Închide meniul

Dan Petrescu s-a săturat de procesele de la TAS: „Dă-le oamenilor punctele înapoi!”. Reacţie categorică a antrenorului de la CFR Cluj

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 februarie 2023, 11:47

Dan Petrescu s-a săturat de procesele de la TAS: „Dă-le oamenilor punctele înapoi!. Reacţie categorică a antrenorului de la CFR Cluj

Explicaţiile lui Dan Petrescu, după ce a debutat oficial cu o înfrângere la Jeonbuk

Dan Petrescu, dezamăgit în timpul unui meci / Profimedia

Dan Petrescu s-a săturat de procesele de la TAS şi îşi doreşte ca lupta pentru titlul din Liga 1 să se dea pe teren. Antrenorul campioanei CFR Cluj este nemulţumit că echipele din România au ajuns să îşi caute dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul tocmai a obţinut o victorie uriaşă şi a primit dreptul de a participa în cupele europene. Şi Hermannstadt aşteaptă un verdict favorabil la TAS, după ce a fost depunctată cu 9 puncte şi a ieşit din zona de play-off. Dan Petrescu le dă dreptate sibienilor şi cere să nu mai fie schimbat clasamentul la Comisii.

Dan Petrescu a răbufnit! S-a săturat de procesele de la TAS

Eu puteam să nu am puncte deloc, dar nu îmi place să fiu avantajat. Nu aş fi vrut, de exemplu, ca Farul, Doamne fereşte, să nu poată juca în Europa. Mie nu îmi plac chestiile astea. Mie îmi place ca ceea ce meriţi să şi ai. Dacă ai făcut puncte, le ai, dacă nu, nu! Nu să taie.

Aşa ar fi corect şi cu astea pe la TAS, cu toate chestiile. Şi lui Sibiu, mie nu îmi place că le-au luat punctele. Păi cum să le iei punctele? Dă-le oamenilor punctele înapoi şi vezi tu altfel. Lui Juventus i-a luat punctele, nici asta nu îmi place.

O echipă munceşte, antrenorul munceşte, jucătorii muncesc şi nu e corect să muncească degeaba. Foarte bine că Farul a câştigat la TAS„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Reclamă

Revelaţia sezonului în Liga 1, Hermannstadt, a fost depunctată cu 9 puncte din cauza unor datorii mai vechi. Vestea a primit-o chiar după ce a învins-o pe CFR Cluj, în luna decembrie. În acest an, echipa antrenată de Marius Măldărăşanu nu a mai bătut pe nimeni. Sibienii au cedat cu FCSB (0-1) şi Universitatea Craiova (0-2) şi au remizat cu FC Argeş (1-1). Au ajuns astfel pe locul 12 în clasament.

În cazul în care va primi înapoi cele 9 puncte, ar ajunge la un total de 34 şi ar reveni pe loc de play-off. După 24 de etape, lider este Farul. Trupa lui Gică Hagi are cu un punct mai mult decât CFR Cluj.

Verdict final pentru Farul de la TAS

TAS a oferit verdictul final pentru Farul, iar trupa lui Gică Hagi a aflat că are drept de joc în competiţiile europene! Cazul constănţenilor s-a judecat pe data de 6 decembrie la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, iar liderul din Liga 1 a avut câştig de cauză.

Reclamă 4 / 0/3

Farul a revenit pe primul loc, după victoria cu Universitatea Craiova, şi a mai primit o veste bună! TAS le oferă dreptul constănţenilor să evolueze în cupele europene, în sezonul viitor!

Vestea că Farul va putea evolua în competiţiile europene a fost publicată şi pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de pariticipare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB”, se arată în anunţul postat pe frf.ro.

Farul era nesigură în privinţa dreptului de participare în competiţiile europene, după ce oficialii de la TAS şi-au ridicat semne de întrebarea cu privire la fuziunea pe care clubul din Constanţa a făcut-o cu Viitorul, în vara lui 2021. Astfel, a fost pus la îndoială modul în care actualul lider din Liga 1 a promovat în primul eşalon din România, la momentul fuzionării activând în liga secundă.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și