Închide meniul

Anunțul Jandarmeriei, după incidentele de la Petrolul – FCSB 2-2! Ce sancțiuni au dat forțele de ordine

Alex Ioniță Publicat: 29 octombrie 2023, 11:49

Reclamă
Anunțul Jandarmeriei, după incidentele de la Petrolul – FCSB 2-2! Ce sancțiuni au dat forțele de ordine

Anunțul Jandarmeriei, după incidentele de la Petrolul - FCSB 2-2

Fanii de la Petrolul, la meciul cu FCSB / AntenaSport

Anunțul Jandarmeriei, după incidentele de la Petrolul – FCSB 2-2. Reprezentanții forțelor de ordine au oferit detalii despre incidentele din tribună, de la partida de pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cadrul meciului respectiv, în peluza gazdelor a apărut un conflict între suporteri și jandarmii prezenți la meci. Acum, reprezentanții Jandarmeriei au publicat un comunicat în care sunt detaliate incidentele din repriza secundă a duelului.

Anunțul Jandarmeriei, după incidentele de la Petrolul – FCSB 2-2! Ce s-a întâmplat la meciul din Ploiești

Jandarmeria Română anunţă că, în urma unor incidente care au avut loc la partida din Liga 1, Petrolul – FCSB, s-au constatat 14 fapte contravenţionale şi şapte persoane au primit interdicţie de acces la meciuri. În cazul a două persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală, notează news.ro.

Potrivit sursei menționate mai sus, un jandarm a fost rănit accidental.

„Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele ,,ACS Petrolul 52” şi ,,S.C Fotbal Club FCSB SA” de pe stadionul Ilie Oană, din data de 28 octombrie a.c., suporterii galeriei echipei gazdă au folosit în mod repetat materiale pirotehnice, iar la jumătatea reprizei a doua, acţiunile acestora au culminat cu aprinderea unui fular cu însemnele echipei adverse, fluturându-l în zona publicului.

Reclamă

Din cauză că grupul de suporteri nu a răspuns solicitărilor angajaţilor firmei de pază sau celor cu responsabilităţi pe linie PSI, această acţiune a pus în pericol siguranţa spectatorilor din peluză, fapt ce a determinat intervenţia unei grupe de jandarmi din cadrul unităţii pentru eliminarea riscului”, se arată în comunicatul forțelor de ordine.

Jandarmeria: „Suporterii au devenit violenți”

„Cu ocazia intervenţiei, suporterii au devenit violenţi şi au provocat o altercaţie cu forţele de ordine. În momentul retragerii forţelor de ordine din peluză, un jandarm s-a lovit la piciorul drept, accidentarea nefiind cauzată de acţiunile suporterilor. Acesta a necesitat îngrijiri medicale de specialitate şi deplasarea la Spitalul de Urgenţă Ploieşti pentru investigaţii. În acest moment, el se află în afara oricărui pericol”, a mai precizat Jandarmeria.

În urma măsurilor de ordine adoptate, au fost constatate şi sancţionate 14 fapte contravenţionale, la regimul Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în valoare de 3680 lei. În cazul a 7 persoane s-a dispus măsura complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

Reclamă 4 / 0/3

În cazul a 2 persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de deţinere fără drept de materiale pirotehnice potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv o faptă de deţinere de substanţe interzise potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun, menţionează jandarmeria.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și