Închide meniul

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului! Trezoreria din Spania a găsit grave nereguli financiare

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 mai 2023, 13:51

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului! Trezoreria din Spania a găsit grave nereguli financiare

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului

Joan Laporta, preşedintele Barcelonei, într-o conferinţă de presă / Profimediaimages

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului! Anchetată în „Cazul Negreira”, gruparea blaugrana a încasat o lovitură uriaşă de la Trezoreria din Spania. Totul după ce au fost depistate grave nereguli financiare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un nou „cutremur” în La Liga. Clubul de pe Camp Nou a primit o amendă record, de 15.7 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de El Confidencial şi a fost preluat de cele mai importante publicaţii din lume.

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului

Ancheta a fost făcută în paralel cu cea din „Cazul Negreira” şi s-a lăsat cu măsuri drastice. Barcelona a fost găsită vinovată pentru că nu ar fi declarat în mod corect, în contabilitatea clubului, despăgubirile primite de Arda Turan (1.312.500 de euro) și Alex Song (3.500.000 de euro) în momentul rezilierii contractelor.

S-ar fi descoperit şi alte nereguli. Nu au fost declarate plăţile zborurilor charter făcute la meciurile din deplasare. S-ar fi ascuns şi modul prin care au transferate maşinile primite de la sponsori către membrii echipei.

Ancheta ar fi început în 2019 şi vizează nereguli care datează din 2015. Este o lovitură teribilă primită de Barcelona, care se confrunta şi până acum cu probleme financiare. În condiţiile date, catalanii au şanse minime să mai spere la transferul lui Lionel Messi. Rămâne de văzut ce decizie se va lua şi în „Cazul Negreira”.

Reclamă

Aleksander Ceferin bagă frica în fanii Barcelonei

Aleksander Ceferin bagă frica în fanii Barcelonei în „Cazul Negreira”. Preşedintele UEFA a avut o reacţie dură în cazul care ar putea duce la excluderea grupării de pe Camp Nou din cupele europene. Slovenul care conduce fotbalul continental a transmis un mesaj categoric.

Forul european s-a sesizat în „Cazul Negreira”, în cadrul căruia clubul blaugrana este acuzat că a plătit peste 6 milioane de euro în perioada 2001-2018 către compania Dasnil 95, deținută de Jose Maria Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj. Negreira a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, între 1994 și 2018.

Este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o Comisie de Disciplină independentă. Și în al doilea rând, pentru că nu m-am ocupat de această problemă în detaliu. Totuși, pot spune ceva informat, situația este extrem de gravă„, a spus preşedintele UEFA pentru ziarul Ekipa, citat de marca.com.

Reclamă 4 / 0/3

Ceferin anunţă că faptele de care este acuzată Barcelona nu s-au prescris şi se poate ajunge la măsuri fără precedent pentru un club de o asemenea avengură.

Este atât de grav încât, după părerea mea, este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. La nivelul Ligii Spaniole, desigur, chestiunea este prescrisă și nu poate avea consecințe competitive, dar procedurile sunt în derulare la nivelul Parchetului Civil spaniol. Dar, în ceea ce privește UEFA, nu există nimic care să fie prescris„, a transmis şeful UEFA.

Recomandări
  • Barcelona a primit o amendă uriaşă
  • Trezoreria din Spania nu a avut milă de catalani

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” Vezi toate știrile
Citește și