Închide meniul

A venit „nota de plată” după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0! Cristi Săpunaru, amendat după haosul de la vestiare. 18 sancțiuni acordate în total

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 septembrie 2022, 18:14

A venit „nota de plată după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0! Cristi Săpunaru, amendat după haosul de la vestiare. 18 sancțiuni acordate în total

Scandal uriaș la finalul meciului FC U Craiova 1948 - Rapid 1-0

Cristi Săpunaru, în timpul unui scandal monstru la vestiare / Captură AS.ro

A venit „nota de plată” după scandalul monstru de la finalul meciului FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a comunicat că, până la această oră, au fost acordate 18 sancțiuni contravenționale, ca urmare a încăierării de la vestiarele stadionului din Târgu Jiu, dar și a incidentelor din tribune. Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, s-a aflat în prim-plan la finalul partidei din Liga 1, fiind la un pas de bătaie cu un suporter al oltenilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jandarmii au anunțat că nu mai puțin de 5 reprezentanți ai celor două cluburi au fost amendați după ce nervii au cedat la finalul meciului dintre FC U Craiova 1948 și Rapid. Potrivit gsp.ro, printre cei 5 sancționați se numără și Săpunaru.

A venit „nota de plată” după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0!

În plus, clubul gazdă, FC U Craiova 1948, a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei:

„În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei.

Reclamă

Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Reclamă 4 / 0/3

Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal”, a anunțat Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Ultraşii rapidişti au declanşat haosul în finalul meciului cu FC U Craiova 1948. Giuleștenii şi-au ieşit din minţi, au vrut să intre pe teren şi au aruncat cu scaunele pe care le-au rupt.

În puţinul timp rămas până la fluierul final, jucătorii au acuzat unele probleme de respiraţie. Cristi Săpunaru a avut un duel aprins cu jandarmii. Până la urmă, spiritele s-au calmat, iar la final cele două formaţii au cântat alături de galerie.

Rapid i-a luat apărarea lui Cristi Săpunaru după bătaia de la meciul cu FC U Craiova 1948

Rapid a emis un comunicat oficial după bătaia de la finalul meciului cu FC U Craiova 1948. Giuleștenii îl apără pe Cristi Săpunaru și aruncă vina pe clubul lui Adrian Mititelu.

„SIGURANȚA ESTE PE PRIMUL LOC

Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor.

Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă.

Reclamă

Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază.

Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator.

Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile. Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă.

Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp. În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

Recomandări
  • A venit „nota de plată” după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0
  • 5 oficiali au fost sancționați de Jandarmerie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:55 VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal 23:47 „E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1 23:40 Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00) 23:32 „Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj 23:30 Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări! 23:23 Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă” 23:07 Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1 22:59 Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi 22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off Vezi toate știrile
Citește și