Închide meniul

Clubul Oţelul Galaţi a reacţionat după derapajul rasist al antrenorului său, Dorinel Munteanu! Gălăţenii au ieşit la atac!

Bogdan Stănescu Publicat: 4 februarie 2024, 16:44

Reclamă
Clubul Oţelul Galaţi a reacţionat după derapajul rasist al antrenorului său, Dorinel Munteanu! Gălăţenii au ieşit la atac!

Clubul Oţelul Galaţi a reacţionat după derapajul rasist al antrenorului său, Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu, pe bancă, la un meci al lui Oţelul Galaţi / Hepta

Clubul Oţelul Galaţi a reacţionat după derapajul rasist al antrenorului său, Dorinel Munteanu. Pe site-ul său, clubul din Liga 1 şi-a manifestat susţinerea totală pentru Dorinel Munteanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oţelul Galaţi a criticat arbitrajul din meciul Rapid – Oţelul 2-1, arbitraj pe care şi Dorinel Munteanu l-a ironizat. Totodată, Oţelul a pus derapajul rasist pe seama provocărilor suporterilor Rapidului.

Clubul Oţelul Galaţi a reacţionat după derapajul rasist al antrenorului său, Dorinel Munteanu!

SC Oțelul Galați constată cu amărăciune că suporterilor fotbalului românesc, fenomen din care cu mândrie facem parte, li se servește exagerat de cel puțin douăsprezece ore un anumit subiect, și anume declarația antrenorului echipei noastre, Dorinel Munteanu, de la finalul partidei cu FC Rapid 1923, atenția fiind astfel mutată de pe calitatea arbitrajului din jocul cu pricina câștigat de formația gazdă cu scorul de 2-1.

Ne dorim ca opinia publică să înțeleagă că domnul Munteanu, care a utilizat un termen peiorativ căruia îi pot fi atribuite diverse conotații, nu a intenționat să facă remarci rasiste și dezavuează profund comportamentul discriminatoriu, indiferent care ar fi acesta.

„A titra că ‘Dorinel a jignit fanii Rapidului’ este denaturarea unei reacții ‘la cald'”

Mai mult decât atât, a titra că ‘Dorinel a jignit fanii Rapidului’ este denaturarea unei reacții ‘la cald’, antrenorul nostru menționând fără echivoc că suporterii clubului din Giulești, prin fanatismul lor aparte, formează o admirabilă masă de iubitori de fotbal.

Reclamă

Atitudinea unui grup restrâns situat deasupra băncii tehnice a Oțelului, oameni care l-au jignit pe întreaga desfășurare a meciului, vărsând diverse substanțe lichide peste staff și jucătorii noștri de rezervă, nu poate fi extrapolată întregii suflări rapidiste.

Iar Dorinel știe, așa cum și clubul Rapid a menționat într-un comunicat de presă, că în cele 134 de meciuri jucate în tricoul naționalei României a simțit bătaia inimii din partea tuturor fanilor din țară și din afara ei: rapidiști, steliști, dinamoviști etc”, a transmis Oţelul Galaţi, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

„Oţelul a fost discriminat”

Nepermis de multe erori într-o singură direcție, într-un singur meci. Oțelul chiar a fost discriminat, putem trage această concluzie? Am putea, însă n-o să-l acuzăm pe domnul Ionuț Coza de rea-intenție.

Reclamă 4 / 0/3

Felicităm Rapidul pentru victorie într-o partidă în care i-am oferit o replică dârză (statistica o spune!) și ne arătăm deplina solidaritate față de victimele rasismului și oricărei forme de discriminare”, se mai arată în comunicat.

„Aceste specimene nu fac cinste clubului!” Dorinel Munteanu, o nouă reacţie după derapajul rasist la adresa fanilor de la Rapid

Dorinel Munteanu a oferit o nouă reacţie clară, după derapajul rasist la adresa fanilor de la Rapid. Antrenorul de la Oţelul a declarat că ceea ce a spus la finalul meciului nu a fost atât de grav pe cât au fost insultele pe care le-a primit în Giuleşti.

Rapid a învins-o cu 2-1 pe Oţelul şi a obţinut a treia victorie consecutivă din 2024, egalând-o astfel pe CFR Cluj, în campionat.

Dorinel Munteanu a declarat că discursul său de la finalul meciului cu Rapid nu a fost unul rasist, şi a subliniat că a fost jignit pe tot parcursul meciului din Giuleşti. Acesta a mai declarat că aceşti suporteri, care i-au adresat injurii, nu fac cinste clubului giuleştean.

„Neamţul” a mai declarat că fanii aflaţi în spatele băncii lui de rezerve au aruncat chiar şi cu sticle de alcool, după ce Oţelul a marcat.

„Nu cred că e o formulare rasistă”

„Nu cred că ”sunt bronzați” e o formulare rasistă, dar mai grele sunt cuvintele care mi s-au adresat mie, că nu m-au lăsat să-mi fac meseria, să antrenez echipa. Am fost și la arbitrul de rezerva să scrie în raportul de meci acest lucru.

Am apreciat fanii Rapidului, dar să mă ierte Dumnezeu, aceste specimene care au fost în spatele băncii de rezerve nu fac cinste acestui club.

Reclamă

Nu e vorba de amendat sau dat afară din țară, e vorba de gestul lor, de reputația lor, a suporterilor și galeriei, printre care am foarte mulți prieteni. Acei oameni, 3, 4, 5, 10, și-au arătat răutatea.

După ce am marcat golul au aruncat cu sticle de whiskey, nu știu. Asta nu vede nimeni? Asta poate să vă confirme și omul care a stat lângă mine și a încercat să-i potolească. Ăsta e respectul pe care îl au ei pentru mine și pentru tot ceea ce am făcut în fotbalul românesc”, a declarat Dorinel Munteanu, conform digisport.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România Vezi toate știrile
Citește și