Închide meniul

Helmut Duckadam împlineşte 64 de ani. Dezvăluiri emoţionante făcute de „Eroul de la Sevilla”: „Mi-era rușine că sunt născut pe 1 aprilie”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 aprilie 2023, 12:10

Helmut Duckadam împlineşte 64 de ani. Dezvăluiri emoţionante făcute de „Eroul de la Sevilla: „Mi-era rușine că sunt născut pe 1 aprilie

Helmut Duckadam împlineşte 64 de ani

Helmut Duckadam, în timpul unui interviu/ AS.ro

Helmut Duckadam împlineşte 64 de ani. „Eroul de la Sevilla” a făcut dezvăluiri emoţionante chiar de ziua lui de naştere. Portarul de legendă al Stelei a anunţat de ce se ferea să sărbătorească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duckadam a scris istorie pentru fotbalul românesc. Apogeul carierei sale a fost atins în 1986, când a ajutat Steaua București să câștige Cupa Campionilor Europeni. În finala cu Barcelona, de la Sevilla, a apărat patru lovituri de departajare.

Helmut Duckadam împlineşte 64 de ani

Mă simt ca la 64, mulțumesc frumos, dar reuşesc să am satisfacția că am alături de mine familia și atunci mă simt mult mai tânăr.

(Aveți vreun vis neîmplinit încă?) Nu, chiar nu am avut vreun vis special. Am reușit o performanță în sport ce va rămâne în istorie, iar pe plan personal am tot ce îmi doresc, o familie frumoasă, o căsuța și o mășinuță. Consider că îmi ajung„, a spus Helmut Duckadam pentru fanatik.ro.

Duckadam şi-a amintit ce se întâmpla, în tinereţe, pe 1 aprilie. Evita să îşi sărbătorească ziua de naştere.

Reclamă

Fiind născut în aprilie m-am ferit să spun când este ziua mea pentru că toți prietenii mei râdeau de mine, ziceau că este o păcăleală. Evitam să împart bomboane la școală, mi-era rușine că sunt născut pe 1 aprilie„, a rememorat fostul portar.

Helmut Duckadam are doi copii din prima căsătorie, Robert și Brigitte, ambii stabiliți în SUA, alături de mama lor. Abia aşteaptă să se revadă cu ei.

Anul asta este unul important, zilele trecute am reușit să-mi iau biletele de avion pentru mine și familie, după 6 ani am decis să mergem din nou în America. Merg la fiica mea, Brigitte, în Arizona. Și îmi doresc sănătate, să pot să merg„, a spus portarul de legendă al Stelei.

Reclamă 4 / 0/3

Helmut Duckadam este la a doua căsnicie. Din 2007 este căsătorit cu Alexandra, cea care este cu 20 de ani mai tânără decât el. Au împreună au o fetiță, pe nume Julianne.

Ce pensie primește Helmut Duckadam de la statul român

Chiar portarul legendar al Stelei a dezvăluit suma care îi intră în cont în fiecare lună, din partea Ministerului de Interne. „Eroul de la Sevilla” a ținut să lămurească, în urmă cu ceva timp, „misterul” din jurul pensiei sale. Duckadam a explicat că nu încasează bani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), ci doar de la Ministerul de Interne.

Helmut Duckadam. A câştigat două titluri cu Steaua (1985, 1986) şi o Cupă a României (1985). În 1986 a fost desemnat cel mai bun fotbalist român şi a fost pe locul 8 în clasamentul pentru Balonul de Aur. Şi-a încheiat cariera în 1991.

În urmă cu ceva timp, „Eroul de la Sevilla” dezvăluia pensia pe care o primește de la statul român. Mai precis, fostul mare portar al Stelei a explicat că primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne. Suma respectivă vine ca răsplată pentru perioada în care a lucrat în vamă.

Duckadam a precizat că din partea MApN-ului nu încasează nicio pensie, în ciuda faptului că a lucrat în subordinea Armatei pe vremea când juca la Steaua.

Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea Helmut Duckadam, în 2020, potrivit prosport.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și