Închide meniul

Cristi Săpunaru a vorbit despre retragerea din fotbal: „Când nu mai simt răutate, dorința, mă las”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 5 august 2023, 16:57

Cristi Săpunaru a vorbit despre retragerea din fotbal: Când nu mai simt răutate, dorința, mă las”

Cristi Săpunaru a vorbit despre retragerea din fotbal

Cristi Săpunaru, înainte de începutul unui meci / Hepta

Cristi Săpunaru a vorbit despre retragerea din fotbal. Căpitanul celor de la Rapid a tratat un subiect sensibil și a dezvăluit care va fi momentul în care își va înceta activitatea de jucător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar și la 39 de ani, Săpunaru rămâne unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Cristiano Begodi și este o adevărată „emblemă” în Giulești. După o aventură la Kayserispor, în 2021, acesta a revenit sub Podul Grant, acolo unde este titular în echipa giuleșteană, chiar și la această vârstă.

Cristi Săpunaru a vorbit despre retragerea din fotbal. Căpitanul nu s-a gândit, până acum, la încetarea activității

Căpitanul echipei antrenate de Cristiano Bergodi a dezvăluit că, până în momentul de față, nu s-a gândit la retragerea din fotbal. Acesta a menționat că se va retrage în momentul în care nu va mai simți emoția unei partide, atunci când se va afla în autocar, în drum spre meci.

„Asta am învățat de mici. Eu sunt de părere că, în ziua meciului, când ești în autocar și nu ai emoția aia de meci și nu ai simțul ăla de meci, te duci în vestiar, agăți ghetele în cui. 100% o să fac asta, cred că e corect față de colegi, față de suporteri, de familie, de club. Când nu mai simt răutate, dorința, mă las. Când ajungi la 32 de ani, spun toți să te lași.

Tu, cum te simți tu, cum te văd colegii tăi, când simți că poți și îți dorești, vrei să faci ceva alături de echipa, nu ai cum să te lași. La mine nu s-a strigat pe Giulești, sunt singurul jucător care nu a fost înjurat în Giulești. Suporterii sub dreptul să critice orice jucător, dar să fie alături de echipă 90 de minute”, a spus Săpunaru, pentru fanatik.ro.

Reclamă

Cristi Săpunaru: „Nu am lipsit de la niciun antrenament”

De asemenea, fotbalistul a dezvăluit și care este secretul unei astfel de cariere. Săpunaru a menționat că nu a lipsit niciodată de la antrenamente și că pregătirea fizică l-a ajutat să se simtă excelent în teren, chiar și la 39 de ani.

„Nu am lipsit la niciun antrenament. Nu mai pot să îl fac ca la… știu să îmi dozez efortul. Doar dacă eram accidentat. E lipsă de respect față de ceilalți colegi. Să te duci dimineața, să îl vezi pe Dragoș Grigore în sală. Sau Junior Morais.

Ar fi lipsă de respect față de ceilalți colegi. Acum că avem sala făcută, toți se pregătesc. Eu mai stau, mai stau de vorbă în vestiar, mai o glumă. După merg la saună, bazin rece, duș și acasă. Cred că așa îmi revin cel mai repede. Mereu am dat importanță antrenamentelor, asta m-a ajutat în carieră. E o vorbă, cum te antrenezi, așa joci”, a mai spus căpitanul, pentru sursa citată anterior.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul Rapidului, o carieră impresionantă

Cristi Săpunaru a început fotbalul la academia celor de la FC Național. A ajuns în Giulești în anul 2006, atunci când a fost cumpărat de Rapid pentru suma de 500.000 de euro. După două sezoane petrecute în tricoul „feroviarilor”, Săpunaru a făcut pasul în fotbalul mare. S-a transferat la FC Porto, formație alături de care a reușit să câștige UEFA Europa League, în sezonul 2010/2011.

A urmat apoi transferul la Zaragoza, echipă la care a rezistat un sezon, iar apoi a plecat la Elche. După aventura din Spania a revenit în Giulești, iar după o jumătate de sezon s-a alăturat celor de la Pandurii Tg. Jiu.

După experiența de la Pandurii, Săpunaru a mai jucat pentru Astra Giurgiu, Kayserispor și Denizlispor, iar apoi a revenit la Rapid, în anul 2021. În palmaresul său se pot regăsi un trofeu UEFA Europa League, trei titluri de campion al Portugaliei, două Cupe ale Portugaliei, două Supercupe ale Portugaliei, o Cupă a României și o Supercupă a României.

În prezent, fotbalistul lui Cristiano Bergodi este cotat la 300.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Căpitanul Rapidului a atins cea mai mare cotă de piață în anul 2011, în perioada în care juca pentru FC Porto. Atunci valora suma de 5,2 milioane de euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 Vezi toate știrile
Citește și