Închide meniul

Care e, de fapt, suma pe care a plătit-o Dan Şucu pentru ca Neil Lennon să plece: „Normal că nu-i convine situaţia”

Publicat: 21 august 2024, 9:01

Reclamă
Care e, de fapt, suma pe care a plătit-o Dan Şucu pentru ca Neil Lennon să plece: „Normal că nu-i convine situaţia

Care e, de fapt, suma pe care a plătit-o Dan Şucu pentru ca Neil Lennon să plece

Neil Lennon / Hepta

S-a aflat care e, de fapt, suma pe care a plătit-o Dan Şucu pentru ca Neil Lennon să plece. Antrenorul nord-irlandez a ajuns la un acord cu conducerea Rapidului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă ar fi putut primi 400.000 de euro pentru demitere, Neil Lennon s-a înţeles cu Dan Şucu pentru a primi numai 3 salarii.

Care e, de fapt, suma pe care a plătit-o Dan Şucu pentru ca Neil Lennon să plece: „Normal că nu-i convine situaţia”

Potrivit gsp.ro, 98.000 de euro este suma pe care o va primi Neil Lennon după ce a acceptat să se despartă amiabil de Rapid.

Normal că nu-i convine situația lui Neil. E supărat, afectat, asta e viața. S-a ajuns la un acord în legătură cu rezilierea contractului și suma de bani”, a declarat preşedintele Rapidului, Viorel Moldovan, pentru primasport.ro.

Marius Şumudică, înlocuitorul lui Neil Lennon, va avea un salariu de 20.000 de euro lunar la Rapid. Şumudică a semnat un contract până în vara lui 2025. Înţelegerea se va prelungi automat dacă Şumudică va prinde play-off-ul Ligii 1 cu Rapid.

Reclamă
Reclamă

OFICIAL | Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului: „Mi s-a îndeplinit un vis!”. Dan Şucu l-a adus în locul lui Lennon

Marius Şumudică a ajuns în Giuleşti. În cursul după-amiezii, antrenorul în vârstă de 53 de ani şi-a făcut apariţia la stadionul celor de la Rapid.

Ulterior, Şumudică a fost prezentat oficial ca antrenor al Rapidului. Conducerea giuleştenilor a decis să plece Neil Lennon, din pricina rezultatelor slabe înregistrate de Rapid în acest început de sezon. Rapid e pe locul 12 în Liga 1, cu 5 puncte după 6 etape disputate. Giuleştenii nu au nicio victorie în acest start de sezon.

Clubul nostru are plăcerea de a anunța revenirea lui Marius Șumudică, un rapidist pur sânge, acesta fiind noul antrenor principal al Rapidului.

Reclamă

În vârstă de 53 de ani, “Șumi” va sta pe banca Rapidului din nou după 13 ani, urmând să îl înlocuiască pe Neil Lennon.

„Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleștiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment.

Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator față de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile așa cum trebuie și să ieșim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea așteaptă. Știu că sunt așteptări.

Marius Şumudică: „Rapidul mi-a dat tot în viață!”

Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reușesc, este plăcerea vieții mele! Fotbalul mi-a dat tot în viață, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viață! Am fost campion cu Rapid și sper să fiu campion cu Rapid și din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, a declarat noul antrenor al Rapidului.

Crescut în galeria alb-vișinie, Marius Șumudică a câștigat titlul de campion în 1999, an în care a obținut și titlul de golgheter al Rapidului, cu 20 de goluri marcate: 17 în campionat, două în Cupa României și unu în cupele europene.

“Șumi” ocupă locul 24 în clasamentul all-time al marcatorilor din istoria Rapidului, cu 46 de goluri înscrise în tricoul alb-vișiniu.
Ca fotbalist, Marius a evoluat în Giulești timp de trei sezoane, între 1997 și 1999, dar și în stagiunea 2001-2002, pe lângă titlul de campion, câștigând și Cupa României de două ori, în 1998 și 2002.

„Bine ai revenit acasă, Șumi!”

Ca antrenor, pe lângă experiența de pe banca Rapidului, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe giuleșteni în 29 de etape, Marius Șumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a și ridicat trofeul de campion, Farul Constanța, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar și formații din străinatate, ca Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor sau Al Raed.

Antrenorul giuleștean îl va antrena din nou pe căpitanul Cristian Săpunaru, cel alături de care a câștigat campionatul din 2016, cu Astra Giurgiu.
După șase runde, Rapid ocupă locul 11 în Superliga României, cu cinci remize și o înfrângere.

Primul meci cu Marius Șumudică pe bancă se va disputa vineri seara, de la ora 22:00, la Iași, atunci când Rapid caută să “spargă gheața” cu prima victorie a sezonului, împotriva Politehnicii.

Bine ai revenit acasă, Șumi!”, a fost comunicatul de pe fcrapid.ro.

Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:35

Zeljko Kopic ar putea rămâne fără un jucător important! Fotbalistul „câinilor” e asaltat de oferte

15:48

EXCLUSIVPrima decizie importantă a lui Mircea Lucescu, la naţionala României. Jucătorul care va fi sărit din schemă

15:32

Un nou transfer la CFR Cluj! Jucătorul prezentat oficial de clujeni, după victoria cu Pafos

15:13

EXCLUSIVMarele dezavantaj al lui Marius Şumudică după ce a preluat Rapid! Anunţul lui Marius Niculae

14:41

WTT Champions Macao 2024 (9-15 septembrie). Bernadette Szocs revine în circuit după Jocurile Olimpice

14:30

VIDEOPrimul antrenament din Marele Premiu al Ţărilor de Jos a fost live în AntenaPLAY!

1 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat 2 A luat maşina primită cadou de la Ion Ţiriac şi a avut o mare surpriză la Adjud, când a încărcat-o. Decizia luată pe loc 3 A trișat Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 4 Jamie Carragher ştie de ce nu joacă Radu Drăguşin la Tottenham! Problema numărul 1 a echipei lui Ange Postecoglou 5 Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol” 6 CFR Cluj – Pafos 1-0. Clujenii sunt cu un pas în grupa Conference League! Korenica, gol superb! Deac, eliminat
Citește și