Închide meniul

Barcelona, aproape de a-l lăsa pe Pep Guardiola fără Ilkay Gundogan. Clauza care stă în calea transferului

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 martie 2023, 16:31

Barcelona, aproape de a-l lăsa pe Pep Guardiola fără Ilkay Gundogan. Clauza care stă în calea transferului

Barcelona, aproape de a-l lăsa pe Pep Guardiola fără Ilkay Gundogan

Pep Guardiola şi Ilkay Gundogan / Profimediaimages

Barcelona este aproape de a-l lăsa pe Pep Guardiola fără Ilkay Gundogan. Mijlocaşul în vârstă de 32 de ani din Germania este dorit cu insistenţă de Xavi, care încearcă să profite de faptul că jucătorul din Germania nu vrea să îşi prelungească contractul scadent pe 30 iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gundogan a fost primul transfer făcut de Guardiola, în 2016, când a preluat-o pe City. După transferul celor de la Borussia Dortmund, care a costat 25 de milioane de euro, mijlocașul a scris istorie în tricoul grupării din Premier League. Alături de „cetățeni” a cucerit 11 trofee până acum, printre care patru titluri în Anglia.

Barcelona este aproape de a-l lăsa pe Pep Guardiola fără Ilkay Gundogan

Gruparea de pe Camp Nou continuă să aibă probleme din cauza fair-play-ului financiar şi caută să transfere numai jucători liberi de contract. Gundogan se potriveşte principalului criteriu şi este pe lista scurtă a lui Xavi. Alături de el este şi fundaşul Inigo Martinez, care e pe picior de plecare de la Athletic Bilbao.

Barcelona visa la un alt jucător de la Manchester City, Bernardo Silva, dar preţul acestuia este exorbitant şi nu poate fi plătit de catalani. Astfel, Ilkay Gundogan a ajuns varianta găsită de liderul din La Liga pentru sezonul viitor.

Potrivit mundodeportivo.com, unchiul lui Gundogan, care îl reprezintă pe internaţionalul german, s-a întâlnit cu oficialii Barcelonei. Există însă o clauză propusă de conducătorii grupării blaugrana care nu este pe placul lui Ilkay. Catalanii vor să îl convingă să accepte un împrumut la o altă echipă, în cazul în care nu va primit acceptul de a-i înregistra contractul din cauza fair-play-ului financiar. Nivelul salarial trebuie să mai fie scăzut şi există riscul ca Gundogan să nu poată fi adus în condiţiile dorite de jucător. Dacă Barcelona va mai renunţa la fotbaliştii cu salariile mari, atunci nimic nu ar mai sta în calea aducerii lui Gundogan.

Reclamă

Ilkay Gundogan a fost la un pas de a pleca de la Manchester City şi în vara anului trecut, când Real Madrid s-a arătat interesată de a-l aduce pe Santiago Bernabeu. În cele din urmă, Pep Guardiola l-a convins să rămân la echipă. În acest sezon, Gundogan a jucat în 24 de meciuri din Premier League şi a marcat 3 goluri.

Sergio Aguero, anunţ uriaş despre revenirea lui Lionel Messi la Barcelona

Sergio Aguero a făcut un anunţ uriaş despre revenirea lui Lionel Messi la Barcelona. Bun prieten cu starul lui PSG, Aguero le-a transmis fanilor liderului din La Liga că mutarea chiar are şanse de reuşită.

Fostul coechipier al lui Messi de la echipa naţională a avut un mesaj categoric pentru Juan Laporta. I-a cerut preşedintelui Barcelonei să grăbească tratativele pentru a-l aduce înapoi pe deţinătorul a şapte Baloane de Aur.

Reclamă 4 / 0/3

Aguero, care este într-o relaţie excelentă cu Messi, asigură că şansele ca fostul căpitan al Barcelonei să revină pe Camp Nou sunt de 50%.

Juan Laporta ar trebui să facă un efort ca să îl aducă pe Leo (n.r. Lionel Messi) înapoi. Messi s-a ‘născut’ la Barcelona şi aici ar trebui să se retragă.

În acest moment, dau 50% şanse ca Messi să revină la Barcelona. Dacă preşedintele clubului va face acest pas, atunci cred că va fi chiar şi mai aproape de a se întoarce„, a declarat Kun Aguero, potrivit mundodeportivo.com.

Lionel Messi a scris istorie în tricoul Barcelonei. A câştigat 10 titluri în La Liga şi a ridicat de patru ori trofeul UEFA Champions League. Pentru catalani a jucat în 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și