Închide meniul

Barcelona – Real Madrid nu se va vedea în Marea Britanie! Regula din anii ’60 care „interzice” El Clasico la TV

Alex Masgras Publicat: 26 octombrie 2023, 17:00

Reclamă
Barcelona – Real Madrid nu se va vedea în Marea Britanie! Regula din anii 60 care „interzice El Clasico la TV

Barcelona - Real Madrid nu se va vedea în Marea Britanie

Barcelona - Real Madrid / Profimedia

Barcelona – Real Madrid nu se va vedea în Marea Britanie! Unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale planetei va avea loc sâmbătă, de la ora 17:30, ora României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă partida atrage sute de milioane de spectatori din toată lumea, fanii din Marea Britanie nu vor putea urmări duelul dintre Barcelona şi Real Madrid din cauza unei legi care există încă din anii ’60.

Barcelona – Real Madrid nu se va vedea în Marea Britanie!

Partida dintre Barcelona şi Real Madrid se va disputa sâmbătă, de la ora 17:15, oră aleasă de spanioli pentru ca duelul să aibă o audienţă mai mare la nivel mondial. Cu toate acestea, milioane de microbişti nu vor putea urmări disputa la televizor.

Este vorba despre britanici, care nu vor putea urmări această partidă din cauza unei legi care există încă din anii ’60. Este vorba despre „blackout rule”, o regulă introdusă în Anglia pentru a proteja asistenţa de pe stadioanele din Maria Britanie.

Astfel, toate partidele care se dispută în intervalul 14:45-17:15, ora Marii Britanii, nu se transmit la televizor. Această regulă este în vigoare cu mult dinaintea Premier League, atunci când Bob Lord, patronul celor de la Burnley, a convins conducătorii fotbalului britanic că transmiterea acestor partide la televizor ar avea un impact negativ asupra asistenţei de pe stadioane, în mod special în ligile inferioare.

Reclamă

Regula este în vigoare şi în prezent, iar de ea nu sunt scutite nici meciurile din străinătate. De asemenea, este interzis ca meciurile care se dispută în acest interval orar să fie transmise în baruri sau pub-uri, dar este permisă transmiterea lor la radio.

Au fost mai multe intenţii de a scoate această regulă, dar conservatorismul britanic a avut câştig de cauză de fiecare dată, chiar dacă au fost făcute studii legate de prezenţa la stadion în ţări precum Franţa, Germania, Italia şi Spania, ţări în care nu există o astfel de regulă, asistenţa din ligile inferioare nefiind afectată, potrivit goal.com.

Xavi, cu gândul la El Clasico după Barcelona – Şahtior 2-1

Xavi a analizat victoria echipei sale cu Şahtior, şi a declarat că jucătorii săi trebuie să lase deoparte acest meci, şi să se concentreze pe derby-ul cu Real Madrid. Acesta a mai declarat că va fi important pentru grup dacă un jucător se va recupera după accidentare, din lista celor indisponibili, însă nu va forţa pe nimeni să joace în El Clasico.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi i-a liniştit pe fanii catalani în privinţa lui Joao Felix. Portughezul a ieşit accidentat din duelul cu Şahtior, însă managerul catalanilor a dezvăluit că totul e sub control iar jucătorul va putea evolua în El Clasico.

„Vom fi 100% pentru El Clasico. Trebuie să ne odihnim şi să ne bucurăm de această victorie, după să o punem deoparte şi să ne focusăm pe derby. Sunt jucători cu multe minute în lot.

Va fi important pentru grup, atât mental, cât şi fizic, dacă vreun jucător se va recupera. Dar vom vedea. Nu vom forţa pe nimeni. Trebuie să fim 100%. Toţi vor să joace, sunt pozitivi, este un El Clasico. Va depinde de cum se vor simţi. Vor face totul pentru a juca sâmbătă.

Vom urmări să dominăm, şi cred că sâmbătă va fi esenţial să stăm bine şi în apărare. Acolo, Madrid te poate distruge. Trebuie să ne pregătim bine.

(N.r. despre Joao Felix) Nu este nicio accidentare. Este doar o umflătură la şold. Nu vor exista probleme ca el să nu joace sămbătă”, a declarat Xavi, conform marca.com.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei Vezi toate știrile
Citește și