Închide meniul
UPDATE

OFICIAL | Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului: „Mi s-a îndeplinit un vis!”. Dan Şucu l-a adus în locul lui Lennon

Publicat: 20 august 2024, 21:00

Reclamă
OFICIAL | Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului: „Mi s-a îndeplinit un vis!. Dan Şucu l-a adus în locul lui Lennon

Marius Şumudică, noul antrenor al Rapidului

Marius Şumudică, prezentat la Rapid / fcrapid.ro

Marius Şumudică a ajuns în Giuleşti. În cursul după-amiezii, antrenorul în vârstă de 53 de ani şi-a făcut apariţia la stadionul celor de la Rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ultimele ore, au apărut tot mai multe informaţii legate de faptul că Dan Şucu a luat deja o decizie în privinţa lui Neil Lennon, după începutul slab de campionat al celor de la Rapid, singura echipă fără victorie după şase etape.

Marius Şumudică este oficial noul antrenor al Rapidului!

Update 21.00: Este oficial! Marius Şumudică a fost prezentat la Rapid.

Clubul nostru are plăcerea de a anunța revenirea lui Marius Șumudică, un rapidist pur sânge, acesta fiind noul antrenor principal al Rapidului.

În vârstă de 53 de ani, “Șumi” va sta pe banca Rapidului din nou după 13 ani, urmând să îl înlocuiască pe Neil Lennon.

Reclamă
Reclamă

„Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleștiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment.

Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator față de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile așa cum trebuie și să ieșim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea așteaptă. Știu că sunt așteptări.

Marius Şumudică: „Rapidul mi-a dat tot în viață!”

Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reușesc, este plăcerea vieții mele! Fotbalul mi-a dat tot în viață, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viață! Am fost campion cu Rapid și sper să fiu campion cu Rapid și din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, a declarat noul antrenor al Rapidului.

Reclamă

Crescut în galeria alb-vișinie, Marius Șumudică a câștigat titlul de campion în 1999, an în care a obținut și titlul de golgheter al Rapidului, cu 20 de goluri marcate: 17 în campionat, două în Cupa României și unu în cupele europene.

“Șumi” ocupă locul 24 în clasamentul all-time al marcatorilor din istoria Rapidului, cu 46 de goluri înscrise în tricoul alb-vișiniu.
Ca fotbalist, Marius a evoluat în Giulești timp de trei sezoane, între 1997 și 1999, dar și în stagiunea 2001-2002, pe lângă titlul de campion, câștigând și Cupa României de două ori, în 1998 și 2002.

Ca antrenor, pe lângă experiența de pe banca Rapidului, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe giuleșteni în 29 de etape, Marius Șumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a și ridicat trofeul de campion, Farul Constanța, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar și formații din străinatate, ca Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor sau Al Raed.

Antrenorul giuleștean îl va antrena din nou pe căpitanul Cristian Săpunaru, cel alături de care a câștigat campionatul din 2016, cu Astra Giurgiu.
După șase runde, Rapid ocupă locul 11 în Superliga României, cu cinci remize și o înfrângere.

Primul meci cu Marius Șumudică pe bancă se va disputa vineri seara, de la ora 22:00, la Iași, atunci când Rapid caută să “spargă gheața” cu prima victorie a sezonului, împotriva Politehnicii.

Bine ai revenit acasă, Șumi!„, se arată pe fcrapid.ro.

Update 18.40: Potrivit gsp.ro, Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului! A semnat deja contractul şi mâine va conduce primul antrenament. Va debuta în noul mandat pe banca giuleştenilor vineri, pe terenul lui Poli Iaşi!

Apariţia lui Marius Şumudică în Giuleşti s-a petrecut în jurul orei 17:40, la aproximativ 40 de minute după ce Neil Lennon, antrenorul celor de la Rapid, a părăsit stadionul. La scurt timp după plecarea nord-irlandezului, Şumudică a ajuns la stadion pentru a discuta cu Dan Şucu şi Victor Angelescu varianta de a deveni antrenorul echipei.

Încă de dimineaţă a apărut vestea că Dan Şucu a luat deja decizia în privinţa lui Neil Lennon. Rezultatele nesatisfăcătoare şi jocul modest au dus la contestarea nord-irlandezului, căruia fanii din Giuleşti i-au cerut demisia.

În prezent, Marius Şumudică este prima variantă a conducerii din Giuleşti, iar în orele următoare, antrenorul de 53 de ani va încerca să ajungă la un numitor comun cu conducerea Rapidului. El a mai antrenat echipa în perioada 2010-2011.

În jurul prânzului, Marius Şumudică spunea că nu a avut nicio discuţie cu conducerea clubului, dar câteva ore mai târziu şi-a făcut apariţia în Giuleşti.

Chiar dacă lui Neil Lennon i s-a cerut demisia, fanii nu l-au menajat nici pe Marius Şumudică. La deryb-ul cu Dinamo, antrenorul de 53 de ani a fost ironizat de o parte din fani, din cauza unor declaraţii date în trecut în ceea ce priveşte preluarea Rapidului.

”Eu nu pot antrena Rapidul în Liga 2… Pentru că am o carieră în spate” și ”Rapidistul Marius Șumudică a murit!”, au fost mesajele afișate de fanii din Giulești, la derby-ul cu Dinamo.

Dan Şucu, apărat după startul dezastruos de sezon de la Rapid

Dan Şucu a fost apărat de Nicolae Cristescu, după startul dezastruos de sezon de la Rapid. Fostul patron al giuleştenilor consdieră că actualul acţionar majoritar al echipei nu are nicio vină, pentru rezultatele extrem de modeste din primele şase etape ale Ligii 1.

„E incredibil ce se întâmplă, nu am nici măcar o explicație logică! Pentru că jucători sunt, investiții s-au făcut, ba chiar investiții serioase! Sunt fotbaliști de valoare, dar nu înțeleg, nu găsesc o explicație…

Știți care este marea mea părere de rău? În afara faptului că Rapid nu joacă nimic, au trecut șase etape și tu nu ai o victorie… Dar cel mai rău îmi pare de Șucu, pe cuvânt de onoare!

El, săracul, chiar n-are nicio vină. Am trecut și eu prin asta și știu cu ce se mănâncă. E obligația lui, ca investitor, ca patron, să creeze condiții pentru performanță. Iar aceste condiții au fost create!

L-am văzut pe domnul Șucu cât suferă! Pe lângă faptul că a investit o grămadă de bani, el pune suflet, că altfel n-ar fi venit! N-avea el nevoie să facă o afacere la Rapid, are afaceri serioase, nu stătea el în afacerea asta”, a declarat Nicolae Cristescu, conform gsp.ro.

Reclamă

Este Marius Şumudică cea mai bună variantă pentru Rapid, dacă Neil Lennon va fi demis?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:56

„M-am întors acasă!” Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după ce a semnat cu Rapid. Ce a spus despre fanii din Giuleşti

20:40

OFICIAL | Neil Lennon a fost dat afară de Rapid! Anunţul oficial al giuleştenilor

20:18

Video„Ştim cu toţii cât de nebun e” Bănel Nicoliţă a lăudat revenirea lui Marius Şumudică la Rapid! Cum vede lupta la titlu în Liga 1

19:48

Câţi bani va încasa Marius Şumudică la Rapid! Dan Şucu a acceptat să îi plătească bonusuri uriaşe. Toate detaliile din contract

19:41

EXCLUSIV„Îl cunosc de mic” Rică Răducanu, încântat de revenirea lui Marius Şumudică la Rapid! De ce crede că nu a reuşit Neil Lennon

19:23

VideoRăzvan Raţ ştie de ce are nevoie Marius Şumudică pentru a reuşi pe banca Rapidului: „Asta o să conteze foarte mult!”

1 VIDEOEstrela – Famalicao 0-3 a fost în AntenaPLAY. Rezultatele şi golurile etapei din Liga Portugal 2 FotoAna Maria Bărbosu a dat cărţile pe faţă despre relaţia cu Sabrina Voinea, după ce a primit bronzul la JO: „Am simţit-o distantă” 3 Real Madrid, debut cu stângul în noul sezon! Kylian Mbappe a bifat primul meci în La Liga! Chelsea – Manchester City 0-2 4 VIDEO & FOTOMihaela Cambei, primire fabuloasă în Oneşti! Oamenii au ieşit pe străzi ca să o vadă pe vicecampioana olimpică! Imagini unice 5 „E mâna lui Șucu!” Dănuț Lupu, acuze incredibile după ce galeria Rapidului l-a ironizat pe Marius Șumudică: „Cum vine asta?!” 6 Farul – Hermannstadt 3-2. „Dublă” Rivaldinho, la meciul 500 al lui Gică Hagi ca antrenor. Farul a părăsit ultimul loc în Liga 1
Citește și