Închide meniul
EXCLUSIV

Dumitru Dragomir le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS: „Nu le dau șanse de câștig!”

Cosmin Olteanu Publicat: 15 februarie 2023, 17:35

Reclamă
Dumitru Dragomir le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS: Nu le dau șanse de câștig!”

Dumitru Dragomir le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS

Dumitru Dragomir, în timpul unui eveniment / Hepta

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS. Miercuri, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca Sepsi să câștige, la „masa verde”, meciul cu FC U Craiova, după ce partida directă, dintre cele două echipe, care a avut loc în etapa a 23-a din Liga 1, a fost oprită din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totodată, Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei, pentru organizare defectuoasă, iar FC U Craiova a primit o amendă care se ridică la 22.500 de lei. În plus, formația olteană va trebui să dispute fără spectatori următoarele șase partide din deplasare.

Dumitru Dragomir le taie aripile celor de la FC U Craiova, după ce au anunțat că merg la TAS

Dumitru Dragomir susține că cei de la FC U Craiova n-au nicio șansă de câștig la TAS, deoarece decizia Comisiei de Disciplină a fost luată în conformitate cu regulamentul în vigoare.

„Ei au respectat regulamentul, nu aveau altceva de făcut. Nu exista alt paragraf în regulament. Exista o singură variantă, să se întrunească Comitetul Federal, care putea, în afara regulamentelor, să dicteze să se rejoace meciul. Dar era un precedent periculos, nu se mai înțelegea nicio echipă cu nimeni. Decizia e cea regulamentară, nu cea corectă. Cea corectă era să se rejoace, cea regulamentară este asta pe care au dat-o ei.

(n.r. dacă ați fi fost în locul Comisiei Federale, ați fi decis să se rejoace meciul?) Nu. Decizia asta o dădeam și eu, pentru că, în momentul în care ieși din litera regulamentului, nu mai stăpânești echipele.

Reclamă

(Credeți că FC U Craiova are vreo șansă la TAS?) Nu! Pot să facă orice, și TAS-ul, și toată lumea. Pe probleme de xenofobie sunt foarte tranșanți. Nu le dau șanse de câștig. Cei de la FC U Craiova pot să mai spere la play-off, speranța nu ți-o ia nimeni. Ei au făcut ultimele jocuri bune. Au bătut la Rapid și au jucat bine.

Da (n.r. crede că vom mai vedea meciuri oprite). S-a deschis o cutie a pandorei și va mai continua… Federația a încurajat acest gest și convingerea mea este că trebuia să se întâmple acest lucru odată. La noi o luase razna de tot cu xenofobia. Depinde și de abilitatea arbitrului. Nu poți să oprești gura poporului”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Marcel Pușcaș, nemulțumit de decizia Comisiei de Disciplină

„Este cel puţin ciudată. Vom face recurs şi mergem şi la TAS. În cazul în care vom câştiga şi precis la TAS va fi o altă interpretare, nu ştiu ce se va întâmpla cu competiţia. Cine a luat această decizie trebuia să se gânească de două ori.

Reclamă 4 / 0/3

Să te duci undeva pe la sfârşitul play-off-ului ca termen şi să ne dea nouă dreptate pentru o slabă organizare a celor de la Sepsi şi să se întoarce rezultatele. Ce se va întâmpla? Ca să nu mai existe discuţii, cea mai simplă situaţie era să se joace fără suporteri. Nu se mai ajungea la TAS.

Vina cea mai mare nu o are Chivulete, el a aplicat regulamentul. Ştia că pentru scandări trebuie oprit jocul. S-a pripit, zic eu, să nu ia decizia la prima scandare. Aşa face un om cu experienţă, să îi mai lase un minut să fiarbă în suc propriu. Nu mai era asftfel decizia de azi.

Vina cea mai mare o are observatorul de joc. În Legea 4 scrie foarte clar. Există o lege în România, un regulament nu poate să bată nicio lege! Legea este cea care face legea şi nu un regulament. Când iei o decizie radicală trebuie să acţionezi în spiritul legii”a declarat Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun Vezi toate știrile
Citește și