Închide meniul

Ce pensie primește Helmut Duckadam de la statul român: „Am lămurit și problema asta!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 23 februarie 2023, 9:48

Ce pensie primește Helmut Duckadam de la statul român: „Am lămurit și problema asta!

Helmut Duckadam crede că plecarea lui Adrian Mutu o va slăbi pe Rapid

Helmut Duckadam a câștigat Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua, în 1986 / Antena Sport

S-a aflat ce pensie primește Helmut Duckadam de la statul român. Chiar portarul legendar al Stelei a dezvăluit suma care îi intră în cont în fiecare lună, din partea Ministerului de Interne. „Eroul de la Sevilla” a ținut să lămurească, în urmă cu ceva timp, „misterul” din jurul pensiei sale. Duckadam a explicat că nu încasează bani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), ci doar de la Ministerul de Interne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Helmut Duckadam a scris istorie pentru fotbalul românesc. Apogeul carierei sale a fost atins în 1986, când a ajutat Steaua București să câștige Cupa Campionilor Europeni.

Ce pensie primește Helmut Duckadam de la statul român: „Am lămurit și problema asta”

În marea finală cu FC Barcelona, de la Sevilla, Duckadam a făcut minuni. A apărat 4 lovituri de departajare, iar roș-albaștrii au cucerit prestigioul trofeu!

Helmut Duckadam și-a încheiat cariera în 1991. În urmă cu ceva timp, „Eroul de la Sevilla” dezvăluia pensia pe care o primește de la statul român.

Mai precis, fostul mare portar al Stelei a explicat că primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne. Suma respectivă vine ca răsplată pentru perioada în care a lucrat în vamă.

Reclamă

Duckadam a precizat că din partea MApN-ului nu încasează nicio pensie, în ciuda faptului că a lucrat în subordinea Armatei pe vremea când juca la Steaua.

„Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea Helmut Duckadam, în 2020, potrivit prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

De-a lungul carierei, Helmut Duckadam a jucat la FC Constructorul Arad, UTA Arad, Steaua București și Vagonul Arad. El a câștigat 4 trofee alături de echipa din Ghencea: două titluri de campion al României (1985, 1986), o Cupă a României (1985) și, cel mai important, Cupa Campionilor Europeni din 1986.

Marius Lăcătuș și Helmut Duckadam, despre conflictul dintre CSA Steaua și FCSB

Marius Lăcătuș, Helmut Duckadam și Gabi Balint au discutat despre conflictul dintre FCSB și CSA Steaua. Legendele care au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 au păreri împărțite în ceea ce privește identitatea celei mai titrate formații din fotbalul românesc.

Marius Lăcătuș și Gabi Balint sunt de partea celor de la CSA Steaua, în timp ce Helmut Duckadam o susține pe FCSB. Aceștia s-au contrat cu privire la identitatea echipei.

„Hai să ne înțelegem, una e să fie FCSB, alta e să fie Steaua. Eu vorbesc de numele echipei. Eu am antrenat Steaua, cea care juca în Ghencea. Dacă nu ieșeau toate problemele astea la iveală probabil că rămânea așa. Din moment ce nu mai porți numele de Steaua înseamnă că nu ești Steaua”, a spus Marius Lăcătuș.

„FCSB e continuatoarea, care a evoluat în Europa și peste tot. La ora actuală UEFA o recunoaște ca o continuare e echipei din 1986. Mă refer strict la echipă care a continuat”, a replicat Duckadam.

  • Marius Lăcătuș: „Pentru mine Steaua e Steaua. Clubul Armatei, din Liga 2”.
  • Helmuth Duckadam: „Pentru mine este cea care nu a retrogradat niciodată. Adică FCSB”.
  • Gabi Balint: „Pentru mine, Steaua e aia pentru care am jucat și câștigat atunci Cupa Campionilor Europeni. În ziua de azi e Steaua Armatei”.
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” Vezi toate știrile
Citește și