Închide meniul
EXCLUSIV

CFR Cluj a primit interdicţie la transferuri şi poate fi exclusă din cupele europene. Prima reacţie din partea ardelenilor

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 iunie 2023, 18:24

Reclamă
CFR Cluj a primit interdicţie la transferuri şi poate fi exclusă din cupele europene. Prima reacţie din partea ardelenilor

Lovitură teribilă pentru CFR Cluj, echipa patronată de Neluţu Varga

Neluţu Varga, în timpul unui meci / Hepta

CFR Cluj a primit interdicţie la transferuri şi poate fi exclusă din cupele europene, însă preşedintele ardelenilor susţine că totul va decurge în mod normal şi că se vor face transferuri în această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj va juca în turul al doilea preliminar din Conference League, însă ar putea avea parte de o lovitură de proporţii. Conform surselor AS.ro, ardelenii au, în acest moment, interdciţie la transferuri. Cel mai probabil, acest lucru este cauzat din cauza problemelor financiare din trecut. CFR Cluj riscă să fie exclusă din cupele europene, având în vedere sancţiunea primită la începutul acestui an din partea UEFA.

CFR Cluj a primit interdicţie la transferuri şi poate fi exclusă in cupele europene

Contactat de AS.ro, preşedintele Cristi Balaj i-a liniştit pe fanii ardelenilor şi a spus că CFR Cluj va face transferuri în această vară.

„Vom face transferuri în continuare. Lucrăm la transferuri, vor apărea jucători noi, se vor transfera jucători. Vom aduce şi vor pleca jucători„, a spus Cristi Balaj pentru AS.ro.

CFR Cluj, amenințată cu excluderea din cupele europene! Clubul a fost amendat de UEFA

La începutul anului, tot din cauza problemelor financiare din trecut, CFR Cluj a fost amenințată de UEFA cu excluderea din cupele europene. Campioana României a fost și sancționată de forul european din cauza problemelor financiare și ar putea să fie interzisă în competițiile inter-continentale.

Reclamă

Unsprezece cluburi au fost sancționate de UEFA din cauza nerespectării de către acestea a cerințelor financiare pentru sezonul 2022/23.

Din cauza plăților restante cu mai mult de 90 de zile, mai multe cluburi, printre care și CFR Cluj, ar putea fi interzise de la participarea competițiile UEFA. În cazul campioanei României, suspendarea se ridică în cazul în care își rezolvă problemele cu banii în sezoanele 2023/2024 și 2024/2025.

În plus, CFR Cluj a primit o amendă de 250.000 de euro, pentru întârzierea plăților din sezonul curent.

Reclamă 4 / 0/3

UEFA a aprobat noi regulamente în aprilie 2022 privind licențele și sustenabilitatea financiară a cluburilor. Cele 11 cluburi luate în vizor au fost verificate de trei ori în acest sezon 2022/23, în iulie 2022, octombrie 2022 și ianuarie 2023.

CFR Cluj a reacționat imediat după decizia UEFA și a anunțat că lucrează la reglementarea situației.

„Ca urmare a ultimei decizii UEFA prin care clubul nostru a fost sancționat, dorim să facem următoarele precizări: Situația financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, și, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuți.

Ne așteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am știut și că, împreună, vom găsi întotdeauna soluții. În consecință, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivație suplimentară pentru a ne dedica și mai mult redresării financiare, în așa fel încât sa ajungem un club performant și sustenabil și din punct de vedere financiar.

Decizia comisiei este una firească, dată fiind noua politică de sustenabilitate financiară a UEFA, care are drept unic scop susținerea tuturor cluburilor în demersul acestora de „vindecare” economică.
Luam exemplul altor cluburi europene și suntem convinși că rezultatele de până acum, cu care ne mândrim, vor fi susținute în continuare de un buget din ce in ce mai optimizat.

Vrem să asigurăm întreaga suflare CFR-istă că, indiferent de momentul în care ne aflăm, nu vom renunța nicio secundă la obiectivele sportive pe care ni le-am propus„, se arată în comunicatul emis de CFR Cluj.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și