Închide meniul

Întrebat ce ar însemna pentru România să devină Răzvan Burleanu preşedintele UEFA, Gigi Becali a avut o reacţie fabuloasă!

Bogdan Stănescu Publicat: 14 decembrie 2023, 20:04

Reclamă
Întrebat ce ar însemna pentru România să devină Răzvan Burleanu preşedintele UEFA, Gigi Becali a avut o reacţie fabuloasă!

Întrebat ce ar însemna pentru România să devină Răzvan Burleanu preşedintele UEFA, Gigi Becali a avut o reacţie fabuloasă

Gigi Becali și Răzvan Burleanu / Hepta

Gigi Becali a fost întrebat ce ar însemna pentru România să devină Răzvan Burleanu preşedintele UEFA. Ştirea că Răzvan Burleanu este susţinut pentru şefia UEFA a fost publicată prima oară în presa britanică, de publicaţia The Independent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Becali consideră că ar fi ceva benefic pentru România şi pentru fotbalul românesc. Patronul FCSB a glumit, în stilul caracteristic, că ar scăpa de Burleanu dacă acesta ar deveni preşedintele UEFA.

Întrebat ce ar însemna pentru România să devină Răzvan Burleanu preşedintele UEFA, Gigi Becali a avut o reacţie fabuloasă!

Auzi, ce-ar însemna? Normal că ar fi extraordinar. Să ai un român preşedintele UEFA! Orice ar fi, ar sprijini fotbalul românesc.

Cel mai bun lucru ştiţi care ar fi? Scăpăm de el”, a spus Gigi Becali la digisport.ro.

Reacţia lui Răzvan Burleanu după ce s-a spus că este susţinut pentru a deveni preşedintele UEFA!

Răzvan Burleanu a oferit declaraţii astăzi, după ce s-a spus că este susţinut pentru a deveni preşedintele UEFA.

Reclamă

Burleanu a negat că ţinteşte o asemenea funcţie. Presa britanică scria că David Gill l-ar susţine pe Răzvan Burleanu pentru a-l înlocui pe Aleksander Ceferin la următoarele alegeri pentru preşedinţia UEFA.

Sunt un tip sincer cu dumneavoastră! Nu am un plan în momentul de față (n.r.: candidatura pentru şefia UEFA. Știu însă că mă bucur de prietenia și aprecierea multor președinți sau secretari generali de federații din Europa. Iar acest lucru e cel mai important pentru mine! Poate de aceea m-au și susținut până acum în diferite poziții, inclusiv cea de membru al Consiliului FIFA, deși sunt cel mai tânăr membru al acestui board.

Știți bine că la fel se întâmplă și cu membrii afiliați ai FRF care m-au descoperit încă din primii ani și care m-au susținut pe mine și echipa mea în cele mai grele momente. Și cred că ceea ce ne-a apropiat cel mai mult, atât la nivel international cât și național este că ne regăsim în viziunea pe care o avem despre dezvoltarea fotbalului și că împărtășim aceleași principii și valori când vine vorba despre fotbal ca sport și despre guvernanța fotbalului.

Reclamă 4 / 0/3

Abordarea care ne-a adus împreună este că noi toți suntem vizitatori pe această planetă, iar rolul nostru trebuie să fie să lăsăm un fotbal mai bun decât cel pe care l-am gasit, un fotbal care reprezintă ultima proprietate publică a noastră, a tuturor.

„În ultima perioadă de timp am opinii diferite faţă de preşedintele UEFA pe anumite subiecte”

Menționez, totodată, că am o relație foarte bună cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pe care l-am susținut încă din 2016, chiar dacă în ultima perioadă de timp avem opinii diferite pe anumite subiecte. Dar sunt sigur că o organizație puternică și cu responsabilități multiple, precum UEFA, are nevoie de o diversitate de opinii.

Colegii mei știu foarte bine că încurajez dezbaterea și schimbul de idei în orice întâlnire sau grup de lucru pe care îl conduc, fie în țară, fie în străinătate.

(n.r.: despre propunerea de schimbare a statutului a preşedintelui UEFA) Nu am avut timp să-i împărtășesc opinia mea, deși sunt sigur că o cunoaște deja, sunt un tip destul de predictibil. E posibil ca președintele UEFA să retragă această propunere. A mai făcut-o o dată cu subiectul legat de reintegrarea Rusiei în competițiile de juniori, deși fusese aprobat anterior atât de Comitetul Executiv UEFA, cât și de Consiliul FIFA, iar acest lucru s-a întâmplat în decurs de doar două săptămâni.

Fotbalul european trebuie să fie unit în perioada imediat următoare, mai ales înainte de decizia din 21 decembrie a Curții Europene de Justiție, unde toți sperăm că modelul european al sportului va fi susținut, mai ales că peste 20 de guverne susțin poziția UEFA. Este vorba de decizia în ceea ce privește acea Superligă”, a declarat Răzvan Burleanu.

Mihai Stoichiţă, convins că Răzvan Burleanu poate deveni preşedintele UEFA

Mihai Stoichiţă este convins că Răzvan Burleanu poate deveni preşedintele UEFA. Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal a venit cu prima reacţie după scenariul şoc anunţat de jurnaliştii de la The Independent. Burleanu este văzut cu şanse pentru a-l înlocui pe Aleksander Ceferin.

Nu mă surprinde pentru că acum câțiva ani a fost ales cel mai bun tânăr manager sportiv de câteva universități renumite din lume. M-au luat la mișto atunci. Omul are un CV.

Reclamă

Burleanu a fost și fotbalist până la 20 de ani, arbitru de fotbal. Tatăl său l-a trimis la facultate. E un manager care ține 100 și ceva de oameni, 18 loturi naționale și nu știu câte competiții pentru care în ultimii ani nu a primit bani de la UEFA. S-au autofinanțat.

Mie nu mi se pare exagerat. Când mă duc la UEFA la orice fel de întrunire, întâlnire, toată lumea vine la el să stea de vorbă. Toți președinții. Nu mai zic de Ceferin. Au o relație foarte bună”, a declarat Mihai Stoichiţă pentru fanatik.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă de la 12:50, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și