Închide meniul

Avertisment pentru Gigi Becali: „Mihai Pintilii nu e antrenor, nu are nicio calificare pentru meseria asta!”. Ce sancțiuni riscă FCSB

Cosmin Cioboată Publicat: 26 noiembrie 2022, 10:38

Avertisment pentru Gigi Becali: „Mihai Pintilii nu e antrenor, nu are nicio calificare pentru meseria asta!. Ce sancțiuni riscă FCSB

Gigi Becali vrea ca Mihai Pintilii să devină antrenor principal la FCSB

Gigi Becali vrea ca Mihai Pintilii să devină antrenor principal la FCSB

  • Avertisment pentru Gigi Becali: „Mihai Pintilii nu e antrenor, nu are nicio calificare!”
  • Ce sancțiuni riscă FCSB

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a lansat un avertisment pentru Gigi Becali. Patronul FCSB își dorește ca Mihai Pintilii să fie transformat din antrenor interimar în principal, chiar dacă nu deține licență PRO.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Burchel a explicat că un astfel de scenariu nu poate deveni realitate, ținând cont că Pintilii „nu are nicio calificare pentru meseria asta”. La ora actuală, tehnicianul de 38 de ani deține licența B, obținută în Republica Moldova, care nu îi permite să dea indicații pe banca unei echipe din Liga 1.

Avertisment pentru Gigi Becali: „Mihai Pintilii nu e antrenor, nu are nicio calificare!”

Lucian Burchel i-a spulberat speranțele lui Gigi Becali, precizând că Școala de Antrenori din cadrul FRF va face sesizare în cazul în care Mihai Pintilii va continua să dea indicații la FCSB.

Reclamă

În plus, Burchel a anunțat că FCSB ar putea fi amendată, iar Mihai Pintilii suspendat, dacă roș-albaștrii nu vor respecta regulamentul.

„Pintilii nu este antrenor, el nu are nicio calificare pentru meseria aceasta. A început în septembrie un curs pentru dobândirea calificării și cursul durează cam un an și opt luni.

Reclamă

FCSB nu ne-a trimis nicio solicitare pentru ca Mihai să fie interimar pentru 30 de zile, atât cât permite regulamentul să fie interimatul. Din auzite, clubul a trimis o solicitare către UEFA, pentru că în acel moment încă mai evolua în cupele europene. Probabil că oamenii de acolo s-au gândit că, dacă le-a aprobat UEFA, nu mai au nevoie să se adreseze și Școlii Federale de Antrenori.

Noi vom monitoriza în continuare situația și vom sesiza departamentul juridic din Federație și apoi Comisia de Disciplină dacă regulamentul va fi încălcat. La fel am procedat și în cazurile în care s-au aflat Croitoru, Poenaru, Prepeliță.

(N.r. – Regulamentul prevede doar o amendă de 50.000 de lei dacă un antrenor nelicențiat transmite indicații în timpul meciuri) Nu, ROAF și Regulamentul privind Statutul Antrenorului prevăd și amenzi, și etape de suspendare. În sezonul trecut chiar au fost dictate etape de suspendare pentru tehnicieni care dădeau indicații fără să fi avut dreptul.

Reclamă 4 / 0/3

Așa că nu are dreptate cine susține că nu au existat sancțiuni și că ne-am fi sesizat abia acum, cu cazul lui Pintilii. Lumea trebuie să priceapă că în antrenorat, la fel ca în oricare meserie, îți trebuie o calificare. Pintilii nu poate avea acum contract de antrenor, nu are dreptul să transmită indicații și nici să conducă echipa”, a declarat Lucian Berchel, pentru gsp.ro.

Mihai Stoica a oferit detalii de ultimă oră despre noul antrenor de la FCSB

Mihai Stoica a oferit detalii de ultimă oră despre noul antrenor de la FCSB. Managerul general al roş-albaştrilor dă asigurări că echipa va avea un nou tehnician, posesor de licenţă PRO, până la meciul cu Botoşani.

FCSB este pregătită de Mihai Pintilii, antrenor care nu are licenţă PRO. În acest caz, UEFA obligă clubul să-şi găsească un tehnician care are licenţa obţinută, iar Mihai Stoica susţine că roş-albaştrii au găsit soluţii pentru a rezolva această problemă.

Restanţa cu Botoşani, de pe 1 decembrie, o va găsi pe FCSB cu un nou antrenor, după cum anunţă Mihai Stoica. Managerul general al formaţiei susţine că oficialii clubului au primit termen 30 de zile din partea UEFA, pentru a găsi un tehnician care posedă licenţa PRO.

„S-au antrenat foarte bine băieții. Normal trebuie să avem pe cineva cu licență Pro la meciul cu FC Botoșani. Aveam voie 30 de zile fără antrenor. Noi am putea să facem o chestie românească, dar nu vrem. Puteam aduce un antrenor cu licență Pro, după care îl demitem și am mai avea alte 30 de zile.

Nu vreau să iau peste picior regulile. Dar dacă UEFA îți dă 60 de zile… O să vină cineva până în iarnă, mai avem 6 meciuri anul acesta. Încercăm să ne descurcăm.

E o mare problemă. Atât timp cât antrenori fără licență fac rezultate, înseamnă că-s probleme și la școala de antrenori. E mai greu să iei licența decât să faci un doctorat în medicină. Uite, dacă eu vreau să mă fac antrenor, nu am cum. Aș ieși la 65 de ani! Nu se poate așa ceva”, a declarat Mihai Stoica, conform orangesport.ro.

Reclamă

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:24 A ieşit cu masca de oxigen de pe teren, dar Ovidiu Haţegan a dat doar galben! Tony Da Silva le-a arătat obrazul arbitrilor 19:00 LIVE TEXTDinamo – Poli Iaşi 0-0. Momente dramatice la jocul crucial din zona roşie! Un jucător a primit îngrijiri de urgenţă pe teren! 19:00 UPDATEMomente dramatice la meciul West Ham – Fulham! Un jucător al „Ciocănarilor” s-a prăbuşit pe gazon şi a fost scos cu targa! 18:55 LIVE SCOREBayer Leverkusen – Werder Bremen 1-0! Echipa lui Xabi Alonso, la un pas de titlu în Bundesliga 18:41 Sorana Cîrstea şi-a aflat prima adversară de la Stuttgart! Traseu dificil pentru româncă 18:15 Liverpool – Crystal Palace 0-1! „Cormoranii”, un nou pas greşit în lupta la titlu! Ratări colosale în meciul de pe Anfield 17:46 „E mare păcat” Alain Prost sare în apărarea lui Max Verstappen: „Nu e mereu decizia pilotului” 17:38 Aurelian Chiţu, discurs foarte dur la adresa centralului Iulian Călin, care l-a eliminat: „A stricat jocul, ne lăsăm de fotbal” 17:00 „Nu se poate aşa ceva!” Eugen Trică s-a năpustit asupra arbitrilor după umilinţa cu Botoşani: „Ei nici nu arbitrează” 16:33 Câţi bani vor primi tenismenele României pentru calificarea la turneul final BJK Cup şi cât ia Federaţia: „Înţelegerea e clară” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar
Liga 1 • 11:22
„O ai sau nu o ai!” Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar: „Îi lipseşte!”
CFR Cluj - FCSB LIVE TEXT (21:00)
Liga 1 • 9:55
CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT (21:00). Oaspeţii, atac furibung asupra titlului din Liga 1. Echipele probabile
Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre "palma" primită de antrenorii români de la Gigi Becali
Liga 1 • 9:00
Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre „palma” primită de antrenorii români de la Gigi Becali: „Nu conduce tot la FCSB!”
Ioan Andone îi dă dreptate lui Gigi Becali, ce visează grupele Ligii Campionilor
Liga 1 • 13 apr., 23:23
Ioan Andone îi dă dreptate lui Gigi Becali, ce visează grupele Ligii Campionilor: „Se poate!” Ce a spus despre ţintele FCSB-ului
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pentru a-l lua sigur pe Rafa Mujica, atacantul cu cifre de senzaţie în Liga Portugal
AntenaPLAY • 13 apr., 20:36
Gigi Becali a aflat cât trebuie să plătească pentru a-l lua sigur pe Rafa Mujica, atacantul cu cifre de senzaţie în Liga Portugal