Închide meniul

Lamine Yamal a stabilit un record uluitor la Barcelona! Puştiul de 15 ani şi 290 de zile, cel mai tânăr debutant din istoria catalanilor în La Liga

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 30 aprilie 2023, 8:58

Lamine Yamal a stabilit un record uluitor la Barcelona! Puştiul de 15 ani şi 290 de zile, cel mai tânăr debutant din istoria catalanilor în La Liga

Lamine Yamal a stabilit un record la Barcelona, devenind cel mai tânăr debutant din istoria a clubului

Lamine Yamal a debutat la Barcelona/ Profimedia

Lamine Yamal a stabilit un record la Barcelona, în ultimul meci de La Liga, devenind cel mai tânăr debutant din istoria a clubului catalan. Puştiul are doar 15 ani şi 290 de zile, şi a fost trimis în teren de Xavi în duelul cu Betis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a învins-o pe Betis cu 4-0, în ultima rundă din campionatul Spaniei. Catalanii sunt tot mai aproape de titlu, după ce au un avans de 11 puncte în fruntea clasamentului din La Liga.

Lamine Yamal a stabilit un record la Barcelona, devenind cel mai tânăr debutant din istoria a clubului în La Liga

Lamine Yamal a debutat la Barcelona, în meciul din ultima rundă de campionat. Puştiul l-a înlocuit pe Gavi, în minutul 83 al duelului cu Betis, de pe Camp Nou.

Astfel, Yamal a stabilit şi un record pentru clubul catalan. Acesta a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Barcelonei, în La Liga, la doar 15 ani şi 290 de zile.

De asemenea, conform statisticilor Opta, Yamal este al cincilea ceal mai tânăr jucător care debutează în campionatul Spaniei. Luka Romero avea 15 ani şi 219 zile, atunci când bifa primul meci în campionatul Spaniei, pentru Mallorca.

Reclamă

Lamine Yamal l-a impresionat şi pe Xavi. Antrenorul catalanilor a avut doar cuvinte de laudă la adresa extremei dreapta de doar 15 ani, care a debutat în partida cu Betis.

„I-am spus să încerce lucruri. La 15 ani, are talent şi este un jucător special. A arătat ce poate. Când îl vezi la antrenamente, îţi poţi da seama de faptul că poate deveni un jucător mare şi impotant pentru club. Are un talent cum rar vezi în fotbalul mondial. Este şi foarte deştept”, a declarat Xavi, după meci, conform mundodeportivo.com.

Barcelona, victorie clară cu Betis

Barcelona a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 4-0, formaţia Betis Sevilla, într-un meci din etapa a 32-a din la Liga.

Reclamă 4 / 0/3

Catalanii şi-au asigurat victoria încă din prima repriză. Christensen a deschis scorul în minutul 14. În minutul 33 Betis a rămas în zece, după eliminarea lui Gonzalez, care a primit al doilea cartonaş roşu, apoi a venit rândul lui Lewandowski să înscrie, în minutul 36 – polonezul ajungând astfel la al 19-lea gol în campionat, iar Raphinha a stabilit scorul pauzei în minutul 39. În minutul 82 catalanii au beneficiat şi de autogolul lui Rodriguez, iar echipa lui Xavi a câştigat cu 4-0.

FC Barcelona conduce în la Liga cu 79 de puncte, la distanţă de 11 puncte faţă de echipa de pe locul secund, Real Madrid.

Toate detaliile contractului pregătit de Barcelona pentru Lionel Messi!

Toate detaliile contractului pregătit de Barcelona pentru Lionel Messi! Conducătorii formației de pe „Camp Nou” încearcă din răsputeri ca, la vară, să-l readucă pe Lionel Messi, actualul jucător al francezilor de la PSG.

Jurnaliștii de la sport.es au publicat date din contractul pe care Barcelona i l-a pregătit lui Lionel Messi. Astfel, campionul mondial cu Argentina ar urma să primească un salariu brut de 25 de milioane de euro, pe an. Suma pregătită de catalani reprezintă un sfert din salariul pe care Messi îl câștiga înainte să o părăsească pe Barcelona, respectiv 100 de milioane de euro.

În realitate, salariul lui Messi va fi mult mai mic. După plătirea taxelor la stat, starul argentinian va rămâne cu aproximativ 13 milioane de euro. Cu alte cuvinte, Messi va avea aproape același salariu cu cel al lui Robert Lewandowski, unul dintre cei mai bine plătiți jucători de pe „Camp Nou”.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” Vezi toate știrile
Citește și