Închide meniul

Amancio Amaro a murit la 83 de ani. Fostul atacant, supranumit „Vrăjitorul”, a scris istorie în tricoul lui Real Madrid

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 februarie 2023, 11:59

Amancio Amaro a murit la 83 de ani. Fostul atacant, supranumit „Vrăjitorul, a scris istorie în tricoul lui Real Madrid

Fostul atacant, supranumit "Vrăjitorul", a scris istorie în tricoul lui Real Madrid

Amancio Amaro, legenda lui Real Madrid, a murit la 83 de ani / realmadrid.com

Amancio Amaro, fostul mare atacant al lui Real Madrid, a murit la vârsta de 83 de ani. Este doliu pe Santiago Bernabeu chiar înaintea meciului cu Liverpool, din optimile de finală ale UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător al „galacticilor, Amancio Amaro, a fost de nouă ori campion cu Real Madrid şi campion european cu Spania, în 1964.

Amancio Amaro a murit la 83 de ani

„Real Madrid, preşedintele său şi conducerea sa regretă profund pierderea lui Amancio Amaro, preşedintele de onoare al Real Madrid, una dintre marile legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial”, a declarat clubul madrilen într-un comunicat.

Alături de Paco Gento, Amancio a fost liderul echipei Real Madrid după ce s-au câştigat cinci cupe europene consecutive între 1956 şi 1960, şi reprezintă valorile care au făurit istoria clubului nostru”, a adăugat gruparea madrilenă, potrivit news.ro.

Reclamă

Transferat în 1962 de la Deportivo La Coruña, atacantul a petrecut 14 sezoane la clubul madrilen. Sub tricoul lui Real Madrid, a câştigat 9 campionate spaniole, 3 Cupe ale Spaniei şi o cupă europeană în 1966. A fost golgheter în campionatul spaniol de două ori.

Amancio Amaro a avut cifre de senzaţie la Real Madrid. În 471 de parte a marcat nu mai puţin de 155 de goluri. În 1964 s-a clasat pe locul 3 în cursa pentru câştigarea Balonului de Aur. Câştigător a fost scoţianul Denis Law de la Manchester United, iar pe poziţia a doua a terminat Luis Suarez de la Inter.

Amaro, supranumit „Vrăjitorul” (El Brujo), a fost jucat de 42 de ori cu echipa naţională a Spaniei cu care a câştigat Campionatul European, în 1964.

Reclamă 4 / 0/3

Real Madrid are duel stelar cu Liverpool în UEFA Champions League

Vestea tristă a fost primită de Real Madrid chiar înaintea disputei cu Liverpool, din „optimile” Champions League. Duelul de pe Anfield reprezintă chiar reeditarea finalelor din 2018 şi 2022, ambele adjudecate de galactici.

Istvan Kovacs arbitrează Liverpool – Real Madrid, meci ce va fi de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro! Anunţul a fost făcut de UEFA pe site-ul oficial. Centralul din Carei va conduce meciul tur din optimile UEFA Champions League, de pe Anfield Road.

Kovacs va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Al patrulea oficial va fi Horaţiu Feşnic, în timp ce din camera VAR va fi ajutat de Massimiliano Irrati şi Marco Guida.

Kovacs va merge pe Anfield după semifinala arbitrată la Mondialul Cluburilor. „Centralul” din Carei a avut parte de un meci dificil, iar deciziile sale au stârnit controverse în rândurile brazilienilor de la Flamengo.

Flamengo – Al-Hilal a fost prima semifinală de la Cupa Mondială a Cluburilor, duelul fiind arbitrat de Istvan Kovacs. Saudiții s-au calificat în marea finală, după ce i-au învins pe brazilieni cu 3-2.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul Vezi toate știrile
Citește și