Închide meniul

Andrei Raţiu a fost prezentat de Rayo Vallecano! Fundaşul de 25 de ani este singurul român din La Liga

Alex Masgras Publicat: 26 august 2023, 14:01

Reclamă
Andrei Raţiu a fost prezentat de Rayo Vallecano! Fundaşul de 25 de ani este singurul român din La Liga

Andrei Raţiu a fost prezentat de Rayo Vallecano

Andrei Raţiu s-a antrenat cu noii coechipieri de la Rayo Vallecano / Twitter Rayo Vallecano

Andrei Raţiu a fost prezentat de Rayo Vallecano! Fundaşul român de 25 de ani a semnat cu formaţia din La Liga un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Raţiu, care s-a antrenat deja cu noii săi coechipieri, va fi singurul fotbalist român care va evolua în primul eşalon fotbalistic din fotbalul spaniol în acest an.

Andrei Raţiu a fost prezentat de Rayo Vallecano! Fundaşul de 25 de ani este singurul român din La Liga

Rayo Vallecano a plătit 500.000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale fotbalistului român, în timp ce Villarreal, clubul care l-a crescut pe Raţiu, va rămâne cu jumătate din drepturile federative ale jucătorului de 25 de ani.

Transferul lui Raţiu la Rayo Vallecano fusese anunţat în presa din Spania încă de la mijlocul săptămânii, atunci când AS.com vorbea despre „transferul iminent” al românului.

Reclamă

În vara anului 2021, „submarinul galben” l-a cedat gratis pe Andrei Raţiu la Huesca, formaţie din a doua ligă spaniolă, acolo unde românul a fost om de bază.

Înainte de a ajunge la Huesca, Raţiu a fost împrumutat timp de jumătate de an la ADO Den Hag, în Olanda.

Pentru Huesca, Raţiu a evoluat în 73 de partide, reuşind să înscrie 2 goluri şi să ofere 7 pase de gol în cele două sezoane petrecute la formaţia din La Liga 2.

Reclamă 4 / 0/3

Cotat la 1,5 milioane de euro pe transfermarkt.com, Raţiu are 11 selecţii la echipa naţională a României pentru care a marcat un gol, în Nations League, în meciul cu Bosnia de pe Giuleşti, scor 4-1.

Andrei Raţiu s-a aflat şi pe lista lui Deportivo Alaves

Raţiu a mai fost dorit de echipe din La Liga. La finalul lunii iunie, marca.com anunţa că românul se afla pe lista celor de la Deportivo Alaves, formaţie care a promovat la finalul sezonului trecut în prima ligă din Spania.

Sezonul trecut, Andrei Raţiu a fost unul dintre cei mai importanţi oameni de la Huesca. El a evoluat în total în 39 de partide, reuşind să înscrie un gol şi să ofere cinci pase decisive.

Andrei Raţiu are şi 11 selecţii la echipa naţională. Fundaşul dreapta a debutat în septembrie 2021 la prima reprezentativă şi are până acum un gol marcat pentru „tricolori”.

La acţiunea din luna iunie a României din preliminariile EURO 2024, Andrei Raţiu a fost rezervă neutilizată în Kosovo, în timp ce pentru partida din Elveţia nu a prins lotul. De altfel, în aceste preliminarii, fundaşul dreapta a evoluat numai în Andorra, acolo unde a fost integralist.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și