Închide meniul

Clasamentul Ligii 1 la finalul anului 2023. FCSB, campioană de iarnă! Luptă nebună pentru play-off şi evitarea retrogradării

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 decembrie 2023, 23:14

Reclamă
Clasamentul Ligii 1 la finalul anului 2023. FCSB, campioană de iarnă! Luptă nebună pentru play-off şi evitarea retrogradării

Clasamentul Ligii 1 la finalul anului 2023

FCSB, lider autoritar în Liga 1 / Colaj Profimediaimages

S-a aflat cum arată clasamentul Ligii 1 la finalul anului 2023. Totul s-a decis după ultimul meci al etapei a 21-a, Dinamo – FC Voluntari, scor 1-0. „Câinii” au legat a doua victorie la rând şi continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Aşa cum era stabilit, FCSB este campioana de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Gigi Becali are un avans semnificativ faţă de rivale. Fără titlu câştigat din 2015, roş-albaştrii au 8 puncte avans faţă de CFR Cluj. Universitatea Craiova încheie anul pe podium, cu 34 de puncte.

Clasamentul Ligii 1 la finalul anului 2023

Rapid, Sepsi şi Farul sunt celelalte echipe aflate pe locuri care asigură prezenţa în play-off. Hermannstadt şi U Cluj ţin aproape şi sunt chiar sub linie.

Cum arată clasamentul Ligii 1:

1. FCSB – 44 de puncte
2. CFR Cluj – 36 de puncte
3. Universitatea Craiova – 34 de puncte
4. Rapid – 33 de puncte
5. Sepsi – 30 de puncte
6. Farul – 30 de puncte
7. Hermannstadt – 29 de puncte
8. U Cluj – 29 de puncte
9. FCU Craiova – 27 de puncte
10. Petrolul – 27 de puncte
11. Oţelul – 26 de puncte
12. UTA – 24 de puncte
13. FC Voluntari – 24 de puncte
14. Poli Iaşi – 23 de puncte
15. Dinamo – 16 puncte
16. FC Botoşani – 12 puncte

Reclamă

Liga 1 se reia pe 19 ianuarie. Universitatea Craiova – Farul va fi derby-ul etapei a 22-a din Liga 1.

Meciurile din prima etapă din 2024:

Gigi Becali, convins că FCSB va fi campioana României!

Gigi Becali este convins că FCSB va fi campioana României la finalul acestui sezon. Patronul roş-albaştrilor s-a descătuşat după ce a văzut că principalele urmăritoare, Universitatea Craiova şi Rapid, s-au încurcat din nou în lupta pentru titlu.

Reclamă 4 / 0/3

Nu mă așteptam. La început spuneam 10-12 puncte la finalul sezonului regulat, ca să fie 5-6 puncte în play-off, să fim siguri de campionat. E cam imposibil să te mai ajungă cineva. Putea să fie și mai bine. Are valoare echipa, face și Dumnezeu. Face Dumnezeu dreptate.

N-ai cum să mai scapi titlul anul acesta. Nu e vorba doar de puncte, ci de valoarea echipei. Poate mai aduc un atacant. Dacă nu, e Tavi Popescu. Și Luis Phelipe poate juca atacant. E și Alhassan care întărește mijlocul. Este și Lixandru pe care l-am descoperit și se pare că e mai bun decât Șut”, a declarat Gigi Becali.

FCSB are 13 victorii, 5 remize şi 3 înfrângeri. Are cel mai bun atac din Liga 1, cu 38 de goluri marcate, dar şi cea mai bună defensivă (20 de goluri primite, la egalitate cu Oţelul).

Cristiano Bergodi: „Nu mă sperie distanţa faţă de FCSB!”

Cristiano Bergodi a prins curaj şi le-a avertizat pe rivale după Farul – Rapid, scor 0-0, în etapa a 21-a a Ligii 1. Antrenorul giuleştenilor este mulţumit de punctul obţinut în deplasarea cu campioana României şi le-a transmis fanilor că, după reluarea campionatului, esta gata să lanseze un asalt total spre titlu.

Când revine accidentaţii va fi o echipă bună-bună. Când aud că e un atacant (n.r. Florent Hasani) şi că îl înlocuieşte pe Rrahmani… incredibil, nu se informează. E ‘aripă’. Aveam nevoie de dublaj în bandă.

Craiova a ratat penalty, noi am făcut o remiză. E un meci pozitiv. Dar eu nu mă sperii de această distanţă de FCSB, sincer. Cu tot respectul. Chiar dacă FCSB a fost echipa cea mai constantă din tur. Dar vor fi achiziţii, vor fi întăriri. Sunt 27 de puncte când se reîncepe şi 10 meciuri de play-off. După vin echipele ca Farul, Sepsi.

Sunt încrezător pentru că, în primul rând, am şansa de a face eu un cantonament. Eu am venit cu 3 zile înainte de meciul cu Sepsi. Dar daţi-ne timp să facem un cantonament şi după veţi vedea echipa din retur„, a declarat Cristiano Bergodi pentru digisport.ro.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:44 Singurul mesaj afișat de fanii de la Rapid, la meciul cu CFR Cluj! Ce le-au transmis jucătorilor 21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:27 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 0-0. Dan Petrescu debutează în noul mandat. Giuleștenii, în criză totală 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani 20:09 FotoPaula Badosa și Stefanos Tsitsipas s-au despărțit! Anunțul care a șocat întreaga lume a tenisului 20:00 VIDEOAbbi Pulling a dominat F1 Academy de la Miami! Victorii în ambele curse, live în AntenaPLAY 19:24 Ce note au primit Dennis Man și Valentin Mihăilă după ce au făcut spectacol la Parma! Italienii au fost impresionați de români Vezi toate știrile
Citește și