Închide meniul
EXCLUSIV

Cristiano Bergodi nu îşi simte postul ameninţat la Rapid: „Nu vreau să par arogant!”. Ce a spus despre şefii clubului

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 septembrie 2023, 19:08

Reclamă
Cristiano Bergodi nu îşi simte postul ameninţat la Rapid: „Nu vreau să par arogant!. Ce a spus despre şefii clubului

Cristiano Bergodi nu îşi simte postul ameninţat la Rapid

Cristiano Bergodi, antrenor Rapid / AntenaSport

Cristiano Bergodi anunţă că nu îşi simte postul ameninţat la Rapid. Antrenorul italian a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AntenaSport, despre cel de-al treilea mandat pe banca grupării din Giuleşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bergodi asigură că nu a avut emoţii că ar putea fi schimbat după ce, în primele cinci etape, a reuşit o singură victorie cu alb-vişiniii. A reuşit apoi să redreseze echipa şi să obţină rezultate remarcabile. Rapid a obţinut trei succese la rând înainte de pauza cauzată de meciurile naţionalei României cu Israel şi Kosovo. Jucătorii lui Bergodi le-au învins pe Farul (3-1), FC U Craiova 1948 (5-3) şi Dinamo (4-0).

Cristiano Bergodi nu îşi simte postul ameninţat la Rapid

Tehnicianul italian a transmis că are experienţa necesară pentru a depăşi momentele dificile. A dezvăluit că a avut parte de susţinere fără întrerupere din partea şefilor Rapidului.

Eu nu simt presiune. Nu vreau să par arogant, dar am 40 de ani în fotbal. De când eram mic am fost în fotbalul important din Italia, anii 90, era cel mai important campionat din Europa. Acum am mai mulţi ani de antrenorat, decât ca fotbalist. Din 2000 antrenez, sunt 23 de ani!

Am experienţă, ştiu că se poate trece prin momente proaste şi ştiam că se poate termina munca aici, la Rapid. E normal, asta ştie toată lumea. Dar am văzut că conducătorii sunt persoane serioase, cum am găsit şi la Sepsi, anul trecut. Când au fost momente mai puţin reuşite au dat încredere, au dat o linişte în jurul echipei şi asta e foarte important. Aici este mai multă presiune decât la Sfântu Gheorghe.

Reclamă

Eu cred că e în ADN-ul rapidist, să iubeşti şi după înnebuneşti cu Rapidul. Când am fost şi eu în 2007 şi apoi în 2015, dacă e linişte…nu ar trebuie să fie linişte pentru că îţi faci singur rău. Normal, se trăiesc momentele intens, când se câştigă şi când se pierde.

E important să avem în jurul echipei aceste persoane, aceşti conducători liniştiţi, care ştiu, au bun simţ şi te lasă să îţi faci treaba. Aduc linişte în jurul echipei. După, normal, antrenorul e legat de rezultate„, a declarat Cristiano Bergodi pentru AS.ro.

Rapid este pe podium după primele opt etape din Liga 1. Are cu 4 puncte mai puţin decât FCSB şi cu 2 mai puţin decât CFR Cluj. Ambele rivale au o restanţă de disputat.

Reclamă 4 / 0/3

Ce le-a urat Marius Şumudică rapidiştilor înainte să semneze cu Gaziantep

Refuzat de giuleşteni, „Şumi” se întoarce la o altă fostă echipă pe care a antrenat-o. A semnat cu Gaziantep, ultima clasată din Super Lig, şi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Fost jucător şi antrenor al Rapidului, Marius Şumudică anunţă că nu le poartă pică alb-vişiniilor şi că speră ca Cristiano Bergodi să îşi îndeplinească obiectivele.

Şumudică a făcut uitate declaraţiile „de război” de după numirea lui Bergodi şi speră ca Rapid să câştige primul titlu după o pauză de 21 de ani.

Rapid rămâne echipa mea de suflet, rămâne echipa pe care o iubesc şi pe care o voi iubi până… să zic aşa… până voi pune mâinile pe piept. Rapid pentru mine înseamnă enorm şi mi-aş dori din suflet ca domnul Bergodi să îşi îndeplinească obiectivele.

Eu sunt ferm convins că au un cuvânt greu de spus. Am văzut atmosfera de pe Giuleşti, prima oară am mers (n.r. pe noul stadion) şi am văzut-o. Ca oricând… încep să curgă lacrimi, Rapidul e ceva aparte în inima mea.

Nu fac eu evaluări unde poate ajunge Rapidul, ei ştiu cel mai bine. Eu îmi doresc din suflet ca să îşi atingă obiectivele„, a declarat Marius Şumudică pe aeroport.

Reclamă
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și