Închide meniul

A venit „nota de plată” după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0! Cristi Săpunaru, amendat după haosul de la vestiare. 18 sancțiuni acordate în total

Avatar photo

De Cosmin Cioboată
Publicat: 13 septembrie 2022, 18:14

A venit „nota de plată” după scandalul monstru de la finalul meciului FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a comunicat că, până la această oră, au fost acordate 18 sancțiuni contravenționale, ca urmare a încăierării de la vestiarele stadionului din Târgu Jiu, dar și a incidentelor din tribune. Cristi Săpunaru, căpitanul giuleștenilor, s-a aflat în prim-plan la finalul partidei din Liga 1, fiind la un pas de bătaie cu un suporter al oltenilor.

Reclamă
Cristi Săpunaru, în timpul unui scandal monstru la vestiare

Scandal uriaș la finalul meciului FC U Craiova 1948 - Rapid 1-0

Cristi Săpunaru, în timpul unui scandal monstru la vestiare / Captură AS.ro

Jandarmii au anunțat că nu mai puțin de 5 reprezentanți ai celor două cluburi au fost amendați după ce nervii au cedat la finalul meciului dintre FC U Craiova 1948 și Rapid. Potrivit gsp.ro, printre cei 5 sancționați se numără și Săpunaru.

Reclamă

A venit „nota de plată” după scandalul monstru din FC U Craiova 1948 – Rapid 1-0!

În plus, clubul gazdă, FC U Craiova 1948, a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei:

„În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei.

Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.

Reclamă

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal”, a anunțat Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

Ultraşii rapidişti au declanşat haosul în finalul meciului cu FC U Craiova 1948. Giuleștenii şi-au ieşit din minţi, au vrut să intre pe teren şi au aruncat cu scaunele pe care le-au rupt.

În puţinul timp rămas până la fluierul final, jucătorii au acuzat unele probleme de respiraţie. Cristi Săpunaru a avut un duel aprins cu jandarmii. Până la urmă, spiritele s-au calmat, iar la final cele două formaţii au cântat alături de galerie.

Rapid i-a luat apărarea lui Cristi Săpunaru după bătaia de la meciul cu FC U Craiova 1948

Rapid a emis un comunicat oficial după bătaia de la finalul meciului cu FC U Craiova 1948. Giuleștenii îl apără pe Cristi Săpunaru și aruncă vina pe clubul lui Adrian Mititelu.

„SIGURANȚA ESTE PE PRIMUL LOC

Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor.

Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă.

Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază.

Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator.

Astfel, este firesc ca liderul și căpitanul echipei să încerce să își apere colegii de astfel de agresiuni, venite din partea unor persoane cu intenții necunoscute și imprevizibile. Indiferent de miza din teren, siguranța jucătorilor și a staff-ului în interiorul stadionului trebuie să rămână, exact cum o impun și regulamentele din domeniu, obligația clubului gazdă.

Regulamentele impun sancțiuni pentru neîndeplinirea acestei obligații, astfel încât ne așteptăm ca aceste sancțiuni să fie impuse în scurt timp. În același timp, dorim să ne asigurăm toți adversarii că, în Giulești, siguranța acestora va fi întotdeauna la fel de importantă ca siguranța jucătorilor noștri”, se arată în comunicatul emis de Rapid.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Nana Falemi, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
21:21 Ionuţ Lupescu, reacţie genială în scandalul licenţelor de antrenori: „Gigi Becali are licența Pro de vreo 15 ani! Ce să-i mai zic?!” 20:47 Mesajul lui Florin Tănase pentru foştii săi colegi de la FCSB, înaintea derby-ului cu CFR Cluj: „Să câştige şi să rămână în lupta pentru titlu” 20:35 Helmut Duckadam, replică pentru Gigi Becali după ce a anunțat că îi lasă clubul FCSB: „El e antrenor și poate să facă schimbările mai bune!” 19:37 FotoSportiva care câştigă milioane de dolari la 20 de ani şi-a „speriat” fanii din întreaga lume: „Interzis!” Ce a apărut pe contul tinerei 19:32 Tom Brady, salariu de nabab ca analist TV! Va câștiga de 800 de ori mai mult decât Ilie Dumitrescu 19:21 Florin Prunea, dezvăluire savuroasă! Cum a fost refuzat de Steaua: „Aveam tricou cu Rapid! ‘Bă, băiatule, du-te, bă, acasă și vezi-ți de treaba ta!”” 19:09 S-a renunţat la acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală împotriva lui Mason Greenwood! Jucătorul s-ar putea întoarce la Manchester United 19:03 Victor Becali, noi detalii despre transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux: „Îl urmăreau de mult!” 18:17 Mihai Stoica, mesaj clar după transferul lui Rareş Ilie în Israel: „S-a văzut că nu poate juca la nivel!” 18:13 Răzvan Lucescu, întâmplare incredibilă cu patronul de la PAOK: „Am avut ședințe la 4 dimineața! M-a certat de m-a rupt!”
Pe același subiect
Mihai Stoica
Liga 1 • 17:44
Mihai Stoica, revoltat după scandalul creat de fanii olteni: „Nu cumva e mai grav?” Ce este pregătit să facă managerul de la FCSB
Nicolae Dică este fostul antrenor al lui FCSB
Liga 1 • 17:23
Nicolae Dică îl apără pe Adrian Mititelu în scandalul cu fanii olteni: „A venit cu bani de acasă şi şi-a riscat familia!”
Antonio Sefer
Liga 1 • 17:03
Florin Manea, atac la adresa lui Antonio Sefer: „Cum să pui pe rețelele sociale că îți face mama geanta, om în toată firea?”
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea