Închide meniul

Carlos Alcaraz, cel mai bine plătit jucător de tenis din lume. Novak Djokovic e pe locul 2 în top

Valentin Pîrcălabu Publicat: 24 august 2024, 18:42

Reclamă
Carlos Alcaraz, cel mai bine plătit jucător de tenis din lume. Novak Djokovic e pe locul 2 în top

Carlos Alcaraz, cel mai bine plătit jucător de tenis din lume. Novak Djokovic e pe locul 2 în top

Profimedia

Carlos Alcaraz este cel mai bine plătit jucător de tenis din lume. Novak Djokovic e pe locul 2 în topul făcut de cei de la Forbes.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spaniolul Carlos Alcaraz se află în fruntea listei celor mai bine plătiţi jucători de tenis în 2024, publicată vineri de revista Forbes, informează EFE.

Carlos Alcaraz, cel mai bine plătit jucător de tenis din lume

Campion la Roland Garros şi Wimbledon anul acesta, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris, Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat 42,3 milioane de dolari (înainte de taxe şi plăţi către agenţi), conform estimării Forbes care, pentru acest clasament, a luat în calcul perioada între US Open 2023 şi US Open 2024, care începe luni, scrie agerpres.ro.

Din cele 42,3 milioane de dolari, 10,3 milioane au fost obţinute pe terenul de joc, iar 32 de milioane din activităţi în afara acestuia, care includ sponsorizări şi acorduri cu multinaţionale precum Nike, Rolex sau BMW.

Spaniolul, în vârstă de 21 de ani, l-a detronat pe sârbul Novak Djokovic, ale cărui venituri în ultimele douăsprezece luni au fost de 37,2 milioane de dolari. Jucătoarea americană Coco Gauff completează podiumul, cu 27,1 milioane de dolari, urmată de liderul mondial al tenisului feminin, poloneza Iga Swiatek (26,7 milioane) şi de liderul mondial al tenisului masculin, italianul Jannik Sinner (26,6 milioane).

Reclamă
Reclamă

Pe locul şase este un alt spaniol, Rafael Nadal, cu 23,3 milioane.

Top 10, în care figurează patru jucătoare, este completat, în această ordine, de rusul Daniil Medvedev (20,3 milioane), japoneza Naomi Osaka (14,6 milioane), norvegianul Casper Ruud (13,9 milioane) şi belarusa Arina Sabalenka (13,7 milioane).

Ion Ţiriac a sărit în apărarea lui Carlos Alcaraz! Sfat pentru starul din tenis: „Prea mult caz!”

Ion Ţiriac a sărit în apărarea lui Carlos Alcaraz. Miliardarul român a oferit un interviu în presa din Franţa, unde a oferit declaraţii şi despre starul spaniol din tenis. Carlos Alcaraz traversează un an de excepţie. Spaniolul de doar 21 de ani a câştigat Roland Garros şi Wimbledon, iar la Jocurile Olimpice a fost învins în finală de Novak Djokovic.

Reclamă

Ion Ţiriac a fost întrebat de jurnaliştii francezi şi despre Carlos Alcaraz. Miliardarul român a avut doar cuvinte de laudă la adresa ibericului, fiind impresionat de calităţile sale.

Însă, Ţiriac l-a apărat pe Alacaraz şi i-a îndemnat pe toţi să nu se mai concetreze asupra câştigurilor lui din tenis.

„Este un jucător talentat, este senzațional, are o viteză a picioarelor și o putere incredibilă, dar cred că se face un pic prea mult caz de el. Deja încercăm să culegem roadele financiare când suntem abia la începutul carierei lui.

Trebuie să fim mult mai răbdători și să-l lăsăm în pace, pentru că dolarul pe care îl câștigăm astăzi este nimic în comparație cu ceea ce vom putea câștiga peste câțiva ani”, a declarat Ion Ţiriac, conform welovetennis.fr.

Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:59

„Dumnezeule!” Fanii au înnebunit după ce Dennis Man a marcat un gol magic în Parma – AC Milan 2-1: „Să se uite Liverpool la el!”

21:28

Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă, după ce au făcut spectacol în Parma – AC Milan 2-1! Verdictul specialiștilor

21:24

Parma – AC Milan 2-1! Dennis Man și Cancellieri i-au adus victoria lui Pecchia! Mihăilă, ratări uriașe

21:22

Sepsi – Unirea Slobozia 0-1! Nou-promovata lui Adi Mihalcea a dat lovitura pe terenul covăsnenilor

21:20

LIVE VIDEOAEK – Lamia 0-0 e ACUM în AntenaPLAY. Victorii în prima etapă pentru ambele echipe

21:10

LIVE TEXTDinamo – Universitatea Craiova 1-0. Ahmed Bani a deschis scorul în primul minut! Golul a fost validat cu ajutorul VAR

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 LIVE VIDEOFC Porto – Rio Ave se joacă ACUM, în AntenaPLAY. Se anunţă show total pe Dragao. Benfica – Estrela e de la 22:30 3 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 4 FotoDavid Popovici, surprins la volanul unei maşini de 4 ori mai scumpă decât cele primite de la Ion Ţiriac! Imagini de senzaţie 5 Poli Iaşi – Rapid 1-2. Marius Şumudică a debutat cu o victorie pe banca giuleştenilor, după un meci dramatic 6 A primit cadou maşina electrică de la Ion Ţiriac şi nu a mai stat pe gânduri după ce s-a urcat în ea. Decizia radicală luată
Citește și