Închide meniul

Xavi, prima reacţie după anunţul retragerii lui Gerard Pique: „Nu ştiu dacă am fost corect cu el, dar am fost sincer!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2022, 14:34

Xavi, prima reacţie după anunţul retragerii lui Gerard Pique: „Nu ştiu dacă am fost corect cu el, dar am fost sincer!

Xavi, prima reacţie după anunţul retragerii lui Gerard Pique

Xavi şi Gerard Pique, în timpul unui meci / Profimediaimages

Xavi a avut prima reacţie după anunţul retragerii lui Gerard Pique din fotbal. Antrenorul Barcelonei a susţinut conferinţa de presă premergătoare meciului cu Almeria, din etapa a 13-a din La Liga, cel care va fi ultimul pentru Pique.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundaşul de 35 de ani, care a jucat în numai cinci partide din această ediţie de campionat, a decis să îşi pună ghetele în cui. Decizia luată în mijlocul sezonului a luat prin surprindere pe toată lumea.

Xavi, prima reacţie după anunţul retragerii lui Gerard Pique

Xavi a recunoscut că a avut un rol în hotărârea luată de Pique, dar a ţinut să îi anunţe pe fani că s-a gândit numai la binele echipei. A ţinut să îl laude pe cel care i-a fost coechipier şi care a scris istorie în tricoul grupării de pe Camp Nou.

Gerard Pique merită toate laudele, am avut norocul să-i fiu coechipier. Circumstanţele nefavorabile l-au determinat să ia decizia de a se retrage. Am trecut printr-o situaţie similară şi e normal să stau deoparte. Avea un contract şi a decis să renunţe la el, e un gest de măreţie. Este o legendă a clubului şi merită să fie recunoscut aşa!

Noi am avut o discuţie în vară, i-am spus care sunt intenţiile mele. A fost una dintre cele mai dificile zile din cariera mea de antrenor, acum este la fel. A fost coechipierul meu. Ni se întâmplăă tuturor, vine un moment în care nu te mai simţi atât de util şi nu este uşor de gestionat. Am cunoscut acest lucru în această săptămână.

Reclamă

Cu siguranţă am avut un rol în decizia pe care a luat-o, dar e pentru binele clubului. Am căutat binele echipei şi a trebuit să iau decizii. Nu este uşor, uneori e neplăcut. Nu ştiu dacă am fost corect sau nu cu el, dar am fost sincer. Acum împrejurările au făcut ca el să se retragă.

Acestea sunt circumstanţele, de multe ori nu noi alegem finalul. Asta e decizia luată de el acum. Ne-a ajutat foarte mult, a tras echipa. Când a jucat a fost foarte bun, implicat şi competitiv. Nu a avut complexe sau temeri, este inteligent şi se implică în tot ceea ce face. A fost un bun coechipier şi un bun căpitan. Nu am nimic de reproşat, nu a fost nimic personal. Era doar o problemă care priveşte fotbalul„, a declarat Xavi la o conferinţă de presă, potrivit mundodeportivo.com.

Suma uriaşă la care a renunţat Gerard Pique

Suma uriaşă la care a renunţat Gerard Pique, atunci când şi-a anunţat retragerea, a fost dezvăluită de spaniolii de la Marca. Şi Barcelona va câştiga mulţi bani, după ce nu îi va mai plăti salariul.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, după ce şi-a anunţat oficial retragerea de pe o zi pe altă, fundaşul central de 35 de ani nu i-a cerut preşedintelui Joan Laporta decât salariile din primele luni ale sezonului, renunţând total la contractul care se întindea până la finalul lui 2024.

Astfel, ibericii au calculat că Pique a renunţat la aproape 25 de milioane de euro, pe care i-ar fi câştigat dacă rezista în postura de rezervă a catalanilor până la finalul stagiunii viitoare. Nu a fost cazul orgoliosului Pique.

Pe de altă parte, acesta i-a făcut şi un bine Barcelonei, care economiseşte salariul brut al campionului mondial şi european, care ajunge la un total de 50 de milioane de euro. O sumă uriaşă, mai ales pentru un club care a trecut prin mari probleme financiare.

Gerard Pique a decis să se retragă după meciul de pe Meazza cu Inter (0-1), care a contat aproape decisiv la eliminarea catalanilor din grupele Champions League. Fanii blaugrana l-au criticat dur după greşeala uriaşă care a dus la marcarea singurului gol al partidei.

Cifre uriaşe pentru Pique, alături de Barcelona şi de naţionala Spaniei

Gerard Pique și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Barcelona, începând din 2008. 615 meciuri și 53 de goluri sunt cifrele fundașului de 35 de ani în tricoul blaugrana. Pique a scris istorie pe Camp Nou, reușind să câștige 30 de trofee.

Manchester United (2004-2008) și Real Zaragoza (2006-2007, împrumut) sunt celelalte două formații pentru care a mai jucat fundașul spaniol. Pique a crescut la academia Barcei, La Masia, înainte să plece în Anglia, la United.

Gerard Pique a făcut furori și la naționala Spaniei, reușind să contribuie la cucerirea Campionatului Mondial din 2010 și a Campionatului European din 2012.

Reclamă
Recomandări
  • Gerard Pique se retrage din fotbal
  • Ce a spus Xavi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:10 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League Vezi toate știrile
Citește și