Închide meniul

A fost dorit de Gigi Becali, iar acum a semnat în Liga 1! Atacantul și-a încheiat aventura în Arabia Saudită și revine în România

Alex Ioniță Publicat: 12 iunie 2024, 18:31

Reclamă
A fost dorit de Gigi Becali, iar acum a semnat în Liga 1! Atacantul și-a încheiat aventura în Arabia Saudită și revine în România

A fost dorit de Gigi Becali, iar acum a semnat cu U Cluj!

Gigi Becali / Profimedia Images

A fost dorit de Gigi Becali, iar acum a semnat în Liga 1! Este vorba despre atacantul Mamadou Thiam, care a mai fost legitimat la formația ardeleană în sezonul 2022 – 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul în vârstă de 29 de ani a marcat 11 goluri în tricoul Universităţii Cluj în sezonul 2022/2023, când a fost unul dintre cei mai buni jucători ofensivi din Liga 1.

A fost dorit de Gigi Becali, iar acum a semnat în Liga 1!

“Sunt foarte fericit să mă întorc acasă. Abia aştept să mă reîntâlnesc cu suporterii şi să port acel tricou din nou. Haide ”U”!”, a spus el, citat de news.ro.

Înainte de a juca pentru prima dată pentru „studenţi”, Thiam a evoluat de-a lungul carierei pentru Dijon, Clermont, Barnsley, Oostende şi Nancy.

Cea mai bună perioadă a fost la Clermont. În sezonul 2016/2017 a jucat în 34 de partide din Ligue 2, marcând de opt ori şi reuşind patru assist-uri. În Anglia la Barnsley a contribuit la revenirea echipei în Championship după un singur sezon petrecut în al treilea eşalon. În cele 46 de partide jucate în League Two, acesta a reuşit să marcheze şapte goluri şi să contribuie decisiv la alte şapte goluri.

Reclamă
Reclamă 4

Ajuns la ”U” în septembrie 2022, atacantul senegalez a marcat 11 goluri în toate competiţiile, fiind golgheterul echipei.

După un sezon excepțional în tricoul „șepcilor roșii”, Gigi Becali a dezvăluit că și-ar fi dorit ca Thiam să ajungă la FCSB. Totuși, atacantul a ales drumul țărilor arabe.

În prima parte a sezonului 2023/2024, Thiam a fost jucătorul celor de la SC Al-Arabi din Kuwait, după care a fost transferat de Al-Jabalain FC din liga a doua a Arabiei Saudite. Pentru ambele echipe, atacantul a marcat câte două goluri.

Reclamă

OFICIAL | U Cluj a transferat un alt fost fotbalist al lui Gigi Becali!

U Cluj a transferat un alt fost fotbalist al lui Gigi Becali! După Iulian Cristea, Ovidiu Popescu şi Vadim Raţă, echipa antrenată de Neluţu Sabău a obţinut serviciile unui alt fost jucător al FCSB-ului.

„FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu Radu Boboc (25 de ani). Jucătorul care a îmbrăcat în campionatul recent încheiat tricoul celor de la FC Voluntari poate evolua în benzi atât în linia defensivă, cât și în linia de mijloc.

Jucătorul craiovean a fost crescut la Academia „Gheorghe Hagi” evoluând în perioada junioratului în două ediții de UEFA Youth League. A debutat în Superliga în sezonul 2018/2019. La finalul stagiunii a câștigat și primul trofeu al carierei, cucerind Cupa României alături de Farul Constanța. Evoluțiile solide din acel prim sezon la seniori i-au adus un loc în lotul naționalei U21 pentru Campionatul European din 2019, când naționala noastră a ajuns până în semifinalele competiției.

În tricoul celor de la Farul, Radu Boboc a strâns 122 de partide, marcând trei goluri și oferind șapte pase decisive.

Pe lângă cele 13 selecții în naționala U21, noul nostru jucător a fost prezent și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021. Acolo, Radu Boboc a evoluat în partidele cu Honduras și Coreea de Sud.

După ce în sezonul 2022/2023 a evoluat pentru FCSB, Radu Boboc a ajuns la FC Voluntari vara trecută. A fost om de bază pentru ilfoveni, fiind integralist în 23 de partide din Superliga din totalul de 34 jucate”, a transmis U Cluj pe site-ul oficial.

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:52

„Club de lux din Europa!” Presa din Israel, cuvinte mari despre FCSB și Gigi Becali după tragerea la sorți din Liga Campionilor

19:45

LIVE TEXTGermania – Ungaria 1-0. Jamal Musiala a deschis scorul pentru ţara gazdă! Confuzie totală în apărarea Ungariei

19:32

Comparaţie fabuloasă făcută de belgieni între Valentin Mihăilă şi Jeremy Doku, înainte de Belgia – România

19:19

Arne Slot a ajuns la Liverpool! Noul antrenor al cormoranilor, impresionat de Jurgen Klopp: „Spune multe despre caracterul lui”

19:00

VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală

18:57

Mesajul postat de Kylian Mbappe, după accidentarea din Austria – Franța 0-1! Reacția superstarului a strâns milioane de aprecieri

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoO nouă lovitură dură primită de Cristi Tănase! Ce s-a întâmplat la procesul în care cere să-şi poată vedea fiica şi să divorţeze
Citește și