Închide meniul

Barcelona, veste proastă privind revenirea lui Lionel Messi. Ce răspuns a primit liderul din La Liga

Bogdan Stănescu Publicat: 2 mai 2023, 8:54

Reclamă
Barcelona, veste proastă privind revenirea lui Lionel Messi. Ce răspuns a primit liderul din La Liga

Transferul lui Lionel Messi la Barcelona, influenţat de plecarea lui Sergio Busquets

Lionel Messi în tricoul lui PSG / Profimedia Images

Barcelona a primit o veste proastă privind revenirea lui Lionel Messi. Transferul pare tot mai greu de realizat după răspunsul pe care l-a primit clubul catalan de la forul care conduce La Liga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a fost refuzată în privinţa planului de fezabilitate, informează sport.es. Liderul din La Liga miza pe faptul că Federaţia va aproba planul respectiv. Acesta prevedea un termen de 3 ani pentru a reduce masa salarială a clubului.

Barcelona, veste proastă privind revenirea lui Lionel Messi

Astfel, FC Barcelona întâmpină probleme serioase în a-l readuce acasă pe Leo Messi.

Pentru a-l putea transfera pe Messi, clubul catalan va trebui să renunţe în vară la mai multe vedete.

Vestea bună pentru Barcelona este că soţia lui Messi, Antonella Roccuzzo, şi-ar dori întoarcerea la Barcelona. Messi şi familia lui au trăit ani buni la Barcelona şi consideră acest oraş drept adevărata lor casă.

Reclamă

Chiar dacă lucrurile nu stau prea bine în privinţa transferului lui Leo Messi, FC Barcelona are şi motive de bucurie. În campionat formaţia antrenată de fostul coleg al lui Messi, Xavi, e lider autoritar. FC Barcelona e la 11 puncte în faţa locului 2, Real Madrid, cu 6 puncte înainte de final. Barcelona joacă în această seară acasă cu Osasuna şi poate lua deja o opţiune serioasă pentru câştigarea titlului.

Toate detaliile contractului pregătit de Barcelona pentru Lionel Messi

Conducătorii formației de pe „Camp Nou” încearcă din răsputeri ca, la vară, să-l readucă pe Lionel Messi, actualul jucător al francezilor de la PSG.

Lionel Messi a părăsit-o pe Barcelona, în vara lui 2021, pentru a semna cu PSG. Formația catalană nu a primit niciun ban. Argentinianul a semnat din postura de jucător liber de contract.

Reclamă 4 / 0/3

Jurnaliștii de la sport.es au publicat date din contractul pe care Barcelona i l-a pregătit lui Lionel Messi. Astfel, campionul mondial cu Argentina ar urma să primească un salariu brut de 25 de milioane de euro, pe an. Suma pregătită de catalani reprezintă un sfert din salariul pe care Messi îl câștiga înainte să o părăsească pe Barcelona, respectiv 100 de milioane de euro.

În realitate, salariul lui Messi va fi mult mai mic. După plătirea taxelor la stat, starul argentinian va rămâne cu aproximativ 13 milioane de euro. Cu alte cuvinte, Messi va avea aproape același salariu cu cel al lui Robert Lewandowski, unul dintre cei mai bine plătiți jucători de pe „Camp Nou”.

Aceeași sursă a mai dezvăluit faptul că Messi ar urma să semneze un contract care se va întinde pe două sezoane. Însă, acesta va conține o clauză conform căreia Messi va putea denunța înțelegerea, dacă va dori, la finalul sezonului 2023/2024.

Preşedintele La Liga, Javier Tebas: „Barcelona trebuie să ia multe măsuri financiare pentru a-l putea înregistra pe Messi!”

După informațiile apărute în presa spaniolă, Javier Tebas, președintele LaLiga, a declarat faptul că nu vede posibil transferul lui Leo Messi, la Barcelona, în această vară, deoarece formația catalană depășește plafonul salarial.

Barcelona trebuie să ia multe măsuri financiare pentru a-l putea înregistra pe Messi. Au nevoie de foarte mult efort pentru a face acest lucru. Astăzi nu văd cum ar putea fi posibilă semnarea sa. Dar mai este mult timp, iar Barcelona mai poate face mutări pentru a-l putea aduce pe Leo.

Încă așteptăm un plan de fezabilitate de la Barcelona. Ei au nevoie de un efort foarte mare pentru a putea realiza acest transfer. Pot vinde jucători, cu siguranță. Dar ei mai au și alți fotbaliști de înregistrat (n.r. trimitere la Gavi, care poate pleca liber de contract la finalul sezonului)”, a declarat Javier Tebas, președintele LaLiga, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine se califică în finala Ligii Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:02 EXCLUSIVVictor Piţurcă şi-a dezvăluit marele vis, la împlinirea a 68 de ani! 17:42 „Eu sunt pisică, nu cârtiţă” Bogdan Lobonţ a venit cu replica, după derapajul lui Robert Niţă: „Vă spun un principiu fundamental” 17:27 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 8 mai 17:03 FotoCamila Giorgi s-a retras din tenis! Modul uluitor prin care italianca a ales să îşi încheie cariera 16:35 Gigi Corsicanu l-a atacat pe Bogdan Lobonţ: „Nu avea ce să mai caute în casa noastră”! Apel către toţi suporterii Rapidului! 16:00 Ionuţ Chirilă e gata să devină antrenorul lui Dinamo şi în Liga a 2-a: „Am construit cea mai puternică generaţie” 15:50 Real Madrid – Bayern Munchen LIVE TEXT (22:00). Meci infernal pe Santiago Bernabeu. Vom afla finala Ligii Campionilor 15:46 Ma Long, cel mai bun jucător de tenis de masă din istorie, nu îşi va putea apăra titlul olimpic la Paris. Anunţ şoc 15:16 Valentin Mihăilă începe negocierile după promovarea Parmei în Serie A: „Am purtat deja câteva discuții” 14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul Vezi toate știrile
Citește și