Închide meniul
EXCLUSIV

„Când va fi un meci cu 40.000 de suporteri, ce vom face?”.Întrebarea pe care și-o pune un fost jucător al FCSB-ului după scandalul de la Sepsi – FC U Craiova

Cosmin Olteanu Publicat: 2 februarie 2023, 21:38

Reclamă
Când va fi un meci cu 40.000 de suporteri, ce vom face?”.Întrebarea pe care și-o pune un fost jucător al FCSB-ului după scandalul de la Sepsi – FC U Craiova

Întrebarea pe care și-o pune un fost jucător al FCSB-ului după scandalul de la Sepsi - FC U Craiova

Arbitrul Andrei Chivulete, în Sepsi - FC U Craiova / hepta

Întrebarea pe care și-o pune un fost jucător al FCSB-ului după scandalul de la Sepsi – FC U Craiova! Andrei Prepeliță a vorbit, în exclusivitate, pentru Antena Sport, despre scandalul de xenofobie care a avut loc la Sfântu Gheorghe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duminică, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete. În urma acestui scandal, Adrian Mititelu a decis ca FC U Craiova să-și dispute meciurile de pe teren propriu fără spectatori.

Întrebarea pe care și-o pune un fost jucător al FCSB-ului după scandalul de la Sepsi – FC U Craiova

Andrei Prepeliță consideră că meciul de la Sfântu Gheorghe nu trebuia oprit definitiv, ci reluat după evacuarea suporterilor. Totodată, fostul fotbalist de la FCSB se întreabă ce se va întâmpla în momentul în care se vor auzi scandări xenofobe la o partidă cu 40.000 de suporteri.

„Cred că s-a creat un precedent prin oprirea meciului. Nu trebuie să ne ascundem… știm că aceste scandări se întâmplă cam din totdeauna în campionatul nostru.

Acum, creându-se acest precedent, probabil că se vor opri mai multe meciuri. Problema nu e că s-a întrerupt la Craiova, unde se putea lua o altă decizie, nefiind foarte mulți oameni de evacuat. Problema se pune când va fi un meci cu 30-40.000 de suporteri. Ce vom face atunci?

Reclamă

Cred că și asta făcea parte din spectacolul care se creează. Normal că nu e frumos să se întâmple lucrurile acestea. Îl înțeleg și pe domnul Mititelu că îi e teamă să mai lase liber spectatorilor. Având în vedere situația din clasament, nu mai poate să riște.

Eu cred că cea mai bună decizie este ca meciul să se rejoace. Cred că și noi am jucat fotbal în curtea școlii, iar, atunci când era ceva neclar, mingea se repeta”, a declarat Andrei Prepeliță, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Helmut Duckadam, revoltat după ce Sepsi – FC U Craiova a fost oprit

Nici Helmut Duckadam nu este de acord cu decizia pe care arbitrul Andrei Chivulete a luat-o la partida Sepsi – FC U Craiova, considerând-o „o prostie”.

Reclamă 4 / 0/3

„Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părere mea este că trebuia să se rezolve foarte simpu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul.

Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: «Domne, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?».

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a declarat Helmut Duckadam, zilele trecute, pentru Antena Sport.

  • 37 de ani are Andrei Prepeliță
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 VIDEOCatanzaro – Venezia 3-2 a fost în AntenaPLAY! Meci „nebun”, decis de un penalty ratat, repetat şi transformat! 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei Vezi toate știrile
Citește și