Închide meniul

Record negativ stabilit de Xavi, după o nouă înfrângere a Barcelonei! Primul antrenor care „reuşeşte” asta, în 125 de ani

Viviana Moraru Publicat: 25 ianuarie 2024, 10:32

Reclamă
Record negativ stabilit de Xavi, după o nouă înfrângere a Barcelonei! Primul antrenor care „reuşeşte asta, în 125 de ani

Record negativ stabilit de Xavi, după o nouă înfrângere a Barcelonei

Xavi, antrenorul de la FC Barcelona / Profimedia

Xavi a stabilit un record negativ, după o nouă înfrângere pe banca Barcelonei. Managerul catalan este primul din istoria clubului care atinge o astfel de bornă, în istoria de 125 de ani a formaţiei de pe Camp Nou. Concret, Xavi este antrenorul spaniol cu cele mai multe înfrângeri înregistrate la Barcelona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona a fost eliminată în sferturile Cupei Spaniei de către Athletic Bilbao. Catalanii au fost învinşi cu 2-4, meciul fiind decis după ce s-au disputat şi cele două reprize de prelungiri.

Record negativ stabilit de Xavi, după o nouă înfrângere a Barcelonei

După eşecul cu Athletic Bilbao, Xavi a intrat în istoria negativă a Barcelonei. Acesta este antrenorul spaniol care a înregistrat cele mai multe înfrângeri, pe banca clubului blaugrana.

Această bornă a fost atinsă de Xavi chiar de ziua sa de naştere, pe 25 ianuarie. În total, antrenorul a înregistrat 25 de înfrângeri, în cele 121 de meciuri bifate pe banca Barcelonei. Acesta a mai bifat alte 76 de victorii, şi 20 de rezultate de egalitate.

Astfel, Xavi are o medie de 2,05 puncte obţinute per meci, la Barcelona, iar golaverajul catalanilor, cu antrenorul catalan pe bancă, este de 233 de goluri marcate/ 130 de goluri primite.

Reclamă

Xavi o antrenează pe Barcelona din luna noiembrie a anului 2021. În acest sezon, catalanii au fost învinşi categoric de Real Madrid, în finala Supercupei, şi au fost eliminaţi şi din Cupa Spaniei. În campionat, trupa de pe Camp Nou se clasează pe locul trei, la opt puncte distanţă de liderul Girona.

În Champions League, Barcelona a reuşit să treacă de faza grupelor, iar în optimi se va duela cu Napoli.

Xavi, anunţ categoric după ce Barcelona a fost eliminată din Cupa Spaniei

Xavi a făcut un anunţ categoric, după ce Barcelona a fost eliminată din Cupa Spaniei. Managerul catalanilor a dezvăluit că va pleca de pe banca echipei, la finalul sezonului, în cazul în care formaţia pe care o antrenează nu este la nivelul dorit de el.

Reclamă 4 / 0/3

Xavi a fost foarte dezamăgit de jocul echipei sale, fiind de părere că Barcelona trebuie să câştige trofee în fiecare sezon, fiind un club de top. Managerul catalanilor a transmis că are încredere maximă în proiectul pe care l-a început pe Camp Nou, cu jucători tineri, însă susţine că e gata să plece, în cazul în care la finalul sezonului echipa nu este la un nivel competitiv.

„Dacă la sfârșitul sezonului nu suntem la un nivel competitiv va trebui să plec.

Știu unde sunt, este un club de top. Aici la Barça trebuie să câștigi titluri sau vei fi în pericol. Sunt convins că proiectul de aici are un potențial maxim cu jucători tineri de top”, a declarat Xavi, citat de Fabrizio Romano.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și