Închide meniul

Ciprian Marica, anunț despre un posibil parteneriat între Farul și FC Barcelona: „Ușile sunt deschise”

Alex Ioniță Publicat: 28 decembrie 2023, 20:09

Reclamă
Ciprian Marica, anunț despre un posibil parteneriat între Farul și FC Barcelona: Ușile sunt deschise”

Ciprian Marica, anunț despre un posibil parteneriat între Farul și FC Barcelona

Ciprian Marica / Antena Sport

Ciprian Marica a făcut un anunț despre un posibil parteneriat între Farul și FC Barcelona. Acționarul minoritar al campioanei a vorbit despre colaborarea care ar putea revoluționa fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este deja cunoscut faptul că Gică Hagi are o politică de promovare a tinerilor la Farul Constanța. Astfel, în ultima perioadă, au apărut zvonuri conform cărora ar putea exista un parteneriat prin care FC Barcelona să trimită jucători tineri la formația pregătită de „Rege”.

Ciprian Marica, anunț despre un posibil parteneriat între Farul și FC Barcelona. Anunțul acționarului minoritar

Ciprian Marica a menționat faptul că nu știe nimic despre un astfel de parteneriat, dar a dezvăluit faptul că ușa de la FC Barcelona este deschisă, având în vedere faptul că Gică Hagi, dar și marele Rivaldo, acum și el acționar la campioana României, au jucat pentru formația „blaugrana”.

„Nu știu nimic. Cert este că ușile sunt deschise pentru noi la Barcelona atât prin Gică, cât și prin Rivaldo. Gică se cunoaște cu toată lumea, iar Rivaldo în egală măsură și el. Din acest punct de vedere nu avem o problemă de a ajunge la o echipă sau de a deschide ușa la vreun club.

Cel mai important e să ai jucători exponențiali, pe care să-i prezinți. Asta e menirea lui Gică și cea mai mare provocare, de a da un jucător la Barcelona. Ar fi ceva fantastic pentru club, pentru munca lui Gică, o răsplată”, a spus Ciprian Marica, potrivit iamsport.ro.

Reclamă

Ciprian Marica: „E foarte greu să convingi un jucător”

Totodată, Marica a menționat faptul că ar fi greu ca jucătorii crescuți de FC Barcelona să ajungă la Farul Constanța, având în vedere faptul că nivelul campionatului nostru este unul slab.

„Vorbim de una dintre cele mai bune echipe din lume. Imaginați-vă și jucătorii aceia au posibilitatea să meargă în Spania, la o echipă mult mai mică, ori o formație intermediară. Opțiunea România e la și restul, așa că e foarte greu să convingi un jucător care pleacă de la Barcelona să vină să joace în România”, a mai spus acționarul minoritar de la Farul Constanța.

Totuși, un parteneriat între cele două formații nu ar fi imposibil. În Europa există mai multe cluburi mari care apelează la formații din campionate mai slab cotate, pentru a-și „crește” tinerii jucători. Un factor important care poate fi luat în calcul este acela că, spre deosebire de un împrumut la formații slab cotate din campionatele „tari”, tinerii fotbaliști ar putea avea meciuri europene în picioare dacă aleg să meargă într-un campionat mai slab cotat și, bineînțeles, dacă formația respectivă s-ar califica în preliminariile unei competiții inter-cluburi.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și