Închide meniul

Dan Şucu, atac total către şefii lui Dinamo: „Au refuzat 25.000 de euro. E un club în insolvenţă”

Alex Masgras Publicat: 29 ianuarie 2024, 14:48

Reclamă
Dan Şucu, atac total către şefii lui Dinamo: „Au refuzat 25.000 de euro. E un club în insolvenţă

Dan Şucu, atac total către şefii lui Dinamo

Dan Şucu, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Dan Şucu a lansat un atac total către şefii lui Dinamo. Acţionarul majoritar al celor de la Rapid a răbufnit după scandalul biletelor de la derby-ul din weekend.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Cristiano Bergodi a mers pe Arena Naţională fără suporteri, după ce galeria giuleştenilor nu a ajuns la un acord cu dinamoviştii. Fanii lui Rapid au primit 2800 de bilete la inelul 3, după ce au solicitat 5000 de bilete. În cele din urmă, fanii giuleşteni nu au mai mers pe Arena Naţională şi au urmărit victoria cu Dinamo de pe stadionul Rapid.

Dan Şucu, atac total către şefii lui Dinamo: „Au refuzat 25.000 de euro”

Dan Şucu, acţionarul majoritar de la Rapid, i-a pus la zid pe şefii „câinilor” pentru faptul că au refuzat o sumă importantă pe care ar fi încasat-o din vânzarea de bilete, în condiţiile în care Dinamo este un club în insolvenţă.

De asemenea, el le-a promis fanilor lui Rapid că nu vor mai experimenta niciodată o asemenea situaţie:

„Stimați rapidiști,

Reclamă

În această săptmana ați experimentat o situație care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat.

Nu este prima dată cand se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânșii au luat-o are și o componentă juridică inacceptabilă.

În mod normal, o firmă (un club de fotbal este și el o societate comercială) este condusă de acționari sau de directori delegați de către acționari. În jargon, se spune că o firmă este condusă “de cel care semnează dispozițiile de plată”.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo, însă, este un club în insolvență. În insolvență, dispozițiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acționează în numele creditorilor.

În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziție de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvență, într-o situație absolut jenantă.

Repet, acest club, deocamdată, până la ieșirea din insolvență, este condus de creditori, nu de acționari.

O situație similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susținute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat prețuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul și, normal, să-și încurajeze echipa favorită.

Dan Şucu: „Galeria a luat o decizie corectă, dar nu putem protesta la nesfârşit”

Practic, declarau public că n-au nevoie de fani, că n-au nevoie de spectatori, că preferă să cheltuie bani publici, adică ai noștri, ai contribuabililor, decât să se străduiască să genereze venituri proprii.

Toate aceste acțiuni sunt inacceptabile și fac foarte mult rău fotbalului românesc.

Da, galeria noastră a luat o decizie cât se poate de corectă, aceea de a protesta, iar protestul lor a fost bine organizat și foarte mediatizat.

Reclamă

Noi, însă, nu putem să protestăm la nesfârșit! Trebuie să începem să și progresăm! Toată lumea se așteaptă de la Rapid, care este perceput ca un club cu valori constructive, să ia atitudine și să găsească o soluție la această problemă pur distructivă.

Mesajul meu este simplu: în club, împreună cu galeria, vom căuta, în cel mai scurt timp, soluții pentru a remedia această anormalitate, pentru a ne asigura că suporterii noștri vor putea întotdeauna să participe la meciuri, să-și poată susține echipa iubită, pe Rapid.

Hai, Rapid!”, a declarat Dan Şucu, potrivit unui comunicat de pe pagina de Facebook a giuleştenilor.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” Vezi toate știrile
Citește și