spus Courtois, după ce și-a primit trofeul.

Recomandări
  • Thibaut Courtois, nemulţumit după decernarea Balonului de Aur
  • Cum a reacţionat Helmut Duckadam, portarul de legendă al Stelei

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:02 Miza uriaşă pentru Bernadette Szocs, la Saudi Smash 2024. Turneul de tenis de masă e live în AntenaPLAY (1-11 mai) 12:46 NEWS ALERTIstvan Kovacs va arbitra la EURO 2024! 4 români, pe lista anunţată de UEFA 12:37 „Lovitură pentru Şcoala de Antrenori?” Ce a putut spune Răzvan Burleanu despre Gigi Becali: „Nu are nevoie de licenţă!” 12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 12:00 Al Hilal – Al Ain, 21:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Programul complet al returului semifinalelor Ligii Campionilor Asiei 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și