Închide meniul

Mason Greenwood a revenit pe teren după aproape 2 ani de absenţă! Englezul, întâmpinat cu ostilitate în Spania!

Reclamă

Publicat: 18 septembrie 2023, 13:15

Mason Greenwood a revenit pe teren după aproape 2 ani de absenţă! Englezul, întâmpinat cu ostilitate în Spania!

Mason Greenwood a revenit pe teren după aproape 2 ani de absenţă!

Mason Greenwood, în tricoul lui Getafe / Hepta

Atacantul englez Mason Greenwood a revenit pe teren, duminică, în meciul dintre Getafe şi Osasuna, la nu mai puţin de 603 zile trecute de la ultimul său meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu toate acestea, primirea sa în campionatul spaniol nu a fost aşa cum şi-ar fi dorit. O parte din cei aproximativ o sută de fani ai Osasunei prezenţi pe stadionul lui Getafe l-au întâmpinat cu scandările „Greenwood, mori!”.

Mason Greenwood a revenit pe teren după aproape 2 ani de absenţă!

Mason Greenwood (21 de ani) nu a mai jucat din 22 ianuarie 2022, într-o victorie a echipei Manchester United, scor 1-0, cu West Ham United, pe stadionul Old Trafford. În aceeaşi lună el a fost acuzat de tentativă de viol şi agresiune, ambele comise la adresa fostei sale partenere, Harriet Robson şi a fost arestat, fiind ulterior eliberat pe cauţiune, relatează news.ro.

În luna octombrie 2022 Greenwood a fost din nou arestat pentru că ar fi încălcat condiţiile eliberării condiţionate. În februarie 2023 toate acuzaţiile au fost retrase.

Cu toate acestea, au urmat proteste împotriva lui Greenwood în primele etape ale acestei ediţii de Premier League pe Old Trafford. Manchester United a decis că este mai bine ca jucătorul să plece pentru a-şi relua cariera în afara Angliei.

Reclamă
Conform AS, observatorul LaLiga a inclus aceste înjurături în raportul său şi va fi depusă o plângere la Comitetul de Competiţii pentru a se lua măsurile care se impun.

De asemenea, în timpul meciului, fanii lui Getafe au strigat „¡Osasuna de r…t!” la adresa clubului din Pamplona. Aceste înjurături vor fi de asemenea trimise la Comitetul de Competiţie pentru a fi studiate şi pentru a se stabili dacă merită să fie sancţionate.

Manchester United anunţa că Greenwood nu va reveni pe Old Trafford

Imediat după retragerea acuzaţiilor, Manchester United nu l-a reprimit în lot pe Greenwood şi a început o anchetă internă, finalizată pe 21 august. Potrivit clubului de pe Old Trafford, Mason Greenwood nu a comis faptele pentru care a fost acuzat, dar acesta a făcut greşeli pe care acum le regretă. Cu toate acestea, atât Manchester United, cât şi Mason Greenwood, au ajuns la concluzia că atacantul de 21 de ani nu îşi mai poate continua cariera pe Old Trafford.

„În baza dovezilor pe care le-am avut la dispoziţie, am concluzionat că materialele postate în mediul online nu au oferit imaginea de ansamblu şi că Mason nu a comis faptele pentru care a fost acuzat în primă fază. Acestea fiind spuse, Mason recunoaşte în mod public astăzi că a făcut greşeli şi îşi asumă responsabilitatea.

Reclamă 4 / 0/3

Toţi cei implicaţi, inclusiv Mason, recunosc faptul că este dificil ca el să îşi continue cariera la Manchester United. Am decis de comun acord că ar fi cel mai bine ca el să plece de pe Old Trafford şi vom lucra cu Mason pentru a realiza acest lucru”, a anunţat Manchester United, prin intermediul unui comunicat.

Mason Greenwood este un produs al academiei lui Manchester United

Mason Greenwood se număra printre speranţele fotbalului englez, înainte de scandalul în care a fost implicat. Crescut la academia lui Manchester United, el a debutat pentru „diavoli” pe 10 martie 2019, la vârsta de 17 ani şi 160 de zile, într-un meci contra celor de la Arsenal. În Premier League, el a evoluat în 83 de partide, marcând 22 de goluri şi oferind 4 pase de gol.

În total, el a evoluat în 129 de meciuri pentru echipa de seniori a lui Manchester United. El a marcat 35 de goluri şi a oferit 12 pase de gol în toate competiţiile.

De asemenea, Greenwood are şi o selecţie la echipa naţională de seniori a Angliei. El a debutat pe 5 septembrie 2020, într-un meci din Nations League cu Islanda, în deplasare. Atunci, Gareth Southgate l-a introdus pe teren în ultimele 12 minute ale partidei.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și