Închide meniul

„De ce supraevaluați mereu adversarii?”. Dan Petrescu, la momentul adevărului! Ce a răspuns antrenorul lui CFR Cluj

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 noiembrie 2022, 10:24

„De ce supraevaluați mereu adversarii?. Dan Petrescu, la momentul adevărului! Ce a răspuns antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu, mesaj categoric înainte de Sepsi - CFR Cluj

Dan Petrescu a câștigat 4 titluri de campion cu CFR Cluj / Hepta

„De ce supraevaluați mereu adversarii?”, a fost întrebarea primită de Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj a fost criticat în repetate rânduri că exagerează când vorbește despre adversarele sale. „Bursucul” a explicat că acest lucru se practică peste tot în lumea fotbalului și ține de respect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Orice antrenor care subapreciază adversarul n-are nicio șansă în carieră!”, a precizat Dan Petrescu, antrenorul care i-a adus CFR-ului în vitrină 4 din ultimele 5 titluri consecutive din Liga 1.

„De ce supraevaluați mereu adversarii?”. Dan Petrescu a dat cărțile pe față

Fostul fundaș din Generația de Aur a dezvăluit că și oficialii Sevillei au vorbit în termeni laudativi despre CFR Cluj înaintea „dublei” din „16-imile” Europa League, din sezonul 2019/2020.

În plus, Dan Petrescu a făcut publică discuția pe care a avut-o cu patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga, după înfrângerea cu Sivasspor, din actuala stagiune de Conference League.

„Eu nu am auzit un antrenor străin mare să vorbească altfel decât de bine de adversar. N-am auzit: ‘Mâine îi batem pe ăia, gata, n-avem nicio treabă!’. Am auzit, în schimb, că întâlnim un adversar puternic, cu jucători buni. De exemplu, când a jucat Sevilla cu noi, directorul sportiv al lor, Monchi, a spus la toată lumea că ‘va fi foarte greu să ne calificăm pentru că CFR are un lot foarte bun, cu jucători excelenți’. Ce trebuia să zică? Că oricum îi batem p-ăștia?

Reclamă

Orice antrenor care subapreciază adversarul n-are nicio șansă în carieră! Când am jucat cu Piunik, aveau nouă jucători ce evoluau în națională. Nu contează care, că e Armenia, Moldova, ăia nu sunt fotbaliști proști. Nu cred că e bine să vorbești despre adversari de sus. Să zici ‘Îi omorâm că jucăm acasă’. Cine face așa e neprofesionist!

Hai să vă dau un exemplu. Luăm meciul cu Sivasspor. Vorbeam cu patronul, în avion, după ce ne-au bătut 3-0 în Turcia. Îi spuneam că oricâți bani am fi băgat în vară, nu puteam să avem lotul lui Sivasspor niciodată.

De ce? Simplu! Dia Saba câștigă două milioane, Mustapha Yatabare tot două milioane, Max Gradel are un milion. Salariile lor sunt imposibil de dat în România”, a declarat Dan Petrescu, pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Dan Petrescu, șocat când a primit la echipă un fost câștigător de UEFA Champions League

Petrescu a povestit un moment amuzant și, în același timp, bizar cu Ramires în prim-plan. Fostul jucător de la Chelsea, campion al Angliei și câștigător de UEFA Champions League, a apărut la antrenamentele lui Jiangsu Suning, fără ca „Bursucul” să fie anunțat în prealabil.

A fost singura dată când Dan Petrescu a acceptat să fie adus un jucător fără acceptul său. În rest, antrenorul român a preferat să se retragă în momentele în care patronii nu îi ascultau dorințele.

„(N.r. – Dacă Neluțu Varga intervine peste deciziile sale, la CFR Cluj) Dacă avea stilul ăsta nu mai eram acolo! Și nici nu mai eram aici, la interviu, fiindcă nu aș mai fi câștigat trofeul de Antrenorul anului. Hai să vă spun ceva! În Golf, în momentul când s-a băgat cineva peste mine, am spus ‘Aici, doar eu decid!’.

Au încercat și au văzut că nu sunt maleabil. Am plecat. Din cauza asta am plecat de acolo, pentru că nu am fost de acord să se bage cineva în ceea ce fac eu. Le-am și zis: ‘Îmi dați atâția bani, am venit până aici pentru ce? Ca să decideți voi? De ce m-ați mai chemat?!’.

Orice decizie legată de echipă trebuie să o iau eu! Inclusiv jucătorii care vin. Nu accept să-mi aduci ce nu vreau, așa cum a fost în China. M-am trezit cu Ramires, nici el nu știa ce caută p-acolo. ‘Am semnat cu o echipă din China!’. ‘Păi, eu sunt antrenor…’.

Bine, era Ramires, când îți face o surpriză de-asta poți să accepți, măcar era jucător de top. Și în Rusia au fost probleme, când a încercat cineva să mă influențeze, am plecat. Nu poți să mă influențezi tu pe mine!

(N.r. – În România au fost încercări?) Niciodată, la nicio echipă! La Urziceni în niciun caz, la Sportul patronul nu știa niciodată echipa, nici nu-l interesa pe Șiman. Cu Copos, nicio treabă. În România nu a încercat nimeni pentru că știu toți că nu au nicio șansă.

Reclamă

Chiar dacă mi-ar zice, tot eu aș face primul 11. Asta e clar! Echipa, schimbările, programul de antrenament le fac eu. Mi se pare logic. Când ai un antrenor, de el trebuie depindă totul”, a spus Dan Petrescu, pentru gsp.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și