Închide meniul

Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona! A pierdut vestiarul după înfrângerea la scor din El Clasico!

Reclamă

Publicat: 17 ianuarie 2024, 10:53

Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona! A pierdut vestiarul după înfrângerea la scor din El Clasico!

Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona

Xavi, într-un meci pe banca Barcei / Profimedia Images

Xavi e tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona! ESPN scrie că antrenorul Barcei a pierdut o parte a vestiarului după înfrângerea cu 4-1 din finala Supercupei Spaniei, contra lui Real Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aflat în centrul criticilor de la înfrângerea zdrobitoare suferită de FC Barcelona, duminică, în finala Supercupei Spaniei, scor 1-4 în faţa rivalei Real Madrid, Xavi a pierdut încrederea unei părţi a vestiarului, care nu-i înţelege abordarea, susţine ESPN.

Xavi, tot mai aproape de plecarea de la FC Barcelona!

Cele două jurnale catalane, Sport şi Mundo Deportivo, prezintă aceeaşi fotografie pe prima pagină a ediţiilor lor de miercuri dimineaţă: jucătorii Barça în semicerc pe un teren cu faţa spre Xavi.

La trei zile după înfrângerea echipei sale cu 4-1 în faţa lui Real Madrid, antrenorul a încercat să dea un semnal de alarmă într-un moment în care se află în centrul criticilor. Susţinut public de directorul sportiv Deco, fostul mijlocaş a mai spus că este hotărât să schimbe soarta echipei sale, care se află doar pe locul patru în La Liga, relatează news.ro.

Critici cu două viteze

Dar nu va fi totul simplu. Potrivit ESPN, antrenorul catalan a pierdut încrederea unei părţi a vestiarului său. Mai mulţi jucători pun de ceva vreme sub semnul întrebării abordarea echipei şi nu prea gustă comentariile lui Xavi, care a spus că o parte din echipa sa nu s-a putut adapta la stilul de joc al Barça. De asemenea, ei arată cu degetul spre criticile pe două planuri ale lui Xavi, antrenorul fiind mai dur cu unii jucători decât cu alţii. În ciuda acestor voci disonante, se spune că Xavi simte în continuare că se bucură de atenţia jucătorilor săi.

Reclamă

Îndoielile anumitor membri ai vestiarului nu datează de la lovitura primită de la Real Madrid. Ele ar fi apărut în urma înfrângerilor cu Real şi Girona în La Liga şi cu Doneţk şi Antwerp în Liga Campionilor. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Barça să ajungă în optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva lui Napoli, unde va juca pentru puncte importante. Un duel important este şi joi, în Cupa Spaniei, împotriva echipei din a treia divizie Unionistas Salamanca.

În timp ce Deco a spulberat orice îndoială cu privire la viitorul lui Xavi, totuşi nimic nu este la fel de clar pe plan intern. Potrivit ESPN, cazul antrenorului ridică semne de întrebare cu privire la viitorul său dincolo de actualul sezon. În cazul plecării sale în cursul sezonului, un posibil înlocuitor s-a conturat tot mai mult în ultimele zile. Este vorba despre fostul fundaş central mexican al clubului, Rafael Marquez, care se ocupă în prezent de echipa a doua a Barcelonei. Presiunea este din ce în ce mai mare asupra lui Xavi.

Jose Mourinho, la Barcelona, după plecarea de la AS Roma! Anunţul făcut în Spania

Jose Mourinho a fost propus la Barcelona, după plecarea de la AS Roma. Antrenorul lusitan e gata să dea lovitura şi ar putea să-i ia locul lui Xavi, pe banca formaţiei de pe Camp Nou.

Reclamă 4 / 0/3

Jose Mourinho s-a despărţit de AS Roma, iar în locul său, italienii l-au numit pe Daniele De Rossi, fostul mijlocaşul al formaţiei capitoline.

Conform presei din Spania, agentul Jorge Mendes l-a propus pe Jose Mourinho la Barcelona. Mendes are o relaţie extrem de bună cu Joan Laporta, preşedintele clubul catalan, acesta fiind motivul pentru care i l-a propus pe antrenorul lusitan, ca un posibil înlocuitor al lui Xavi.

Barcelona traversează o perioadă dificilă, iar demiterea lui Xavi a început să fie luată în calcul. Catalanii au fost învinşi categoric de Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei şi au ajuns pe locul patru în campionat, la opt puncte distanţă de liderul Girona.

Agentul Mendes e convins că Jose Mourinho ar lua în calcul preluarea Barcelonei, în cazul în care Xavi va fi demis. „The Special One” ar putea să revină astfel în La Liga, după ce între iulie 2010 şi iunie 2013 a antrenat-o pe rivala catalanilor, Real Madrid. Alături de „galactici”, lusitanul a cucerit un titlu şi o Cupă a Spaniei.

De asemenea, Jose Mourinho a mai fost şi secundul Barcelonei, în perioada 1996 – 2000. În această perioadă, antrenorii principali ai formaţiei de pe Camp Nou au fost Louis van Gaal şi Sir Bobby Robson.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și