Închide meniul

Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Lopetegui! Tehnicianul „dat afară” de Lionel Messi, prezentat oficial de andaluzi

Cosmin Cioboată Publicat: 6 octombrie 2022, 18:37

Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Lopetegui! Tehnicianul „dat afară de Lionel Messi, prezentat oficial de andaluzi

Julen Lopetegui a fost demis de la Sevilla

Julen Lopetegui, în timpul unui meci disputat de Sevilla / Profimedia

  • Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Lopetegui

Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Julen Lopetegui. Jorge Sampaoli a fost prezentat oficial la formația andaluză, la numai câteva ore după despărțirea de Lopetegui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sevilla a fost umilită de Borussia Dortmund în grupele UEFA Champions League, cu 4-1. Conducătorii clubului din Spania n-au stat la discuții și l-au dat afară pe Lopetegui la numai 30 de minute după finalul partidei de aseară.

Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Lopetegui!

Andaluzii s-au mișcat extrem de repede și i-au găsit înlocuitor lui Lopetegui, cel care o pregătea pe Sevilla din 2019. Jorge Sampaoli este noul tehnician al formației din La Liga.

Reclamă

Argentinianul de 62 de ani a semnat cu Sevilla până în 2024. Sampaoli a mai antrenat-o pe Sevilla în perioada iulie 2016 – mai 2017, în 53 de meciuri. Ultima oară, Sampaoli a pregătit-o pe Marseille, în perioada martie 2021 – iulie 2022.

Reclamă

Jorge Sampaoli se poate lăuda și cu două experiențe din postura de selecționer. Sud-americanul a activat la naționala din Chile și, ulterior, la prima reprezentativă a Argentinei. Cea de-a doua aventură a lui Sampaoli a avut un deznodământ neplăcut, în prim-plan cu Lionel Messi.

Sevilla și-a găsit în timp record antrenor, după ce l-a demis pe Lopetegui!

Sampaoli a pregătit naționala Argentinei în perioada 2017-2018 și a plecat după Campionatul Mondial din Rusia. În presa internațională s-a discutat intens despre faptul că Messi a avut un cuvânt decisiv în legătură cu viitorul antrenorului de 62 de ani.

Cei doi ar fi avut o discuție aprinsă la Mondialul din 2018, care, în opinia staff-ului lui Sampaoli, a influențat în mod negativ parcursul Argentinei la turneul final din Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

„Sampaoli s-a confruntat cu cel mai bun jucător al nostru și din această cauză am pierdut. Jorge mi-a spus că s-a certat cu Messi. Avea o personalitate foarte puternică, iar uneori pierdea grupul deoarece cerea prea multe de la echipă”, a dezvăluit Marcio Zanardi, secundul lui Jorge Sampaoli, pentru ESPN, în urmă cu ceva timp.

Argentina a fost eliminată de Franța în optimile Cupei Mondiale din 2018, scor 3-4, după un meci nebun. A fost ultimul meci al „Pumelor” condus de antrenorul de 62 de ani.

Julen Lopetegui a fost demis de la Sevilla, la 30 de minute după umilința cu Dortmund

Julen Lopetegui a fost demis de la Sevilla, miercuri seară, după eşecul cu Borussia Dortmund, scor 1-4, din Liga Campionilor.

În campionat, FC Sevilla este pe locul 17, iar în Liga Campionilor ocupă ultimul loc în grupă.

”Președintele și vicepreședintele m-au informat că nu mai sunt antrenorul echipei. Au fost trei ani istorici, spectaculoși, cu trei calificări în Champions League. Nu am început bine acest sezon și ei au luat o decizie pe care a trebuit să o accept, chiar dacă nu mi-a plăcut.

Nu voi uita că fanii mi-au strigat numele la finalul meciului, e una dintre cele mai importante amintiri. Fanii sunt inteligenți, sunt cea mai importantă parte a clubului și ei știu ce s-a întâmplat în ultimii trei ani. Nu vreau să mă gândesc la cuvinte negative.

Trebuie să le mulțumesc oamenilor care m-au adus aici, lui Monchi și celor din conducere, jucătorilor și fanilor”, a spus Julen Lopetegui, după eșecul cu Dortmund.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Xavi, eliminat şi el de Istvan Kovacs, în Barcelona – PSG! Antrenorul catalanilor şi-a ieşit din minţi 23:15 Istvan Kovacs, decizie controversată în Barcelona – PSG! Românul, pus „la zid” de spanioli, după ce l-a eliminat pe Araujo 23:05 Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor 22:48 Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru 22:39 Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam 22:22 LIVE VIDEOSouthampton – Preston se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League 22:10 LIVE VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona se joacă ACUM în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 21:55 LIVE TEXTBarcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid se joacă ACUM! Meci „de foc” pentru Istvan Kovacs 21:28 Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi 21:20 VIDEOMomente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sergio Ramos a marcat pentru Sevilla chiar de ziua sa
La Liga • 30 mart., 18:28
Sergio Ramos a marcat pentru Sevilla chiar de ziua sa! Veteranul a obținut 3 puncte importante de la meciul cu Getafe
Echipa lui Diego Simeone s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei! Horaţiu Moldovan, rezervă
Fotbal extern • 25 ian., 23:57
Atletico Madrid – Sevilla 1-0. Echipa lui Diego Simeone s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei! Horaţiu Moldovan, rezervă
Antoine Griezmann s-a făcut de râs în Atletico Madrid - Sevilla
Fotbal extern • 25 ian., 22:45
FOTO
Antoine Griezmann s-a făcut de râs în Atletico Madrid – Sevilla! Starul francez a ratat un penalty într-un mod uluitor
Fanii lui Atletico Madrid au făcut spectacol înainte de meciul cu Sevilla
Fotbal extern • 25 ian., 21:52
Fanii lui Atletico Madrid au făcut spectacol înainte de meciul cu Sevilla. Nebunia văzută de Horațiu Moldovan, direct din autocar
Ianis Hagi s-a descătușat în vestiarul lui Alaves, după victoria dramatică cu Sevilla
La Liga • 13 ian., 8:59
Ianis Hagi s-a descătușat în vestiarul lui Alaves, după victoria dramatică cu Sevilla! Imaginile bucuriei fiului „Regelui”