Închide meniul

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona: „Nu este comparabil cu nimic altceva”

Alex Masgras Publicat: 30 ianuarie 2024, 17:17

Reclamă
Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona: „Nu este comparabil cu nimic altceva

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona

Pep Guardiola şi Xavi, înaintea unui meci amical / Profimedia

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona. Antrenorul catalanilor a anunţat că va părăsi banca tehnică a echipei la finalul sezonului, după ce a pierdut meciul cu Villarreal, scor 3-5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xavi va conduce echipa în continuare până pe 30 iunie 2024, dar va pleca din vară. Printre motivele antrenorului spaniol se numără presiunea uriaşă şi modul în care a fost tratat în perioada în care a antrenat-o pe Barcelona.

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona

Pep Guardiola, cel mai de succes antrenor din istoria catalanilor, în prezent antrenor la Manchester City, a declarat că îl înţelege pe fostul său jucător.

Guardiola susţine că presiunea din Anglia nu se compară cu cea din Spania, în Spania fiind „de o mie de ori mai greu”. În plus, Guardiola consideră că presiunea de la Barcelona nu se compară cu nimic altceva:

„Din experiența mea, nu putem compara presiunea pe care o avem în Anglia cu cea pe care o avem în Spania. Acolo este de o mie de ori mai greu. Sunt șase conferințe de presă pe săptămână. Evident, multe meciuri… Presiunea pe care o simți la Barcelona nu este comparabilă cu nimic altceva. Îl înțeleg perfect pe Xavi”, a declarat Pep Guardiola, potrivit skysports.com.

Reclamă

Joan Laporta, reacţie sinceră după ce Xavi a anunţat că pleacă de la Barcelona

Joan Laporta, preşedintele catalanilor, a dezvăluit că situaţia în care se află clubul în acest moment nu este deloc plăcută, dar a acceptat acest lucru din partea lui Xavi pentru este o legendă a clubului.

Mai mult, el are încredere că fostul mijlocaş, alături de staff-ul său, vor da totul până la finalul sezonului:

„Xavi mi-a comunicat că la finalul sezonului va pleca, că dorea să încheie sezonul și este o formulă pe care o accept pentru că este el cel care îmi propune asta, e o legendă a clubului. Este o persoană onestă și acționează cu toată demnitatea. Iubește Barca. Accept pentru că știu că angajamentul său și al staff-ului său vor fi la maximum.

Reclamă 4 / 0/3

Un astfel de moment cere să fim uniți. Situația nu este deloc plăcută pentru nimeni.

Campionatul este dificil, însă în mod clar nu este încă pierdut. Trebuie să luptăm ca să terminăm cât mai sus posibil fără să excludem varianta de a câștiga. Însă trebuie să dăm tot ce avem ca să încercăm să câștigăm Champions. Jucăm faza eliminatorie împotriva lui Napoli. O luăm pas cu pas. Cu angajament, cu mai mult caracter, fără să ne pierdem concentrarea, cu antrenorul dând totul și cu jucătorii fiind dedicați putem atinge unele dintre obiective.

La nivel sportiv nu ne ies lucrurile așa cum le-am planificat. Am câștigat LaLiga și Supercupa, iar așteptările, după ce am întărit lotul, erau ridicate și nu sunt cele așteptate, trebuie să întoarcem cumva situația în favoarea noastră”, a declarat Joan Laporta, citat de marca.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” Vezi toate știrile
Citește și