Închide meniul

Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo – CFR Cluj! S-a oprit jocul în memoria lui în minutul 74

Bogdan Stănescu Publicat: 8 octombrie 2023, 23:10

Reclamă
Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo – CFR Cluj! S-a oprit jocul în memoria lui în minutul 74

Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo - CFR Cluj!

Fanii dinamovişti, mesaj superb în memoria lui Cătălin Hîldan / AntenaSport

Cătălin Hîldan a fost omagiat la Dinamo – CFR Cluj. Înainte de startul partidei au curs imagini cu simbolul lui Dinamo pe ecranele televizoarelor de pe stadion. În minutul 74 jocul s-a oprit, au fost aplauze pentru Hîldan, iar peluza dinamovistă a scandat în memoria regretatului simbol al „câinilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totodată, înainte de a începe partida, a fost ţinut un moment de reculegere pentru fostul căpitan al lui Dinamo, la 23 de ani de la decesul acestuia. Cătălin Hîldan s-a stins după ce s-a prăbuşit pe teren în data de 5 octombrie 2000. Dinamo juca un amical la Olteniţa, cu Şantierul Naval, iar momentul fatidic a avut loc în minutul 74 al acelui meci.

Cătălin Hîldan, omagiat la Dinamo – CFR Cluj!

Cătălin Hîldan a fost supranumit post-mortem „Unicul Căpitan” de către fanii lui Dinamo. El a purtat banderola lui Dinamo în timpul vieţii, într-o perioadă în care „câinii” aveau o echipă foarte puternică.

Peluza dinamovistă îi poartă numele lui Cătălin Hîldan. Regretatul mijlocaş a apucat să câştige alături de Dinamo un titlu şi o Cupă a României, în sezonul 1999-2000.

Născut pe 3 februarie 1976 la Brăneşti, Cătălin Hîldan avea să se stingă prematur, la numai 24 de ani.

Reclamă

Reprezenta una dintre certitudinile fotbalului românesc încă de la acea vârstă. Hîldan apucase să joace şi pentru naţionala României, în 8 partide. A şi marcat o dată pentru naţională.

Dinamo – CFR Cluj 1-1. Omagiu pe Arena Naţională în memoria lui Cătălin Hîldan. Camora s-a „rupt”!

Dinamo – CFR Cluj e LIVE TEXT pe AS.ro. „Câinii” au deschis scorul în minutul 10, prin Hakim Abdallah. Atacantul lui Dinamo a înscris cu un şut plasat din interiorul careului ardelenilor. Portarul Răzvan Sava nu a putut face nimic, asistând impasibil la execuţia bine plasată a lui Abdallah. CFR Cluj a egalat în minutul 58, printr-un şut deviat al lui Daniel Bîrligea.

Duelul dintre cele două formații contează pentru etapa cu numărul 12 a sezonului de Liga 1. Înaintea acestei partide, trupa din „Ștefan cel Mare” se află pe locul al 15-lea în Liga 1, cu 8 puncte în 11 meciuri jucate. De cealaltă parte, clujenii lui Andrea Mandorlini sunt pe locul al 2-lea, cu 25 de puncte în tot atâtea meciuri jucate.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo: Golubovic – Costin, Patriche, Lucas Alves, Amzăr – N. Roșu, Bena, D. Iglesias – Gregorio, Abdallah, Ilic
Rezerve: Began, I. Roșu, Țîră, Bordușanu, Bani, Giafer, R. Grigore, Irimia, Ghezali
Antrenor: Ovidiu Burcă

CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajeti, Morgan – Mogoș, Deac, Muhar, Cvek, Camora – Otele, Bîrligea.
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, M. Ilie, Lucaci, R. Filip, Fica, L . Mihai, Jefte, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini

Dinamo joacă împotriva lui CFR după un eşec cu Oţelul

Dinamo primește vizita celor de la CFR Cluj după eșecul în fața Oțelului, cu scorul de 0-1. De cealaltă parte, în ultima etapă a Ligii 1, „ardelenii” au învins-o pe Sepsi, cu scorul de 3-0.

Ultimul duel direct dintre cele două formații a avut loc în luna martie a anului 2022. Atunci, într-un meci care a avut loc în Gruia, CFR Cluj se impunea cu scorul de 4-1.

Ultimul meci câștigat de Dinamo în fața celor de la CFR Cluj a avut loc pe data de 6 mai 2017. Atunci, „câinii”, care erau conduși la momentul respectiv de Cosmin Contra, au reușit să câștige meciul cu scorul de 3-0.

Odată cu duelul din această seară, elevii lui Ovidiu Burcă speră să pună capăt rezultatelor negative din prima ligă. Până în momentul de față, Dinamo are o serie de 4 înfrângeri la rând, care au dus echipa în zona direct retrogradabilă a clasamentului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:17 Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League 0:00 Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League 9
mai
23:50
Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu
9
mai
23:33
Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase
9
mai
23:21
Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024
9
mai
23:02
Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova
9
mai
22:41
Emmanuel Macron, anunţ despre viitorul lui Kylian Mbappe: „Am pus presiune maximă”
9
mai
22:11
„România în semifinale la EURO 2024?” Reacţia imediată a lui Mihai Stoichiţă. Meciul de care depinde soarta tricolorilor
9
mai
21:37
Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA
9
mai
21:14
Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României
Vezi toate știrile
Citește și