Închide meniul

Cristi Balaj a dezvăluit motivul pentru care CFR Cluj a votat împotriva regulii U21. De ce s-au aliat ardelenii cu Gigi Becali

Alex Ioniță Publicat: 28 iunie 2023, 16:51

Reclamă
Cristi Balaj a dezvăluit motivul pentru care CFR Cluj a votat împotriva regulii U21. De ce s-au aliat ardelenii cu Gigi Becali

Cristi Balaj a dezvăluit motivul pentru care CFR Cluj a votat împotriva regulii U21

Cristi Balaj, în timpul unui meci disputat de CFR Cluj / Profimedia

Cristi Balaj a dezvăluit motivul pentru care CFR Cluj a votat împotriva regulii U21. Echipa din Gruia a fost printre cluburile care au votat pentru ca regula să fie readusă în atenția Comitetului Executiv al FRF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Demersul lui Gigi Becali a avut parte de susținere doar din partea a alte 6 cluburi. În acest caz, regula U21 nu va fi modificată, cel puțin pentru moment.

Cristi Balaj a dezvăluit motivul pentru care CFR Cluj a votat împotriva regulii U21. Formația din Gruia nu este de acord cu forma acesteia

Cristi Balaj a menționat că echipa pe care o reprezintă nu este de acord cu actuala formă a regulii U21. Oficialul din Gruia este de părere că regula dezavantajează cluburile care joacă în cupele europene, la începutul sezonului.

„Noi am fost consecvenți în legătură cu această regulă pe care am contestat-o în mai multe rânduri. Pe document am scris ‘De acord cu votarea în Comitetul Executiv’. Noi nu suntem neapărat împotriva acestei reguli, ci a formei actuale. Și vă spun concret că această regulă pe noi, care participăm în cupele europene, ne dezavantajează la startul sezonului.

Până vom întâlni pe Adana vom disputa doar două meciuri în campionat. Ori, cu o echipă schimbată în mare parte, antrenorul ar trebui să poată folosi doar jucătorii pe care se bazează în acest moment, nu ceva impus.

Reclamă

Regula ajută fotbalul românesc la nivel de echipe naționale, indiferent ce spune domnul Becali. Dacă nu o aveam, poate luam bătaie cu 5-0 de la Spania (n.r. scor 0-3) sau ne bătea și Croația (n.r. scor 0-0). Dar trebuie să găsim soluții pentru aplicarea ei.

De ce nu am aborda și noi prooblema ca în Ungaria? Nu trebuie să inventăm nimic. Acolo, folositea unui jucător U21 este recompensată cu 10.000 de euro.

Poate la noi nu sunt banii ăștia și poate s-ar da 4.000, 5.000 de euro și cu siguranță vor fi echipe interesate să bage jucători tineri. CFR sigur ar face asta. Cum ziceam, în primele două etape nu am face-o, dar poate că apoi am folosi și doi jucători pe meci”, a spus Balaj, potrivit digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali, prezent la Adunarea Generală de la LPF

Gigi Becali a sosit printre primii la Adunarea Generală de la Sediul FRF. Patronul de la FCSB a venit cu o listă pregătită, pentru a vedea părerea celorlalţi oficiali din Liga 1, faţă de regula U21. La finalul întâlnirii, Gigi Becali a prezentat lista, semnată de toţi cei prezenţi la Adunarea Generală. Patronul FCSB a fost extrem de dezamăgit, deoarece revolta sa a fost susţinută de doar şapte cluburi din Liga 1, şapte fiind împotrivă, iar alte două s-au abţinut să se pronunţe, anume reprezentanţii celor de la Farul şi de la Sepsi.

Echipele care au votat pentru:

  • FCSB
  • CSU Craiova
  • CFR Cluj
  • FC Botoșani
  • FCU Craiova
  • Hermannstadt
  • Poli Iași

Echipele care au votat împotrivă:

  • FC Voluntari
  • Oțelul Galați
  • Dinamo
  • Petrolul
  • UTA Arad
  • U Cluj
  • Rapid

Echipe care s-au abţinut

  • Farul
  • Sepsi
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și