Închide meniul
EXCLUSIV

CFR Cluj are interdicţie la transferuri! Motivul pentru care Dan Petrescu nu poate aduce jucători de titlu

Publicat: 28 mai 2024, 16:33

Reclamă
CFR Cluj are interdicţie la transferuri! Motivul pentru care Dan Petrescu nu poate aduce jucători de titlu

CFR Cluj are interdicţie la transferuri

Neluţu Varga, în timpul unui meci - Hepta

CFR Cluj are interdicţie la transferuri! Dan Petrescu nu poate aduce momentan jucători de titlu în Gruia, după ce FIFA i-a pedepsit pe ardeleni cu o interdicţie valabilă pentru următoarele trei ferestre de mercato.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj are din nou probleme după ce a fost amendată drastic în primăvara lui 2023, cu 250.000 de euro. Echipa din Gruia are interdicţie la transferuri, dar situaţia va fi rezolvată.

CFR Cluj are interdicţie la transferuri

Conform surselor Antena Sport, interdicţia a venit în urma unor diferenţe de calcul în cazul „Emmanuel Yeboah”, în valoare de maximum 100.000 de euro. Astfel că, cel mai probabil, CFR Cluj va rezolva problema şi va reprimi dreptul de transferuri.

Atacantul de 21 de ani a plecat la Brondby, în august 2023, pentru 1.8 milioane de euro, cu tot cu bonusuri.

Sunt foarte fericit că această schimbare a avut loc și abia aștept să o reprezint pe Brondby. Ambiția mea este să intru și, bineînțeles, să devin un fotbalist și mai bun”, spunea atunci Yeboah.

Reclamă
Reclamă 4

CFR Cluj, amenințată cu excluderea din cupele europene

În vara lui 2023, CFR Cluj era ameninţată de UEFA cu excluderea din cupele europene. Campioana României a fost și sancționată (cu 250.000 de euro) de forul european din cauza problemelor financiare și ar putea să fie interzisă în competițiile inter-continentale. Alte 10 cluburi au fost în situaţia ardelenilor.

UEFA aprobase noi regulamente în aprilie 2022 privind licențele și sustenabilitatea financiară a cluburilor. Cele 11 cluburi luate în vizor au fost verificate de trei ori în acest sezon 2022/23, în iulie 2022, octombrie 2022 și ianuarie 2023.

Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancționat, dorim să facem următoarele precizări: Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți.

Reclamă

Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții. În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât să ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

„Nu vom renunţa nicio secundă la obiectivele sportive”

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de ‘vindecare’ economică.

Luăm exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus”, se arăta în comunicatul emis de CFR Cluj, în vara lui 2023.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:08

Surprize uriaşe în echipa de start a FCSB-ului! Darius Olaru nu e nici măcar în lot la meciul cu Oţelul

20:59

Probleme la Jocurile Olimpice 2024! Restaurantul din satul sportivilor, criticat: carnea e „prea crudă” şi lipsesc oulăle de pui

20:49

Primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice 2024! Un judoka, depistat pozitiv

20:45

VIDEOLarry ten Voorde, cel mai rapid în antrenamentele Porsche Supercup din Belgia! Marea cursă e duminică, de la 12:45, în AntenaPLAY

20:30

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 a început! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

20:27

Gigi Becali a răbufnit după ce a aflat care e lovitura pe care ar putea să o primească FCSB de la UEFA: „Unii nu înţeleg”

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și