Închide meniul

CFR Cluj – Rapid 1-0. Final dramatic în Gruia! Alexandru Albu a ratat un penalty în minutul 90+8, după intervenția VAR

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 iulie 2022, 23:00 / Actualizat: 28 ianuarie 2024, 0:47

CFR Cluj – Rapid 1-0. Final dramatic în Gruia! Alexandru Albu a ratat un penalty în minutul 90+8, după intervenția VAR

CFR Cluj - Rapid 1-0

Jucătorii de la CFR Cluj, în timpul meciului cu Rapid / Hepta

CFR Cluj – Rapid 1-0. Echipa lui Dan Petrescu și-a luat revanșa după umilința suferită cu Pyunik Erevan. Campioana României a fost salvată de un penalty apărat de Bălgrădean în minutul 90+8. Giuleștenii lui Mutu au fost urmăriți de ghinion în Gruia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Unicul gol al meciului a fost înscris de Yuri Matias, în minutul 17, cu o lovitură de cap, după un corner. Cu un minut înainte de reușita lui Yuri, Horațiu Moldovan a avut o paradă fabuloasă la un șut violent al lui Petrila.

Cu Cristi Săpunaru suspendat şi Kait accidentat, Mutu a avut dificultăţi în a alege primul 11. A ajuns să îşi pună mâinile în cap după numai jumatate de oră din confruntarea din Gruia. Nu mai puțin de trei jucători au fost schimbați din cauza problemelor medicale: Jakub Vojtus, Claudiu Belu-Iordache și Romario Moise.

Cea mai mare ocazie a Rapidului a venit în finalul primei reprize, când Alexandru Ioniță l-a întins serios pe Cristian Bălgrădean cu un șut de la distanță, la colțul lung. În partea secundă, tot CFR a fost echipa cu ocaziile, cele mai mari fiind ratate de Yuri și Deac.

În minutul 90+3, Alexandru Ionița a pătruns în careul CFR-ului, iar centrarea sa a fost blocată de Ovidiu Hoban cu mâna. Sebastian Colțescu s-a dus la monitorul VAR să verifice faza și a acordat penalty pentru giuleșteni. Echipa lui Dan Petrescu a fost însă salvată de parada lui Cristi Bălgrădean în fața lui Alexandru Albu.

Reclamă

S-a terminat 1-0 pentru CFR Cluj, care a bifat primul succes din noul sezon. Pentru echipa lui Dan Petrescu urmează duelul cu Inter Escaldes din turul doi preliminar Conference League. De cealaltă parte, giuleștenii se pregătesc pentru derby-ul cu FCSB de săptămâna viitoare.

CFR CLUJ – RAPID 1-0

Final de meci. CFR Cluj s-a impus cu 1-0.

Min 90+7: Alexandru Albu a ratat penalty-ul. Bălgrădean a avut o intervenție uluitoare.

Reclamă 4 / 0/3

Min 90+3: Se verifică în camera VAR un posibil penalty pentru Rapid, după un presupus henț în careu al lui Ovidiu Hoban.

Min. 68: O nouă şansă pentru Yuri de a marca. Mingea trimisă de el, cu capul, a trecut razant pe lângă bara din dreapta lui Moldovan.

Min. 65: Ocazie importantă pentru CFR! Ciprian Deac a şutat de la distanţă, dar Horaţiu Moldovan a intervenit salvator şi a respins de sub transversală.

Min. 60: CFR Cluj continuă să fie la conducerea jocului, în timp ce fanii Rapidului domină fondul sonor.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+1: Ocazie pentru Rapid! Alexandru Ioniță a șutat cu stângul în diagonală, dar execuția a fost parată de Cristi Bălgrădean.

Reclamă

Min. 38: Romario Moise, care abia fusese introdus în teren, s-a accidentat și a fost schimbat cu Alexandru Ioniță.

Min. 31: Belu-Iordache s-a accidentat și a fost înlocuit cu Florin Ștefan.

Min. 17: CFR Cluj – Rapid 1-0. GOOOLLL pentru campioana României! Yuri a marcat cu capul după un corner.

Min. 16: Ocazie uriașă pentru CFR Cluj! Horațiu Moldovan a avut o intervenție miraculoasă în fața lui Claudiu Petrila.

Min. 11: Jakub Vojtus s-a accidentat și a fost înlocuit cu Romario Moise.

Min. 1: A început meciul.

CFR: Bălgrădean – Braun, Kolinger, Yuri, Camora – Deac, Muhar, Bordeianu – Jefte, Dugandzic, Petrila
Antrenor: Dan Petrescu

Rapid: Moldovan – Belu Iordache, Grigore, Iacob, Junior Morais – Pănoiu, Crepulja, Albu, Costache – Vojtus, Ciobanu
Antrenor: Adrian Mutu

Știrea inițială

Adi Mutu începe noul sezon cu probleme de lot. Rareş Ilie a semnat deja cu Nice, aşa cum a anunţat în exclusivitate as.ro. Mijlocaşul ofensiv a plecat în Franţa şi va aduce în conturile giuleştenilor 5 milioane de euro. „Briliantul” nu se poate baza, împotriva campioanei en-titre, nici pe căpitanul Cristi Săpunaru, care este suspendat. Din lotul giuleştenilor lipseşte şi estonianul Mattias Kait, care s-a accidentat. În schimb, în tricoul alb-vişiniu este aşteptat să debuteze chiar jucătorul adus de la CFR, Valentin Costache.

Începem direct cu campioana en-titre. Va fi un meci extrem de dificil, mai ales că jucătorii vor veni mai supărați și vor dori să câștige. Nu îmi convine eliminarea lor. Am ținut cu CFR, ca orice suporter al fotbalului românesc. Îmi pare rău pentru CFR. Nu este nimic cu CFR Cluj. Sunt antrenor Rapidului și voi rămâne.

Se vorbește (n.r. despre interesul patronului de la CFR de a-l aduce în locul lui Dan Petrescu)… Se știe care e relația cu Neluțu Varga, dar nu e momentul să facem acest lucru. Sunt antrenorul Rapidului și vreau să rămân antrenorul Rapidului”, a spus Mutu.

Dan Petrescu a dezvăluit când va pleca de la CFR Cluj: „Am geanta făcută!”

Petrescu spune că are „geanta făcută” în cazul în care conducerea va decide să-l dea afară. Totuși, „Bursucul” a dezvăluit că momentan se bucură de toată susținerea oficialilor și este convins că echipa sa își va reveni după înfrângerea-șoc și va câștiga un nou titlu.

La conferința de presă premergătoare duelului din Gruia, Dan Petrescu a rupt tăcerea despre viitorul său pe banca CFR-ului. Tehnicianul campioanei a asigurat pe toată lumea că nu s-a gândit vreun moment să-și dea demisia după eliminarea suferită în fața lui FC Pyunik. Totuși, acesta spune că situația s-ar putea schimba la 180 de grade dacă CFR Cluj nu va reuși să se califice în grupele Conference League.

(N.r. – A fost vreun moment în care v-aţi gândit să renunţaţi?) Nu! În niciun caz! Clar, obiectivul e să ajungem în grupe. Dacă ajungem în grupe şi avem parcurs bun în campionat, ne putem reveni. Oricine e antrenor aici e sub presiune, inclusiv Dan Petrescu, inclusiv dacă vine Mourinho. Preşedintele clubului, Balaj, mi-a zis să stau liniştit, să-mi fac treaba.

Vom ajunge unde ne dorim, adică în grupele Conference League şi vom câştiga campionatul. Eu sunt convins de asta, cu grupul care e acuma. Sincer, a fost şi drumul ăsta până la Arad, cinci ore cu autocarul, care a fost prea mult.

Petrescu a rupt tăcerea: „Până la urmă rezultatele vor veni!”

Să nu uităm lucrurile bune pe care le-am făcut aici, în perioada în care am stat. În Europa, cu mine antrenor, au fost rezultate excelente, niciodată slabe. Rezultate foarte bune, care au adus foarte mulţi bani clubului.

Dacă clubul are încredere în Dan Petrescu, ştiţi că până la urmă rezultatele vor veni. Rezultatele vor veni 100%, cât timp voi fi aici. Eu nu voi pleca de aici, decât poate în momentul în care nu mai avem şanse la Europa, la grupe.

N-are ce să mă deranjeze, sunt obişnuit cu această meserie. E posibil orice la fotbal, poate când ies de aici, să zică: <Vezi, că trebuie să pleci!>. Eu am geanta făcută”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” Vezi toate știrile
Citește și