Închide meniul

Dan Petrescu, șocat când a primit la echipă un fost câștigător de Champions League: „Nici el nu știa ce caută acolo!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 19 noiembrie 2022, 8:56

Dan Petrescu, șocat când a primit la echipă un fost câștigător de Champions League: „Nici el nu știa ce caută acolo!

Dan Petrescu, anunţ de ultimă oră despre cel mai nou transfer realizat de CFR Cluj

Dan Petrescu, în timpul unui meci al lui CFR Cluj / Profimedia

Dan Petrescu a fost șocat când a primit la echipă un fost câștigător de Champions League. Se întâmpla pe vremea când „Bursucul” antrena în China, la Jiangsu Suning. Într-o zi, tehnicianul român l-a găsit la antrenament pe Ramires, fostul star de la Chelsea și Benfica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 6 ani de la despărțirea de Jiangsu, Petrescu a făcut dezvăluiri fabuloase. Totul a început după ce antrenorul lui CFR Cluj a fost întrebat dacă a intervenit vreodată patronul vreunui club peste deciziile sale.

Dan Petrescu a fost șocat când a primit la echipă un fost câștigător de Champions League

Dan Petrescu a asigurat că n-a existat vreodată o astfel de situație, iar el a luat întotdeauna toate deciziile legate de alcătuirea echipei și programul de antrenament.

Petrescu a povestit un moment amuzant și, în același timp, bizar cu Ramires în prim-plan. Fostul jucător de la Chelsea, campion al Angliei și câștigător de UEFA Champions League, a apărut la antrenamentele lui Jiangsu Suning, fără ca „Bursucul” să fie anunțat în prealabil.

A fost singura dată când Dan Petrescu a acceptat să fie adus un jucător fără acceptul său. În rest, antrenorul român a preferat să se retragă în momentele în care patronii nu îi ascultau dorințele.

Reclamă

„(N.r. – Dacă Neluțu Varga intervine peste deciziile sale, la CFR Cluj) Dacă avea stilul ăsta nu mai eram acolo! Și nici nu mai eram aici, la interviu, fiindcă nu aș mai fi câștigat trofeul de Antrenorul anului. Hai să vă spun ceva! În Golf, în momentul când s-a băgat cineva peste mine, am spus ‘Aici, doar eu decid!’.

Au încercat și au văzut că nu sunt maleabil. Am plecat. Din cauza asta am plecat de acolo, pentru că nu am fost de acord să se bage cineva în ceea ce fac eu. Le-am și zis: ‘Îmi dați atâția bani, am venit până aici pentru ce? Ca să decideți voi? De ce m-ați mai chemat?!’.

Orice decizie legată de echipă trebuie să o iau eu! Inclusiv jucătorii care vin. Nu accept să-mi aduci ce nu vreau, așa cum a fost în China. M-am trezit cu Ramires, nici el nu știa ce caută p-acolo. ‘Am semnat cu o echipă din China!’. ‘Păi, eu sunt antrenor…’.

Reclamă 4 / 0/3

Bine, era Ramires, când îți face o surpriză de-asta poți să accepți, măcar era jucător de top. Și în Rusia au fost probleme, când a încercat cineva să mă influențeze, am plecat. Nu poți să mă influențezi tu pe mine!

(N.r. – În România au fost încercări?) Niciodată, la nicio echipă! La Urziceni în niciun caz, la Sportul patronul nu știa niciodată echipa, nici nu-l interesa pe Șiman. Cu Copos, nicio treabă. În România nu a încercat nimeni pentru că știu toți că nu au nicio șansă.

Chiar dacă mi-ar zice, tot eu aș face primul 11. Asta e clar! Echipa, schimbările, programul de antrenament le fac eu. Mi se pare logic. Când ai un antrenor, de el trebuie depindă totul”, a spus Dan Petrescu, pentru gsp.ro.

„Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?”. Răspunsul oferit de Dan Petrescu

Recent, Dan Petrescu a fost întrebat când va mai ajunge România la Campionatul Mondial. Fostul fundaş al Generaţiei de Aur a avut o reacţie îngrijorătoare. Antrenorul lui CFR Cluj se teme că nu va mai apuca să vadă naţionala tricoloră la un turneu final.

Tricolorii nu au mai obţinut calificarea la o ediţie de Campionat Mondial din 1998. Atunci, ajungeau până în optimile de finală. Dan Petrescu marca în victoria uriaşă cu Anglia, scor 2-1.

(Reporter: Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?) E bună întrebarea! Pentru că noi, când ne-am lăsat, am greşit. Am zis că 20 de ani nu ne mai calificăm, dar au trecut vreo 30.

Din păcate, nu ştiu dacă vom mai ajunge la Mondial, sper să mai trăiesc. Şi tu să trăieşti, să mai vedem echipa naţională la Mondiale. Atât îmi doresc, dar deocamdată nu putem fi optimişti, decât realişti„, a declarat Dan Petrescu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și