Închide meniul

Real Madrid, replică devastatoare după acuzaţiile lansate de Barcelona: „Care este clubul regimului?!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 aprilie 2023, 11:40

Real Madrid, replică devastatoare după acuzaţiile lansate de Barcelona: „Care este clubul regimului?!

Real Madrid, replică devastatoare pentru Barcelona

Profimedia

Real Madrid, replică devastatoare după acuzaţiile lansate de Barcelona. Clubul Real Madrid a postat pe Twitter un filmuleţ de patru minute care arată, potrivit acestuia, legăturile grupării FC Barcelona cu regimul lui Francisco Franco, dictator şi şef de stat spaniol între 1936 şi 1975.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest filmuleţ este un răspuns la declaraţiile făcute de preşedintele Barça, Joan Laporta, privind cazul Negreira şi suspiciunile de corupţie în arbitraj. „Acest club, care se simte vătămat din punct de vedere sportiv, Real Madrid, este un club care a fost favorizat din punct de vedere istoric de deciziile arbitrale şi aşa este şi astăzi. Un club considerat al regimului„, a spus Laporta.

Real Madrid, replică devastatoare după acuzaţiile lansate de Barcelona

Real Madrid începe filmuleţul prin a pune întrebarea: „Care a fost clubul regimului?” Înainte de a-şi enumera argumentele. „Camp Nou a fost inaugurat de ministrul general al lui Franco, José Solis Ruiz”, scrie instituţia merengue, pe baza videoclipului din acel moment, 24 septembrie 1957.

„Barça i-a oferit lui Franco insigna, l-a numit membru de onoare în 1965, l-a decorat de trei ori şi a fost clubul salvat de la faliment de trei ori prin deciziile sale. Barca a câştigat La Liga de opt ori şi Cupa de nouă ori sub Franco„, continuă videoclipul, bazat pe fotografii care arată în special saluturile fasciste făcute de jucătorii FC Barcelona.

Iar clubul merengue se compară cu propria sa situaţie. „Real Madrid a avut nevoie de cincisprezece ani pentru a câştiga un campionat. Realul a fost distrus în timpul războiului civil, jucătorii au fost ucişi, reţinuţi sau forţaţi să plece în exil. În 1939, Real Madrid se afla într-o situaţie critică. Sediul social dispare într-un bombardament, trofeele sunt furate. Mai avem doar cinci jucători. Restul sunt exilaţi sau deţinuţi„.

Reclamă

Documentul se încheie cu o declaraţie a lui Santiago Bernabeu, fostul preşedinte al clubului: „Când aud că Real Madrid a fost clubul regimului, îmi vine să-mi fac nevoile pe tatăl celui care spune asta”. Şi cu această întrebare: „Care este clubul regimului?”, scrie news.ro.

Joan Laporta, atac și la Real Madrid: „E clubul regimului!”

Președintele formației catalane a atacat-o și pe Real Madrid, marea rivală a echipei catalane, în conferinţa de presă în care a vorbit despre acuzaţiile la adresa echipei sale.

Reclamă 4 / 0/3

„Vreau să mă refer și la singurul club care acuză în acest proces ca parte separată. Un club care pretinde că se simte lezat. Un club mereu favorizat de deciziile de arbitraj, considerat drept echipa regimului. Prin apropierea sa de puterea politică și economică, e bine să reamintesc că, timp de șapte decenii, majoritatea președinților Comisiei de Arbitri au fost ex-membri, ex-jucători sau ex-conducători ai lui Real Madrid. 

În toți acești ani, persoanele numite să facă dreptate pe teren au fost ex-parteneri, ex-jucători și ex-directori ai lui Real. Clubul respectiv se manifestă și susține că se simte lezat de cea mai bună perioadă sportivă din istoria Barcelonei. Îi vom demasca. E un cinism fără precedent”, a mai spus președintele catalanilor.

Recomandări
  • Real Madrid, replică devastatoare după acuzaţiile lansate de Barcelona
  • Comunicat acid după atacurile lui Joan Laporta

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și