Închide meniul
Video

Cum l-a ratat FCSB pe Radu Drăguşin! Omul alături de care a crescut fundaşul naţionalei a făcut dezvăluiri: „FCSB a făcut ofertă”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 11 ianuarie 2024, 20:52 / Actualizat: 11 ianuarie 2024, 23:34

Cum l-a ratat FCSB pe Radu Drăguşin!

Radu Drăguşin / Profimedia Images

Atletico Madrid şi FCSB sunt două dintre echipele care îl regretă pe Radu Drăguşin. Puteau pune mâna pe el de când era junior. O spune omul lângă care a crescut Drăguşin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

11 ani avea Radu Drăguşin când l-a cunoscut pe Mihai Badea, omul care a depus o muncă titanică să-l aducă la clubul Regal Sport.

Cum l-a ratat FCSB pe Radu Drăguşin!

Am făcut un marcaj strâns mamei lui. Eu îl pun pe Radu Drăguşin la nivelul lui David Popovici, în momentul ăsta”, ne-a declarat Mihai Badea.

Clubul care i-a crescut pe Radu Drăguşin şi Tavi Popescu avea parteneriat cu Atletico Madrid. Spaniolii au avut prima opţiune înainte ca Drăguşin să plece la Juventus.

Sunt convins că cei de la Atletico regretă. Din ce ştiu eu, îşi doreşte să ajungă la Real Madrid”, ne-a mai declarat Mihai Badea.

Reclamă

Şi FCSB l-a vrut pe Radu Drăguşin când era junior.

Au făcut ofertă către noi pentru Radu (n.r: FCSB), am fost cu Radu în baza lor. Radu a zis că nu, gândul lui e de a juca afară”, a subliniat Mihai Badea.

Cu Regal Sport am început dintr-o joacă, am vrut să facem nişte copii fericiţi. Dintr-o joacă am luat-o după aceea foarte în serios, am reuşit să facem o grupă foarte bună, cea din 2002, cu foarte buni jucători buni. Din acea grupă făcea parte Radu Drăguşin, actualul star al fotbalului românesc şi nu numai, Octavian Popescu, Vlad Blănuţă de la Craiova, Andrei Gheorghiţă, care joacă la Cluj, Ovidiu Perianu. O generaţie extraordinar de bună.

Reclamă 4 / 0/3

Ca preţ, putem să spunem că este cel mai mare transfer din istoria fotbalului românesc. Mă bucur pentru acest copil, pentru acest transfer, sincer, îl ştiu de dinainte de a-l aduce la Regal Sport, el juca la Sportul Studenţesc. Mi-a plăcut extraordinar de mult acest copil, de când juca la Sportul Studenţesc şi evolua contra noastră îl urmăream. Îmi plăcea să stau în spatele porţii şi să-l văd cum loveşte mingea cu capul, avea o lovitură de cap extraordinară. Avea nişte calităţi fizice foarte bune, acum nu mai spun, ce alură de atlet are, are tot ce îi trebuie pentru fotbalul mare.

„Am stat de vorbă cu Vasi Geambazi, dar când a fost întrebat dacă vrea să vină la FCSB el a spus nu”

A fost o muncă titanică să îl aduc la mine. Eu o cunoşteam de foarte mult timp pe mama lui, care era foarte legată de antrenorul pe care îl avea Radu în acel moment, un antrenor foarte bun de copii şi juniori.

Am făcut un marcaj strâns mamei lui şi norocul meu, ghinionul celor de la Sportul Studenţesc, a fost că echipa s-a desfiinţat. Eu i-am făcut o ofertă antrenorului. Din acea generaţie făcea parte şi Cătălin Cîrjan. Radu şi Cătălin Cîrjan au jucat împreună.

Eu spuneam că s-a născut cu banderola pe mână. Din punctul meu de vedere, e făcut să fie lider. De mic a fost făcut să ajungă în fotbalul mare.

Atletico nu a beneficiat de clauza pe care o avea şi Radu a ajuns la Juventus. FCSB-ul era un club care se interesa de jucătorii buni din Bucureşti şi nu numai din Bucureşti. Radu, chiar dacă gândul lui nu era să meargă la FCSB, a fost la bază, am stat de vorbă cu Vasi Geambazi (n.r.: nepotul lui Gigi Becali). Am fost în bază, dar în momentul în care l-au întrebat dacă vrea să vină la FCSB, el a spus că nu, vrea să joace afară”, a declarat Mihai Badea pentru AntenaSport.

Reacţia lui Mihai Stoichiţă după ce Radu Drăguşin a ales Tottenham şi devine cel mai scump fotbalist român din istorie

Mihai Stoichiţă a vorbit, în exclusivitate pentru AntenaSport, despre transferul lui Radu Drăguşin la Tottenham. Fundaşul naţionalei semnează pe 5 ani şi jumătate cu Tottenham, suma de transfer fiind de circa 30 de milioane de euro.

Tottenham a oferit 25 de milioane de euro, 5 milioane ca bonusuri şi îl şi împrumută pe Djed Spence la Genoa, jucător cotat de transfermarkt.com la 8 milioane de euro. Genoa va avea şi opţiune de transfer definitiv pentru Spence.

Reclamă

(Cum aţi primit vestea transferului lui Drăguşin?) Mă aşteptam, eu îl cunosc de copil, pe el, familia lui, impresarul, mă aşteptam să aibă evoluţia asta. Nu ştiam că o să ajungă la Tottenham, mă aşteptam să ajungă la o echipă foarte bună.

(S-a sfătuit şi cu selecţionerul, ce ştiţi?) Nu, nu cred că era cazul să se sfătuiască cu noi. Singurul lucru pe care ni-l dorim din toată inima este să joace aşa cum juca la Genoa. Aici, la Tottenham, a ales bine. Nu se bate cu Van Dijk sau cu cei de la Bayern.

La nivelul la care a ajuns el, le va pune problemele titularilor de acum de acolo.

„Este un transfer excepţional pentru români”

(n.r.: despre suma de transfer, 30 de milioane de euro) Este un transfer excepţional pentru români, ecourile internaţionale sunt foarte importante şi acest lucru trebuie să îl înţeleagă jucătorii. Pentru naţională înseamnă confirmarea că naţionala a crescut. Odată cu naţionala, au crescut şi jucătorii.

Radu Drăguşin reprezintă o generaţie de excepţie, 2002. Care a avut neşansa să nu joace la un Campionat European. Mă întâlneam cu el, cu Grameni şi îi întrebam: ‘Mă, câştigăm Campionatul European?’ Cum să nu te gândeşti? Îţi spun nişte exemple, Sava, care a fost în Italia şi la fosta campioană CFR Cluj, Grosu de la Farul, Drăguşin, Grameni, Pitu, Ianis Stoica, Bani, Louis Munteanu şi mai sunt. O generaţie de excepţie, au crescut împreună, au fost bine educaţi din punct de vedere fotbalistic şi uite că au ajuns (n.r: fotbalişti).

Îmi pare bine că Drăguşin este şeful de promoţie, care a spart toate plafoanele”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și