Închide meniul

Anghel Iordănescu, intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1. ”Dacă mă iau după Burchel, nici Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor”

Dan Roșu Publicat: 2 februarie 2023, 8:20

Anghel Iordănescu, intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1. ”Dacă mă iau după Burchel, nici Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor”

Anghel Iordănescu, convins că şi fanii lui CSA Steaua pot umple stadionul din Ghencea

Anghel Iordănescu a răbufnit / Profimediaimages

  • Anghel Iordănescu, intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1
  • Iordănescu îl critică pe Lucian Burchel

Anghel Iordănescu a avut o intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1. Asta după ce Lucian Burchel a cerut suspendarea lui Mihai Pintilii. Antrenorul de la FCSB ar fi dat indicații de pe bancă, în timpul meciurilor, fără să aibă licență PRO.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De atunci, între antrenorul FCSB și șeful Școlii Federale de Antrenori a existat un dialog ”piperat” de la distanță. În scandal au intervenit și Gigi Becali, Meme Stoica sau Mihai Stoichiță. Acum, a venit rândul generalului Iordănescu.

Anghel Iordănescu, intervenție dură în scandalul licențelor din Liga 1

”Nu aș vrea să intru în polemică, îl respect foarte mult pe Mihai Pintilii și țin foarte mult la el. Sunt convins că va fi un antrenor bun. Nu știu ce licență a făcut și de unde a luat-o, din Moldova.

Reclamă

Dacă mă iau după Burchel, nici Mircea Lucescu nu e antrenor și nici eu nu sunt antrenor! Pentru că am luat carnetul de antrenor acum ceva ani, când am făcut o școală la federație cu regretatul Cornel Drăgușin. Practic acel carnet de antrenor nu este valabil! Asta nu pot să înțeleg!

Dar ceea ce trebuie să se înțeleagă și să nu se uite e că experiența de jucător este una și ceea ce se întâmplă ca antrenor este cu totul altceva. Și eu sunt pentru foștii mari jucători, cum este și Mihai, care au jucat la națională, să antreneze.

Reclamă

De școală ai nevoie! Dacă nu faci școala, nu-ți așezi gândurile, școala te ordonează, te învață niște situații speciale, deosebite, nu mai vorbesc de comunicare, relație cu presa.

Școala de antrenori te ordonează și îți clarifică gândurile! Cu cât participi la mai multe cursuri, simpozioane, conferințe… Cred că am stat de mă săturasem și la UEFA și FIFA. Dar poate și federația a greșit că a tolerat astfel de lucruri până acum.

Trebuie să se ia decizia să se stopeze aceste lucruri. Vă repet, din punctul meu de vedere e mult pentru un jucător de fotbal să stea 5-8 ani până să ajungă la prima divizie. Maxim trei ani, doi ani dacă ar fi după mine!”, a spus Iordănescu, citat de fanatik.ro. 

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali, sunat de Răzvan Burleanu

Gigi Becali a fost sunat de Răzvan Burleanu. Președintele FRF a confirmat discuția cu patronul FCSB. Federația e cu ochii pe vicecampioana României.

„Am avut o discuție telefonică inițiată de mine. L-am rugat pe domnul Argăseală, pentru că nu am o comunicare directă cu domnul Becali, ca să discutăm alte subiecte, inclusiv despre academia celor de la FCSB. E un subiect care ne interesează. Vă confirm această discuție„, a spus Răzvan Burleanu, după ședința Comitetului Executiv de vineri.

De asemenea, Răzvan Burleanu a comentat situația antrenorilor de la FCSB, unde Mihai Pintilii, care nu deține licența PRO, prestează în fața lui Leo Strizu. Președintele FRF a anunțat că roș-albaștrii riscă să fie sancționați.

„Mi-aș fi dorit să nu fim în această situație. Atunci când vine vorba despre unul dintre cazuri, vedem aliați și prieteni care susțin într-o formă sau alta. Ne interesează sau nu educația? Dacă răspunsul este da, noi nu vom da niciun pas înapoi. Vom avea toleranță zero”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu, despre scandalul antrenorilor fără licențe

Președintele FRF a precizat că doar tehncienii care dețin licența PRO pot să profeseze în prima ligă din România.

„Licența obligatorie pentru antrenori este cea PRO. FRF își asumă această obligație și acest control pentru deținerea licenței PRO. Dacă vrei să antrenezi în Liga 1, trebuie să ai licența PRO. În ceea ce privește carnetul de antrenor, cunoaște o istorie zbuciumată, s-a eliberat după performanțe sportive, apoi nu s-a mai eliberat…

Menționez că această cerință aparține legislației din țara noastră, este valabilă pentru toate disciplinele din România. Noi suntem singura Federație din România care are propriul sistem de licențiere al antrenorilor. Pentru toate cursurile de licență FRF ai nevoie de carnet de antrenor. Dacă ai terminat școala în altă țară, ai o posibilitate de echivalare. Toate lucrurile acestea țin de legislația națională.

Reclamă

Același sistem se aplică tuturor care își finalizează studiile în alte domenii. Dorința pe care o avem este să avem antrenori bine educați și să continue la modul în care îi dezvoltăm pe jucătorii noștri.

Toleranța noastră este zero! Luăm în calcul sancționarea antrenorilor din umbră. Luăm din calcul să suspendăm pentru o perioadă de doi ani de zile licențele antrenorilor care își ‘închiriază’ licență. Ne dorim să reducem timpul de practică, de la cinci ani la trei ani de zile”, a spus Burleanu.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” Vezi toate știrile
Pe același subiect
S-a mai accidentat un jucător la FCSB
Liga 1 • 11:12
S-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider
Schimbări uriașe la FCSB
Liga 1 • 8:43
Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul!
Liga 1 • 28 mart., 23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 28 mart., 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 28 mart., 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”