Închide meniul

Dinamo, aproape de a atrage în acţionariat un alt om de afaceri: „Nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord”

Bogdan Stănescu Publicat: 30 iulie 2023, 16:28

Reclamă

Dinamo este aproape de a atrage în acţionariat un alt om de afaceri. Este vorba despre Sorin Preda, fondator și CEO al companiei Global Vision.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorin Preda, care activează şi în domeniul ONG, a publicat un lung mesaj pe contul său de Facebook. El a recunoscut că a avut discuţii cu cei de la Red&White Management pentru a deveni acţionar la Dinamo.

Dinamo, aproape de a atrage în acţionariat un alt om de afaceri

Am declarat faptul că am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condițiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte și nici nu depind în totalitate de dânșii, sau de un singur om.

Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acționari “silent” care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să iși asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanțator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului. Ambele pot funcționa, diferența o face execuția viziunii. Astăzi responsabilitatea pentru formarea acestui grup le revine acționarilor de la Red&White Management, rol asumat de altfel.

Există o viziune comună

Unul dintre cele 8-9 puncte discutate cu R&W a fost organizarea clubului după principii de guvernare corporativă. Adică dezvoltarea unui sistem de drepturi, obligații, atribuții și măsuri de control, instituite cu scopul de a asigura operarea eficientă în cadrul legal, dar și de a asigura cheltuirea corectă a sumelor alocate, prin asumarea răspunderii administratorilor și managerilor față de acționari. Acest lucru este greu de realizat atat timp cât ești încă în insolvență și nu ai un plan de reorganizare aprobat de un judecator sindic. Celelalte puncte au vizat acordul de asociere, mecanismele de management care pot asigura continuitatea proiectului în situații de criză/oportunitate, criterii în selectarea finanțatorilor, etc. Există o viziune comună, dar situația din trecut și lipsa aprobării unui plan reorganizare astăzi, amână decizia multor părți care sunt interesate să aducă aporturi financiare în structura actuală.

Reclamă

Trebuie răbdare! Răbdarea este o super putere! Și să nu ne comparăm cu nimeni, decât cu noi înșine eventual. Dacă astăzi avem o versiune mai bună decât saptămâna trecută, pe orice palier, asta înseamnă progres, deci o direcție bună.

Nu mă regăsesc, nici eu și nici mulți dintre acei posibili parteneri, în titulatura de “patron”, “proprietar” sau “investitor”. Dacă vom reuși să aducem o contribuție la realizarea unui proiect frumos ca acesta, cred că am putea fi menționați eventual ca și contributori. Nu îmi doresc să conduc executiv absolut nimic în clubul Dinamo, nu am experiență si know-how. Îmi doresc ca Dinamo să găsească acele resurse umane care pot face asta. Pot să vă spun că un om cu suflet, pasiune, potențial de management și care își doreste foarte mult să reușească în această echipă, este Ovidiu Burcă”, a transmis Sorin Preda pe contul său de Facebook.

Ovidiu Burcă, mesaj categoric despre situația de la Dinamo: „Am obosit! Vlad Iacob nu face bine clubului!”

Ovidiu Burcă a transmis un mesaj categoric despre situația de la Dinamo. Antrenorul trupei din Ștefan cel Mare susține că echipa este pe un drum bun, în ciuda tensiunilor dintre Vlad Iacob și reprezentanții Red&White din ultima perioadă. De asemenea, Burcă l-a taxat pe administratorul special al clubului, pentru ultimele declarații făcute.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo se pregătește de duelul cu Sepsi, din etapa a treia a Ligii 1. Meciul va fi luni, de la ora 21:30, în format live text, pe AS.ro.

Sunt obosit de toată tevatura asta. Am încercat foarte mult timp să leg eu lucrurile. Poate Vlad Iacob a avut dreptate când a spus că fiecare trebuia să se ocupe de ce avea de făcut. Eu mi-aș fi dorit să fiu doar antrenor, dar a trebuit să fac și alte lucruri, forțat fiind.

La noi niciodată nu e liniște. Găsim motive să apărem, facem scandaluri închipuite, arătăm niște realități care nu există. Am 10 ani de când mă lupt în fotbalul românesc să creez contexte, medii, în care tinerii să se poată dezvolta. Cred că am mai multă experiență decât Vlad pe partea asta.

Suporterii trebuie să stea liniștiți. Dinamo e pe un drum bun. Trebuie să vedem unde eram anul trecut pe vremea asta. Față de anul trecut, lucrurile sunt incomparabil mai bune. Doar să fii rău intenționat să nu vezi această realitate. Am încercat să-i fiu mentor lui Vlad, să-i dau câteva sfaturi, dar se pare că n-am reușit. Ceea ce a făcut el în ultimul timp nu face bine lui Dinamo.

Trebuie să facem echipă, să găsim soluții în interior

Dacă cineva ține la clubul ăsta și vrem să performăm, trebuie să pornim de la lucrurile de la bază. Trebuie să facem echipă, să găsim soluții în interior. Nu să facem alianțe cu alți oameni, care au apărut deodată interesați de destinele clubului, în condițiile în care n-a fost nimeni aproape de noi când ne-a fost greu.

I-am presat tare pe cei de la Red&White, i-am încurcat rău, dar nu s-a făcut scandal, am rezolvat lucrurile intern. În spațiul public se creează ideea că e o criză profundă la Dinamo, nu e așa. Suntem pe un drum bun. Au venit niște acționari care și-au asumat datorii de 8-10 milioane de euro. Au băgat bani în lunile astea, trebuie mai mult sprijin.

S-a spus că Red&White va fi noul Cortacero. Nu e adevărat. Sunt oameni OK, așezați, echilibrați. Se vor mai alătura în curând și alți oameni. Lucrurile se îndreaptă spre bine. Nu cred că ar trebui să amețim suporterii. Să văd atâta scandal o dată la două săptămâni… Nu e OK, performanța se construiește în liniște”, a declarat Ovidiu Burcă, în conferința de presă premergătoare duelului cu Sepsi.

Reclamă
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20
mai
23:46
Ioan Andone cere şi el plecarea lui Zeljko Kopic de la Dinamo: „Trebuie un antrenor român. Aş păstra doar 5 jucători”
20
mai
23:26
„Vreţi să rămâneţi la Dinamo?” Zeljko Kopic, anunţ despre viitorul său după victoria cu Csikszereda: „Am 46 de ani, nu 60!”
20
mai
23:20
VIDEOFinlanda – Danemarca 3-1 a fost în AntenaPLAY! Duel încins la Campionatul Mondial de hochei
20
mai
23:11
Răzvan Lucescu şi-a dezvăluit clauza pe care o are în contractul cu PAOK! Ce a spus de interesul lui Beşiktaş
20
mai
23:05
Palermo – Venezia 0-1, în AntenaPLAY. Eşec pentru echipa lui Nedelcearu, în turul semifinalelor play-off-ului pentru Serie A
20
mai
23:01
Lotul Argentinei pentru Copa America 2024! Lionel Messi va împlini 37 de ani chiar la turneul final
20
mai
22:42
Ce a spus Dennis Politic despre un transfer de la Dinamo, după „dubla” de senzaţie cu Csikszereda!
20
mai
22:35
Patronul lui PAOK, mesaj emoţionant pentru Răzvan Lucescu. Urare specială şi pentru Mircea Lucescu: „Să mai trăiască 100 de ani!”
20
mai
21:53
FotoDinamo – Csikszereda 2-0. „Dublă” Dennis Politic! „Câinii” au luat o opţiune serioasă pentru rămânerea în Liga 1
20
mai
21:52
FCSB şi-a mai aflat o posibilă adversară din turul 1 preliminar al UEFA Champions League! Cum arată lista actualizată
Vezi toate știrile
Citește și