Închide meniul

Lionel Scaloni a ales între Pedri și Gavi! ”L-aș lua, dar nu știu dacă ar fi titular în echipa Argentinei”

Dan Roșu Publicat: 17 ianuarie 2023, 9:15

Reclamă

Lionel Scaloni a ales între Pedri și Gavi, cei mai în formă tineri jucători ai Barcelonei. Cei doi au strălucit și în finala Supercupei Spaniei, câștigată în fața rivalei Real Madrid, cu 3-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gavi a marcat un gol și a oferit două assist-uri, dar selecționerul Argentinei l-ar alege pe Pedri, dacă acesta ar fi avut pașaport argentinian. Totuși, fostul jucător al lui Deportivo La Coruna nu i-ar garanta acestuia un post de titular.

Lionel Scaloni a ales între Pedri și Gavi

”Pedri sau Gavi? Ținând cont de cum joacă naționala Argentinei, l-aș alege pe Pedri. Nu știu dacă ar avea loc în primul 11, dar pe el l-aș lua”, a spus selecționerul care le-a adus Pumelor Copa America și Cupa Mondială.

Pedri (20 de ani) și Gavi (18 ani) sunt deja cotați la sume amețitoare de 100 de milioane de euro, respectiv 90 de milioane de euro. Cei doi au fost asemănați cu Iniesta și Xavi, doar că aceștia din urmă nu aveau posturi asigurate de titulari Barcelona, la vârsta acestora.

Cine este Gavi, eroul Barcelonei din finala Supercupei Spaniei cu Real Madrid

Pablo Martín Páez Gavira, cunoscut în lumea fotbalului drept Gavi, este unul dintre cei mai promițători jucători care au ieșit vreodată din academia Barcelonei, „La Masia”.

Reclamă
Reclamă

Născut la Los Palacios y Villafranca, un orășel de numai 35.000 de locuitori, Gavi a început fotbalul la La Liara, iar în 2013 a ajuns la academia celor de la Betis Sevilla.

Gavi a atras repede privirile cu jocul său de la mijocul terenului, iar în 2015 a făcut un pas uriaș. Un pas care avea să-i schimbe cariera și, implicit, viața. Barcelona l-a adus la „La Masia” pentru a-l „șlefui” și pregăti pentru fotbalul mare.

Mijlocașul spaniol a impresionat și la echipele de tineret ale catalanilor, iar în vara anului 2021 a fost promovat la echipa mare, pe vremea când Ronald Koeman se afla pe banca tehnică.

Reclamă

Gavi și-a continuat prestațiile solide și la prima echipă a Barcelonei și i-a cucerit repede pe fanii blaugrana. Tehnic, muncitor și modest, puștiul-minune al catalanilor și-a făcut repde loc în primul „11”, iar în prezent este om de bază în echipa lui Xavi.

Per total, Gavi a marcat 3 goluri și a oferit 11 assist-uri în tricoul Barcelonei, în 71 de apariții.

Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:55

Real Madrid – Barcelona LIVE TEXT (22:00). Primul El Clasico pentru Kylian Mbappe! Echipele probabile

11:25

Simona Halep şi-a aflat adversara de la Hong Kong! Tragere la sorţi dificilă pentru „Simo”. Duel cu una dintre favorite

11:13

Hermannstadt – Dinamo LIVE TEXT (19:00). Echipa lui Zeljko Kopic caută prima victorie după patru etape. Echipele probabile

10:36

Răzvan Lucescu a anunţat în ce condiţii îşi dă demisia de la PAOK: „N-am o problemă să îmi fac bagajele pentru Bucureşti!”

10:25

Mario Balotelli, aproape de o revenire de senzaţie în Serie A, la 34 de ani! Atacantul italian era de 4 luni fără echipă

10:00

VIDEOCalificările Marelui Premiu al Mexicului sunt LIVE VIDEO (00:00) pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY! Sainz, cel mai rapid în FP2

1 Gigi Becali, prima reacţie după umilinţa cu Rangers. Jucătorul desfiinţat: „Bă, mai bine o laşi în aut!” 2 Gigi Becali face revoluţie la echipă după ce FCSB a fost umilită de Rangers: „Nu vor mai fi pe teren! Am tras nişte concluzii” 3 Cum arată clasamentul din Europa League, după meciurile din etapa a 3-a. Pe ce loc a ajuns FCSB, după 0-4 cu Rangers 4 Scoţienii, derapaj la adresa lui Gigi Becali după Rangers – FCSB 4-0! Cum l-au putut numi pe patronul campioanei României 5 Gestul incredibil făcut de Răzvan Lucescu în timpul unui interviu, după suspendarea din Grecia. Ce a făcut după PAOK – Plzen 6 Radu Drăguşin e dorit de Juventus! Anunţul presei italiene despre fundaşul naţionalei
Citește și