Închide meniul

Basarab Panduru, discurs dur după ce Sepsi a învins-o pe FC U Craiova la „masa verde”: „Unde naibii e tot fairplay-ul ăla de care vorbim?!”

Cosmin Olteanu Publicat: 15 februarie 2023, 22:22

Reclamă
Basarab Panduru, discurs dur după ce Sepsi a învins-o pe FC U Craiova la masa verde”: Unde naibii e tot fairplay-ul ăla de care vorbim?!”

Basarab Panduru

Basarab Panduru/ Captură Orangesport.ro

Basarab Panduru, fostul jucător al Stelei, a avut un discurs dur după ce Sepsi a învins-o pe FC U Craiova la „masa verde”! Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca partida Sepsi – FC U Craiova, din etapa a 23-a a Ligii 1, să fie câștigată de gazde la „masa verde”, după ce meciul a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină a mai decis și ca Sepsi să fie amendată cu suma de 25.000 de lei, pentru organizare defectuoasă. Nici FC U Craiova n-a scăpat, aceasta fiind silită să achite o amendă de 22.500 de lei. În plus, oltenii nu vor putea avea suporteri la următoarele șase partide din deplasare.

Basarab Panduru, discurs dur după ce Sepsi a învins-o pe FC U Craiova la „masa verde”

Basarab Panduru este de părere că meciul dintre Sepsi și FC U Craiova ar fi trebuit rejucat.

„Ăştia suntem noi de fapt, românii, oamenii ăia buni, care vorbim de fairplay, care facem lucruri, dar doar când suntem în avantaj, «ce bine ar fi să se rejoace meciul, pentru că nu mă intereseză decât punctele câştigate».

Deodată, când ai nevoie de ele neapărat, că îţi tremură tot, cum «oo, dacă nu primim punctele, o să fie scandal mare». Unde naibii e tot fairplay-ul ăla de care vorbim, doar când ţi-e bine, atunci eşti, acum, nu se poate, că tremuri tot să prinzi play-off-ul.

Reclamă

Aşa mi se părea mie fairplay (n.r. să se rejoace), de fapt împăcai pe toată lumea. Aici e o judecată care trebuie să fie corectă. Îţi spun ce am văzut, toată lumea, inclusiv cei de la Sepsi, au zis că mai bine să se rejoace.

Nu era vina jucătorilor, tot ducea spre rejucare. Înţeleg decizia, pentru că trebuie judecat într-un anumit fel, dar e o mare problemă ce se va întâmpla de acum încolo”, a declarat Basarab Panduru, pentru orangesport.ro.

În urma acestei decizii, FC U Craiova a anunțat că va merge la TAS.

Reclamă 4 / 0/3

Dumitru Dragomir le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS

Dumitru Dragomir susține că cei de la FC U Craiova n-au nicio șansă de câștig la TAS, deoarece decizia Comisiei de Disciplină a fost luată în conformitate cu regulamentul în vigoare.

„Ei au respectat regulamentul, nu aveau altceva de făcut. Nu exista alt paragraf în regulament. Exista o singură variantă, să se întrunească Comitetul Federal, care putea, în afara regulamentelor, să dicteze să se rejoace meciul. Dar era un precedent periculos, nu se mai înțelegea nicio echipă cu nimeni. Decizia e cea regulamentară, nu cea corectă. Cea corectă era să se rejoace, cea regulamentară este asta pe care au dat-o ei.

(n.r. dacă ați fi fost în locul Comisiei Federale, ați fi decis să se rejoace meciul?) Nu. Decizia asta o dădeam și eu, pentru că, în momentul în care ieși din litera regulamentului, nu mai stăpânești echipele.

(Credeți că FC U Craiova are vreo șansă la TAS?) Nu! Pot să facă orice, și TAS-ul, și toată lumea. Pe probleme de xenofobie sunt foarte tranșanți. Nu le dau șanse de câștig. Cei de la FC U Craiova pot să mai spere la play-off, speranța nu ți-o ia nimeni. Ei au făcut ultimele jocuri bune. Au bătut la Rapid și au jucat bine.

Da (n.r. crede că vom mai vedea meciuri oprite). S-a deschis o cutie a pandorei și va mai continua… Federația a încurajat acest gest și convingerea mea este că trebuia să se întâmple acest lucru odată. La noi o luase razna de tot cu xenofobia. Depinde și de abilitatea arbitrului. Nu poți să oprești gura poporului”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
Vezi toate știrile
Citește și